Notícies

 • El Col·legi de Periodistes, l’SPC, el cap del Cos de Mossos d’Esquadra, el comissari Ferran López i l’àrea de Comunicació de Mossos s’han reunit per actualitzar els protocols, entre periodistes i el cos policial, de seguretat en manifestacions.

  Els estudiants de periodisme i comunicació teniu l'oportunitat de precol·legiar-vos i gaudir d'un gran ventall de serveis i avantatges: participar en el setmanari digital Report.cat, ampliar els vostres coneixements amb els nostres cursos i utilitzar el Centre de Documentació, entre d'altres. 

  Víctor Amela tanca la Setmana dels Rahola amb un diàleg amb Rosa Gil en el qual destaca que no ha deixat d'aprendre de totes les experiències que ha viscut com a periodista

  Els col·legiats i col·legiades podran gaudir d'un nou servei d'assessorament que entrarà en funcionament el pròxim dimecres 27 de setembre. Es podran fer consultes presencialment, videoconferència, telèfon o correu. 

  La Càtedra Internacional URV/Repsol d'Excel·lència en Comunicació col·labora en el cicle Experiència de Periodista, organitzat per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, des de la seva primera edició, l’any 2009.

  Ja et pots apuntar al Simposi sobre Llibertat de Premsa que tindrà lloc els dies 2 i 3 de maig a Lleida. Tens l'opció d'apuntar-te als tallers del dia 2 (com a oient o presentant una comunicació) o bé per assistir al plenari del dia 3 de maig. Enguany es parlarà de 'Llibetat de Premsa i Periodisme Responsable'.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya arriba a un nou acord amb DevoluIVA CLIC!, perquè els col·legiats i col·legiades puguin beneficiar-se de la digitalització dels tiquets en paper en un sol clic. 

  Els periodistes Laia Vicens i Xavi Tedó són els convidats de la sessió del 25 d'abril. El millor cuiner jove de la península, David Andrés, i l'exjugador de bàsquet Joan "Txitxi" Creus completen la programació trimestral. 

  El Col·legi de Periodistes i ASISA arriben a un acord per oferir a un preu especial la contractació d'una pòlissa per a col·legiats. Les pòlisses que es contractin entre l'1 d'abril i el 31 de maig no tindran carències i no es requerirà qüestionari de salut, excepte prescripcions greus.

  Aprofita els propers cursos per practicar amb Pinterest, reforçar l’expressió escrita, aprofundir en la comunicació interna, conèixer noves narratives i tècniques de storytelling i desenvolupar el factckecking.

  L’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC), en col·laboració amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya, organitza una trobada-esmorzar amb Raphael Minder, corresponsal del ‘New York Times’ a Madrid i autor de 'The struggle for Catalonia'. La presentació de l’acte anirà a càrrec del periodista Josep Maria Marti Font.

  El 20 d'agost és la data límit per presentar la sol·licitud a la Convocatòria 2019 de subvencions per al cofinançament d’activitats de comunicació de TV, ràdios, mitjans online o multimèdia. Els projectes es podran presentar entre l’1 de setembre i el 15 d’octubre.

  Aquest dijous 12 d'abril s'han lliurat a l’Ajuntament de Barcelona els primers Premis Montserrat Roig 2017 a la comunicació social. Els guardons suposen l’actualització del que fins ara era el Premi del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS), que enguany celebra els seus 25 anys d’història, i que a partir d’ara portarà el nom de la periodista i escriptora Montserrat Roig en homenatge al seu llegat i trajectòria. Els nous guardons tenen quatre categories diferents: periodisme social, comunicació social, promoció de la investigació periodística i el premi especial del jurat.

  Aquesta setmana, la demarcació ha mantingut contactes amb representants del cos de Mossos d' Esquadra a Terres de l' Ebre per a poder oferir als professionals de territori una jornada formativa que els ajudi a realitzar la seva tasca informativa.

  El pròxim 19 d'abril la nova associació Foment per la Informació Crítica de L'Hospitalet presenta el seu primer acte públic: l'exposició i la presentació del llibre "L'Estaca, l'eina del somni" de Jesús Vila amb pròleg de Lluís Bassets. L'acte tindrà lloca les 19:00h al Museu d'Història de L'Hospitalet.

  La Càtedra Internacional URV/Repsol d'Excel·lència en Comunicació celebra 10 anys des de la seva constitució amb un acte formal que tindrà lloc el proper dimecres, 18 d’abril, a les sis de la tarda al Paranimf de la Universitat Rovira i Virgili.