• Disset mirades a l'any 2016

  12 setembre, 2017

  L'exposició que recull una selecció de les fotografies presentades a la vuitena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local es pot visitar tot el mes de novembre a la sala d'exposicions de l'Ajuntament de Vilafant.

  Un fragment de la fotografia guanyadora.
  Un fragment de la fotografia guanyadora.
  Autor:
  Jordi Ribot

  L'exposició “Disset mirades a dotze mesos”, una selecció de les 148 imatges que es van presentar a la vuitena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, es pot visitar tot el mes de novembre a la sala d'exposicions de l'Ajuntament de Vilafant. La mostra –de la qual se n’ha editat un catàleg- està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, està integrada al programa d’exposicions itinerants de la Diputació de Girona, i es podrà visitar de dilluns a divendres de 8 del matí a 2 de la tarda.

  En la inauguració de l'exposicio a Girona, el passat mes de maig, el president de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, Joan Ventura, va remarcar que “el fotoperiodista sovint no pot triar quina fotografia es publicarà”, però sí que tria la foto per anar a concurs, i va destacar que la foto guanyadora, feta per Jordi Ribot, no va aparèixer a cap mitjà. Per la seva banda, el president de la Diputació, Pere Vila, va manifestar que aquesta exposició és una constatació del que passa a la vida gironina durant tot l’any, i que mostra des de temes polítics fins a temes relacionats amb la cultura o la societat. Segons el president de la Diputació de Girona, les fotos que es poden veure a la mostra “expressen connotacions dramàtiques i de dificultat del moment”.
  Jordi Ribot, sobre la fotografia guanyadora, que mostra a l’incendi de Blanes del  juliol de 2016, va comentar que a l'hora de fer-la es va trobar amb diferents obstacles, principalment per la falta de cooperació dels serveis d’emergències. També va recalcar la gran qualitat de les fotografies que es poden veure a "Disset mirades a dotze mesos" i que, segons ell, estan al nivell del Visa pour l’Image,el festival internacional de fotoperiodisme que es celebra cada setembre a Perpinyà.

  La importància de la mirada del fotoperiodista

  L’exposició està integrada per vint-i-quatre imatges seleccionades d’entre els 43 treballs (molts d’ells, sèries) presentats a la categoria que premia la millor fotografia de premsa en la darrera edició dels Premis Carles Rahola. Disset professionals, cadascun amb la seva particular mirada, aconsegueixen fer reviure alguns dels fets destacats de l’any 2016, però també permeten descobrir moments aparentment insignificants, que podrien haver-se perdut en el dia a dia si no fos perquè un fotoperiodista va fixar-s’hi.
  Al costat de l’èpica de la lluita d’un membre de l’ADF contra les flames d’un incendi s'hi troben trossets de vida a les Fires de Girona. Es pot passar de la brutalitat d’un accident a la N-II a la placidesa dels Aiguamolls de l’Empordà; de la intensitat del gest musical al neguit dels qui esperen aconseguir un habitatge; del color de les festes populars i la plasticitat del circ a l’emoció continguda de la família Ribas de Can Ventós. Una vegada més, les fotos van molt més enllà de la imatge:  transmeten emocions, evoquen sensacions i  fan reflexionar.
  “Disset mirades a dotze mesos” inclou fotos de Martí Artalejo, Borja Balsera, Albert Busquets, Jordi Busquets, Joan Castro, Carles Colomer, Martí Dacosta, Pere Duran, Toni Ferragut, Jordi Mestre, Carles Palacio, Xavier Pi, Aniol Resclosa, Àngel Reynal, Jordi Ribot, Glòria Sánchez i Lluís Serrat.

  Les institucions, associacions i entitats gironines que vulguin acollir-la poden sol·licitar-la per mitjà del portal web www.ddgi.cat/exposicions, on trobaran tota la informació necessària i el full de sol·licitud en línia. 

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.