• "Capturant l'actualitat" escalfa motors per la VII Setmana dels Rahola

  5 febrer, 2019

  L'exposició, que recull una selecció dels treballs fotogràfics presentats a la darrera edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, es pot visitar fins al 28 de febrer a la biblioteca Carles Rahola de Girona

  DDGI / M. Millan
  5 febrer, 2019
  Autor:
  Miquel Millan
  Font:
  Diputació de Girona

  L’exposició fotogràfica «Capturant l’actualitat» ja es pot visitar a la Biblioteca Pública Carles Rahola de Girona, on s'estarà fins al dijous 28 de febrer.  Aquesta mostra correspon a una selecció dels cinquanta treballs presentats a la categoria que premia la millor fotografia de premsa en la darrera edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. Disset professionals, cadascun amb la seva mirada personal, aconsegueixen fer reviure alguns dels fets destacats del 2017, amb una atenció especial a tots els esdeveniments polítics que es van viure el darrer trimestre de l’any.

  Les càrregues policials del dia 1 d’octubre centren inevitablement moltes de les imatges, igual que les manifestacions que van tenir lloc posteriorment com a resposta a aquesta violència i a l’aplicació de l’article 155. Però és evident que dotze mesos donen per a molt, i no seria just no reflectir en aquest recull l’alegria que es va viure per l’ascens del Girona FC a primera divisió, no recordar l’expectació que va crear-se a Figueres per l’ordre que va obligar a exhumar el cos de Dalí per extreure’n ADN o descartar el dolorosíssim impacte que va tenir a Ripoll descobrir el vincle amb la vila dels terroristes que van atemptar a Barcelona i a Cambrils. Totes aquestes fotografies van capturar en el moment precís un trosset d’actualitat. Però moltes d’elles ens mostren, amb tota la seva força, un instant d’història.

  Aquestes imatges permeten descobrir moments que podrien haver-se perdut en el dia a dia si no fos perquè un fotoperiodista va fixar-s’hi. La força de les fotografies resideix en la transmissió d’emocions, l’evocació de sensacions i la incitació a la reflexió.

  Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local, promoguts des de ja fa deu anys per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, reconeixen la tasca de la professió periodística i fomenten la creativitat informativa a les comarques gironines.

  VII Setmana dels Rahola


  La VII Setmana dels Rahola tindrà lloc del 12 al 20 de febrer i entre els seus protagonistes hi ha Laura Rosel, Laia Servera, Joaquim Nadal, Xavier Carmaniu, Tian Riba, Neus Tomàs, Ferran Casas, Rafa Garrido, Adolfo Carratalá, Arnau Roig i Imma Merino, que participaran en diverses taules rodones i converses obertes al públic.

  La Setmana dels Rahola està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Universitat de Girona i la Biblioteca Pública Carles Rahola, i es clourà amb el lliurament dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, el 7 de març, a l’Auditori de la ciutat. Els guardons estan coorganitzats per la Diputació i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  • Foto:
   Miquel Millan
  • Foto:
   Miquel Millan
  • Foto:
   Miquel Millan

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.