Notícies

 • El cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, presidirà una missa en record de tots els periodistes col·legiats que ens han deixat durant aquest últim any.. La cerimònia es realitzarà aquest divendres 24 de gener a les 13:15 h. a la parròquia de Sant Francesc de Sales de Barcelona. 

  Vols guanyar una entrada doble per assistir a l'estrena de la nova projecció de DocsBarcelona? Per participar només cal enviar un correu a comunicacio@periodistes.cat. Els guanyadors/es s'anunciaran el divendres 24 de gener a través de correu electrònic. 

  La Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i el Centre Cultural el Casino reprenem les entrevistes del “Pessics de Vida” el dimecres 29 de gener amb l’expert en Internet Genís Roca. Serà entrevistat pel periodista Jesús Sagués.

  El Grup de Treball de Mitjans Públics del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Junta de Govern volem mostrar la nostra inquietud per la situació que viuen els periodistes d’alguns mitjans locals públics. 

  Susanna Cases Ferré, fins ara cap d’informatiu de Canal Terres de l’Ebre, i durant els últims anys editora i presentador de l’informatiu L’Ebre Notícies ha arribat a un acord amb l’empresa audiovisual (Ebre Digital SL), per convertir-se des d’aquest es de gener en la nova directora d’aquest canal de TDT (Televisió Digital Terrestre).

  La primera Nit de la Comunicació a l’Ebre organitzada per la nostra demarcació va ser tot un èxit. Una seixantena de persones, 47 professionals de la comunicació més els familiars i amics que els van acompanya, van viure amb emoció aquesta festa que vol convertir-se en un punt de trobada anual. Objectius: reconèixer i posar en valor una professió i uns professionals que tot i passar per moments difícils, de personal, materials i econòmics, sempre intenta fer el millor possible la seua tasca de servei públic, cosa que sovint no se li reconeix.

  Els podcasts, Instagram Stories o els vídeos per les xarxes són eines de comunicació potents que val la pena conèixer a fons. També us proposem cursos sobre iniciació al SEO, pla de comunicació, protecció de dades per als periodistes o igualtat de gènere, entre d’altres.

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Repsol us convoquen a una sessió de formació sobre les instal·lacions marines de Repsol al Port de Tarragona, que tindrà lloc dimecres 5 de febrer de 2020.

  El jurat atorga el premi per unanimitat a la periodista Tura Soler, d'El Punt Avui, pel treball sobre el doble crim de Susqueda i concedeix una menció especial a Albert Martín pels articles sobre "La guerra econòmica arran de l'1-O", publicats al diari ARA.

  La Junta de Govern del Col·legi lamenta la mort del periodista i vol expressar el seu condol a la seva parella i col·legiada Cristina Palomar, familiars i companys de professió. L’Ajuntament de Barcelona ha convocat un minut de silenci avui, 23 de gener, a les 12:00 hores, a la plaça de Sant Jaume. 

  La seu de Girona del Col·legi de Periodistes estarà tancada uns dies per vacances, però pots fer les teves gestions contactant amb la seu central del CPC

  Vine a la pròxima taula rodona del cicle que organitza la Universitat de Barcelona amb l'objectiu de reflexionar i analitzar el procés polític i social en què es troba immersa Catalunya. El degà del Col·legi de Periodistes impartirà una ponència sobre el paper dels mitjans de comunicació el pròxim dilluns 27 de gener, a les 12:30 h., a l'Aula Magna de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. Reserva la teva plaça. 

  Descobreix les últimes tendències de la publicitat digital, aprèn els usos de whatsapp, podcast i instagram stories com a eines de comunicació potents, aprofundeix en les tècniques de SEO i el pla de comunicació, coneix com funciona la protecció de dades per als periodistes i Indesign de nivell avançat.

  Els cinemes Girona acullen la projecció del documental sobra la història de l'escriptor Juan Tomás Àvila Laurel, exiliat a Catalunya. 

  El Centre de Formació del Col·legi de Periodistes de Catalunya estrena l’Aula Sènior, creada per proporcionar eines i habilitats útils per als periodistes sèniors, tant per al seu ús professional com personal.

  La Demarcació Terres de l’Ebre del CPC hem organitzat per al pròxim divendres, 24 de gener, la Nit de la Comunicació 2020. Hi estan convidats tots els periodistes i comunicadors del territori. Serà un punt de trobada entre professionals de la comunicació que aprofitarem per a reconèixer els nostres periodistes més grans, ja jubilats, i els nous col·legiats. No t’ho pots perdre!