• Entrada gratuïta per als col·legiats al Golden Christmas

  21 novembre, 2022

  El mercat nadalenc gironí es farà del 3 a l'11 de desembre i també els dies 17 i 18 al turó de Sant Medir, a Sant Gregori, i comptarà amb una cinquantena d'expositors en rotació i un centenar d'activitats gratuïtes per als assistents

  Una foto de la primera edició del Golden Christmas.
  Una foto de la primera edició del Golden Christmas.

  Si tens ganes de Nadal, estàs de sort, perquè aquest any els col·legiats i col·legiades podem entrar gratuïtament al Golden Christmas, el mercat nadalenc gironí. Gràcies a un acord entre els organitzadors d'aquest esdeveniment (Xavier Borrell i Maria Àngels Parés) i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, només caldrà presentar el carnet col·legial a l'entrada per accedir al recinte.

  La segona edició del Golden Christmas tindrà lloc del 3 a l'11 de desembre, i també el cap de setmana de setmana del 17 i 18 de desembre, al mateix lloc de l'any passat: al complex Mas Fuster, al turó de Sant Medir, a Sant Gregori. El mercat nadalenc ocupa un espai de quasi 64.000 metres quadrats i ofereix més places d’aparcament que l’any passat: 1.800. Igualment, s'ha ampliat la zona infantil i s'han programat un centenar d'activitats gratuïtes: des d'actuacions de grups musicals i djs fins a un concurs de talent local (la primera edició del Golden Talent, concurs de cant vocal i instrumental), passant per activitats de circ, agility, ciclisme, ponis, tir al plat amb làser o focs artificials. També hi haurà un toro mecànic, tobogans i llits elàstics, així com una zona de chillout per descansar una estona. Pel què fa als expositors, n'hi haurà una cinquantena en rotació, tant de productors locals com de food-trucks.

  Aquest any, camí unidireccional i més places d'aparcament

  Amb la voluntat de millorar tant l'accés com la sortida, el camí serà unidireccional. Així, per arribar al Golden Christmas caldrà fer-ho des de Taialà, mentre que la carretera que passa per l'església des Sant Medir serà només de sortida. Els organitzadors recomanen activar el GPS a partir de la zona de Fontajau.

  L’horari serà de les 11 del matí a les 10 de la nit, i el preu de l'entrada general és de 3,5 euros (amb accés gratuït per als menors de 10 anys). La primera edició d'aquest mercat nadalenc va rebre 40.000 visitants. 

  Els espectacles per a mainada aniran a càrrec de Rikus, Els Atrapasomnis, Jordi Tonietti, Mag Raül i una exhibició del Gran Circ de Nadal, mentre que la música comptarà amb estils diversfos: Dj Carles Pérez, Dj Elliot, Tribut a Sabina, Buena Onda, Miquel Moya, Bigblack Rhino, Lo Pau de Ponts, Hot Drinks, Downlight, Canela N’ Drama, La Duda Ofender, Oxigen, Mireia Vilalta, Pau Morales, Bob Dyego amb Richie Figueras, Victor & Marky, Yes the Music!, Claudefaula o la Coral de Sant Gregori, entre altres.

  Jordi Roca i Ale Rivas, padrins del Golden Christmas

   La segona edició del Golden Christmas es va presentar a la nostra seu i va comptar amb la intervenció del pastisser Jordi Roca, que juntament amb Ale Rivas són els padrins de l’esdeveniment. Roca va vaticinar que el mercat nadalenc “serà un èxit rotund, igual que l'any passat: van muntar un bon tinglado". També va lloar que es tirés endavant aquesta iniciativa en un moment en el qual molts negocis van haver de tancar per la pandèmia: "Estem molt contents de donar-hi suport, perquè és una aposta valenta, que vetlla per un turisme de proximitat”.

  Per la seva banda, Maria Àngels Parés, creadora i organitzadora del Golden Christmas, va explicar que "potenciem la proposta ludicofestiva i educativa per recuperar l’esperit nadalenc dels mercats típics d’Europa" en un espai "inspirat en un conte de Nadal”. Parés va remarcar també el creixement del mercat després de l'èxit desbordant de la primera edició: “tripliquem l’espai lúdic i augmenten el nombre de productors locals i artesans, amb una oferta variada de tot tipus de productes”, i no va voler deixar de subratllar que el Golden Christmas està situat "en un marc incomparable des d’on es pot veure el mar i la ciutat de Girona, que tenim a uns 10 minuts amb cotxe”.

  Pots veure la programació completa del Golden Christmas al document adjunt, i també al web www.goldenchristmas.cat i a l’Instagram (@festimarket_golden_christmas).

  • Xavier Borrell, Jordi Roca i M. Àngels Pagès.
   Xavier Borrell, Jordi Roca i M. Àngels Pagès.
  • La presentació de la segona edició del Golden Christmas.
   La presentació de la segona edició del Golden Christmas.
   Foto:
   A.E.T.
  • La presentació de la segona edició del Golden Christmas.
   La presentació de la segona edició del Golden Christmas.
   Foto:
   A.E.T.
  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.