Notícies

 • Precol·legiats/des i col·legiats/des ja podeu consultar la nova revista Capçalera a través el vostre espai personal de la web del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Trobareu un dossier sobre l'adaptació dels mitjans a les noves audiències, una entrevista a Tomàs Alcoverro o un gran nombre de reportatges en profunditat. 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya celebra que els Mossos d'Esquadra obrin una informació reservada sobre el cas de la fotoperiodista Mireia Comas, detinguda el passat dia 14 a Terrassa durant un desnonament. Una iniciactiva que sens dubte permetrà esclarir els fets el més aviat possible i afegirà garanties al dret a la informació que des del Col·legi sempre s'ha reclamat. Després de conèixer les dues versions, des del Col·legi s'ha tornat a insistir als Mossos en la necessitat de respectar els professionals que exerceixen el dret a la informació i, especialment els i les fotoperiodistes

  El Museu d'Història de Catalunya acollirà l'exposició "Dones a les ones", que posarà en valor el treball professional de les dones al llarg dels 95 anys de ràdio a Catalunya. Es podrà visitar des d'aquest dijous 22 d'octubre fins al diumenge 21 de febrer de 2021.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya s'ha posat en contacte amb els Mossos d'Esquadra per conèixer la versió dels fets que van acabar amb la detenció de la fotoperiodista Mireia Comas, a qui acusen d’atemptat contra l’autoritat mentre cobria un desnonament a Terrassa. Després de conèixer les dues versions, des del Col·legi es demana una vegada més respecte per als professionals que exerceixen el dret a la informació i, especialment els i les fotoperiodistes. A més, es demana que es puguin obrir diligències per aclarir els fets el més aviat possible. 

   

  Davant de l’escenari d’incertesa generat per la crisi sanitària de la COVID-19, la Junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes ha decidit anul·lar definitivament la gala de lliurament de les Petxines 2020, els finalistes i guanyadors de les quals es votaran de forma telemàtica.

  Els periodistes i fotoperiodistes que necessitin treballar entre les 22:00 hores i les 6:00 hores, podran desplaçar-se per la via pública amb garanties si van acompanyats del certificat de declaració autoresponsable i un carnet que l'acrediti com a periodista, sigui el del Col·legi de Periodistes de Catalunya o del mitjà i/o empresa per la qual es treballa.   

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya dóna suport a la convocatòria de la cinquena edició del Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, en memòria del periodista Joan Marc Salvat (1988-2015).

  La revista de pensament i cultura El Ciervo, dirigida pel col·legiat Jaume Boix Angelats, ha estat guardonada amb el Premi Nacional al Foment de la Lectura 2020. Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya els felicitem per aquest reconeixement. 

  La VII Edició del cicle de conferències pensada per al col·lectiu sènior dels diferents col·legis professionals s'inaugura el proper dimarts 20 d'octubre a les 18h de manera telemàtica. El Col·legi de Periodistes acollirà la xerrada "Puc escriure les coses que em passen?" el dimarts 15 de desembre a les 18:00h. Caldrà inscripció prèvia per a poder-hi assistir. 

  Els membres del Col·legi de Periodistes de Catalunya disposem d'avantatges exclusius en la contractació de productes financers amb el Banc Sabadell. Si les teves necessitats de mobilitat han canviat, aprofita aquesta oferta. 

  L'acord permetrà oferir sessions de formació per a millorar la comunicació periodística i institucional de la Diputació de Barcelona. Es treballaran diferents eines de gestió periodística i de comunicació amb el personal de Relació amb els Mitjans, Comunicació, Web i Xarxes Socials. 

  La Sala Alfred Perenya de la regidoria de Cultura ha acollit aquest vespre el lliurament dels Premis Mila de Periodisme i de la Beca Cristina de Pizan, que convoca l’Ajuntament de Lleida, per mitjà de la regidoria d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes, i la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  Foto de família de les Mosques 2020

  Les Mosques de la Informació es van lliurar a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona amb la presència del degà del Col·legi de Periodistes, Joan M. Morros

  Els col·legiats i col·legiades poden gaudir d'un 10% de descompte en els espectacles seleccionats del Teatre Nacional de Catalunya, a les sessions de dijous a diumenge, fins a un màxim de 2 entrades per espectacle i persona. 

  Els treballs guanyadors de les categories 'Obra publicada en mitjans d’abast nacional' i 'Obres publicades en mitjans locals i comarcals' tindran una remuneració econòmica de 1.500 euros. El període per enviar originals finalitza el diumenge 15 de novembre a les 23.59 h.

  La BBC ha demanat als seus periodistes no opinar a les xarxes socials. Enric SierraNúria Ferré, Lluís Caelles Xantal Llavina debatran sobre quin és el paper dels periodistes a les xarxes socials avui, dimecres 21 d'octubre, a les 19:00h, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Inscripció obligatòria amb places limitades. L'acte també es podrà seguir per streaming