Notícies

 • La nova oferta formativa inclou quatre propostes, tres de les quals aposten per potenciar els coneixements sobre eines que faciliten la comunicació a tráves de les noves tecnologies

  La demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de la ciutat han recordat els 80 anys de l'afusellament de Carles Rahola amb una ofrena floral que han dipositat a la seva tomba

  L'Arxiu Municipal de Girona ofereix a la seva web el catàleg complet del fons documental del periodista, escriptor, historiador i polític; afusellat fa 80 anys pel règim franquista

  Els estudiants de periodisme i comunicació teniu l'oportunitat de precol·legiar-vos i gaudir d'un gran ventall de serveis i avantatges: participar en el setmanari digital Report.cat, ampliar els vostres coneixements amb els nostres cursos i utilitzar el Centre de Documentació, entre d'altres. 

  Et recomanem una eina per saber quants minuts t'ocuparà llegir un discurs davant el públic, una peça informativa o impartir una presentació. 

  Els col·legiats i col·legiades podreu adquirir un pack de 5 o 10 revistes a un preu especial, accedir a les revistes digitals per només 1 cèntim i tenir un 50% de descompte en una subscripció en paper. Per gaudir del descompte cal consultar l'enllaç que s'adjunta en la newsletter del 19 de març. 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya col·labora en la celebració d'una Jornada al Parlament de Catalunya per analitzar i reflexionar sobre el fenomen de la desinformació i les fake news. Conjuntament amb el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, us convidem a assistir el matí del pròxim divendres 29 de març. La jornada és gratuïta amb inscripció prèvia. 

  L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona es trobarà el dijous 28 de març a Girona amb col·legiats i periodistes en actiu per explicar-los tots els secrets dels comicis del proper 26 de maig

  El web de l'Arxiu Municipal de Girona compta amb centenars de milers d'exemplars de diaris digitalitzats, des de l'any 1793 fins al 2017

  Si et vas perdre algun dels actes organitzats en aquesta edició, aquí trobaràs un resum de cadascun d'ells

  Els Premis Mila de Periodisme, que concedeixen anualment la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Paeria, distingeixen  els articles i programes publicats i emesos pels mitjans de comunicació que fomenten les polítiques de promoció de la dona en tots els àmbits i ajuden a combatre les diferències i la discriminació.

  Un dels serveis més consultats del Col·legi de Periodistes és la seva Borsa de Treball. Només en el que portem del mes de març, ja s'han publicat 9 ofertes. Recorda que han estat prèviament analitzades i supervisades i poden adaptar-se a la teva formació i experiència. Som curosos en la qualitat de les ofertes, motiu pel qual en alguna ocasió ens veiem obligats a rebutjar-ne algunes per no complir amb els mínims que considerem exigibles. 

  Et convidem a la presentació de la nova obra del col·legiat Alfonso López, que tindrà lloc el pròxim dijous 14 de març a les 19:00h, a la sala d'actes de la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. 

  El Centre de Formació et proposa aprofundir en les tècniques de redacció periodística, fer una introducció a l’analítica web, perfeccionar la comunicació oral per parlar en públic, practicar la redacció de discursos, saber com treballa un reporter freelance, aprendre a crear infografies per a xarxes socials, construir una pàgina web en Wordpress o iniciar-te en el màrqueting digital.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Federació de Mitjans de Comunicació Local de Catalunya (FMCLCat) organitzen el pròxim divendres 22 de març, a les 10 del matí, una jornada sobre els "Mitjans de Comunicació en temps d’Eleccions Municipals". Una sessió en què també es presentarà un nou web que pot ser útil com a guia per als periodistes en temps de campanyes electorals. 

  Els col·legiats i col·legiades gaudiu d'un 5% de descompte en les funcions de la temporada 18-19 del Gran Teatre del Liceu. Per gaudir de l'avantatge cal introduir el codi promocional que s'adjunta en la newsletter del 12/03.