Notícies

 • La demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de la ciutat han recordat els 80 anys de l'afusellament de Carles Rahola amb una ofrena floral que han dipositat a la seva tomba

  L'Arxiu Municipal de Girona ofereix a la seva web el catàleg complet del fons documental del periodista, escriptor, historiador i polític; afusellat fa 80 anys pel règim franquista

  Els estudiants de periodisme i comunicació teniu l'oportunitat de precol·legiar-vos i gaudir d'un gran ventall de serveis i avantatges: participar en el setmanari digital Report.cat, ampliar els vostres coneixements amb els nostres cursos i utilitzar el Centre de Documentació, entre d'altres. 

  Els col·legiats i col·legiades podran gaudir d'un nou servei d'assessorament que entrarà en funcionament el pròxim dimecres 27 de setembre. Es podran fer consultes presencialment, videoconferència, telèfon o correu. 

  La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes et desitja que passis una diada plena de llibres, roses i bones notícies! 

  Posem a disposició dels col·legiats i col·legiades dos cursos gratuïts per aprendre a protegir les seves comunicacions en ordinadors i smartphones. Els tallers tindran lloc el dimecres 24 d'abril i el dissabte 4 de maig a l'Espai Societat Oberta. 

  La revista Capçalera del Col·legi de Periodistes és una de les publicacions que s'inclou a la nova campanya de l'APPEC, amb l'objectiu de convidar a la ciutadania a consumir mitjans en català per combatre la desinformació. 

  Saps que ara ja pots visitar les exposicions del Museu d’Art Contemporani de Barcelona de manera gratuïta? Per gaudir d'aquest avantatge només has d'acreditar la pertinença al col·lectiu, presentant el carnet col·legial vigent o equivalent.

  El Grup de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya organitza el pròxim dijous 9 de maig, a les 18:00 hores, la Jornada “Rumors, discurs de l’odi i xenofòbia” on s’abordarà el paper dels mitjans de comunicació en la difusió dels estereotips, la construcció dels rumors i la seva extensió, la semàntica del discurs discriminatori i la invisibilitat de les noves cultures en els mitjans, entre altres temes. 

  A partir del 25 d’abril trobaràs nous cursos per aprofundir en Tècniques d’escriptura creativa, Presentacions amb Powerpoint, Analítica Web, Storytelling, Generació de continguts amb el mòbil, Creació d’un reportatge multimèdia i Tècniques avançades de periodisme escrit, entre d’altres. Ja t’hi pots apuntar!

  Els membres del Col·legi de Periodistes de Catalunya disposem d'avantatges exclusius en la contractació de productes financers amb el Banc Sabadell. Si estas pensant en demanar una hipoteca, consulta abans les noves opcions bonificades tant a tipus fix com variable que ens ofereixen pel fet de ser col·legiats/des.

  El Consell de la Informació de Catalunya ha posat en marxa un cicle de jornades al llarg de 2019 amb l’objectiu d’analitzar la nova ètica de la comunicació en temps de fake news.  La primera d’elles tindrà lloc el dimarts 30 d’abril de 2019 a partir de les 10 hores a la Sala d’Actes del Col.legi de Periodistes de Catalunya. Al llarg del dia intervindran experts que abordaran la temàtica des de diferents perspectives.

  L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la Demarcació Terres de l'Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya organitzen el dimecres 8 de maig un esmorzar adreçat a periodistes per a informar sobre les eleccions europees del 26 de maig. S'hi tractaran els elements clau de la campanya i nit electoral.

  La trobada tindrà lloc a la seu a Tortosa del Col·legi de Periodistes (Ramon Berenguer IV, 26, prl) a les 9h30 i anirà a càrrec del cap de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera.

  És necessari confirmar assistència indicant nom, cognom i mitjà de comunicació a ebre@periodistes.cat

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya col·labora juntament amb l'Ajuntament de Barcelona en l'organització d'aquesta activitat, una iniciativa del Memorial Xavier Batalla. La taula rodona estarà formada amb el periodista de La Vanguardia Xavier Mas de Xaxàs i els acadèmics Jerónimo López de la UAM i Françoise Breton de la UAB. L'acte, moderat moderat per Francesc Mauri, presentador del Temps a TV3, es farà el pròxim dijous 25 d'abril, a les 19:00 hores a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.Cal confirmar l'assistència.

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes ha programat noves propostes formatives basades en les necessitats reals del mercat laboral i amb l'objectiu que els nostres alumnes augmentin les seves competències i habilitats. Els cursos són bonificables i hi ha beques del 100% de l'import per als col·legiats a l'atur.

   

  Es presenta un mapa interactiu que transita per diversos punts de la ciutat partint de fets rellevants explicats des del punt de vista del periodisme