• El Col·legi incorpora sis col·legiats d'honor

    24 gener, 2023

    La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya farà un acte el pròxim dimarts, 7 de febrer, per acollir els nous col·legiats d'honor que s'incorporen aquest any. Aquesta és una facultat que té l'òrgan, i que en la darrera reunió va decidir atorgar aquesta distinció de "Col·legiat d'Honor" a Toni Clapés, Rosa Matas, Lluïsa Bertomeu, Miquel Ruiz, Hèctor Aranda i Toni Orensanz. L'acte se celebrarà a les 12.30 h, a la seu de Barcelona del Col·legi. 

    El Col·legi de Periodistes de Catalunya nomenarà sis col·legiats d'honor en reconeixement a la seva trajectòria professional. Els professionals de la informació homenatjats són: Toni Clapés, Rosa Matas, Lluïsa Bertomeu, Miquel Ruiz (a títol pòstum), Hèctor Aranda i Toni Orensanz. L'acte se celebrarà el pròxim dimarts 7 de febrer, a les 12.30 h, a la seu de Barcelona del Col·legi. 

    Aquest nomenament tindrà un estricte caràcter honorífic, sense perjudici de la participació en la vida col·legial i en els serveis del Col·legi. Anteriorment s'havia nomenat l'any 2001 a Josep Coll, Fabià Estapé, Antonio Fraguas Forges, Teodor Garriga, Anna Murià i Núria Pompeia i l'any 2003 a Francina Boris, Francesc Cabana, Francesc Candel, Carles Fontseré, Iñaki Gabilondo, Josep Mª Pérez Molinos, Juan de Dios Ramírez Heredia i Isabel Clara Simó.

    Toni Clapés

    És editor i presentador del "Versió RAC1", programa radiofònic líder a les tardes. El periodista ha treballat a Catalunya Ràdio i RAC1 i aviat complirà quaranta anys treballant a la ràdio. Ha guanyat el Premi Nacional de Comunicació (2013) i el Premi Ondas (2014) per la seva trajectòria . 

    Rosa Matas

    Periodista freelance amb més de 18 anys treballant a Europa Press. També ha col·laborat amb altres mitjans de comunicació com La Mañana, Segre, Expansión o El Periódico de Catalunya. Des del 2014 treballa amb La Vanguardia, Agronegocios, Fruticultura i Enovicultura. 

    Lluïsa Bertomeu

    Va iniciar la seva trajectòria l'any 1985 a l'emissora Ràdio Delta, on va treballar-hi 25 anys. Després va passar per Tele Amposta, Canal 21, Canal Terres de l'Ebre i Delta.cat. La periodista va ser homenatjada el passat mes de gener a la IV de la Comunicació de les Terres de l'Ebre. 

    Miquel Ruiz

    Va ser fotoperiodista i va utiltizar la fotografia per denunciar la injustícia i promoure la solidaritat. Va començar l'any 1979 a l'equip de fotografia d'El Punt i després comença a col·laborar amb El Periódico de Catalunya, diari Avui, Lecturas o Interviú. Ruiz va viure viure el conflicte dels Balcans en primers persona on va fotografiar les conseqüències de la guerra. L'any 1993 va cofundar l'associació Fotògrafs per la Pau.  

    Hèctor Aranda

    Actualment, i des del 2014, treballa a la Televisió del Berguedà. Té més de 25 anys d’experiència com a periodista al Berguedà. Ha treballat coma freelance i també a la televisió. Ha fet de reporter, creatiu i operador de càmera en la seva etapa audiovisual i de guia, orientador i comunicador en història. 

    Toni Orensanz

    Ha col·laborat en nombrosos mitjans, com ara La Vanguardia, La Veu de l'Ebre, Cadena SER, TV3, Avui, El Mundo, Nou Diari o Descobrir Catalunya. També ha estat guionista d'El Terrat i codirector del programa Cops de geni per a la Xarxa de Televisions Locals. És autor també de llibres com "La gran explosió", "Com vas perdre el braç, Balchowsky?" o "El nazi de Siurana". 

    DESCARREGA LES FOTOS

    Amb els suport de: 

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.