Notícies

 • Els estudiants de periodisme i comunicació teniu l'oportunitat de precol·legiar-vos i gaudir d'un gran ventall de serveis i avantatges: participar en el setmanari digital Report.cat, ampliar els vostres coneixements amb els nostres cursos i utilitzar el Centre de Documentació, entre d'altres. 

  Els col·legiats i col·legiades podran gaudir d'un nou servei d'assessorament que entrarà en funcionament el pròxim dimecres 27 de setembre. Es podran fer consultes presencialment, videoconferència, telèfon o correu. 

  El document és una mostra més del col·lectiu periodístic per exigir respecte i llibertat a la feina de tots els professionals que treballen als mitjans de comunicació.

  '
  '

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya posa a disposició dels col·legiats i col·legiades la possibilitat de canviar el domini del seu correu electrònic, d'una manera fàcil i senzilla. 

  La segona edició d'aquesta jornada, coorganitzada per l'entitat EnPositiu i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, tindrà lloc el divendres 15 de juny a l'auditori Josep Irla de Girona

  L'acte d'entrega del 29è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet va ser presidit pel president de la corporació, Joan Reñé, acompanyat del vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich; el vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya i president a la demarcació de Lleida, Rafa Gimena, i el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

  Convocada la X edició d'aquests premis que tenen l'objectiu de reconèixer i impulsar la tasca dels gabinets de comunicació i dels professionals que hi treballen. El termini d'admissió d'originals finalitza el 30 de juliol. Participa-hi!

  La trenta unena edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer s'ha presentat amb un seguit de canvis que pretenen potenciar una major participació, mantenint la qualitat del guardó. La presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodisme de Catalunya, Coia Ballesté, forma part del jurat dels premis.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya condemna la decisió de la Generalitat de vetar els mitjans privats a l’acte d’investidura del 131è President de la Generalitat, Quim Torra.

  Quantes vegades has pensat a apuntar-te al gimnàs? Ara ja no tens excuses gràcies a l'acord entre el Col·legi de Periodistes i la cadena de gimnasos DIR. L'oferta inclou l'accés a tots els clubs en horari complet i les parelles dels col·legiats també se'n poden beneficiar. 

  El Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha presentat avui, dimarts 15 de maig, a la Sala d'Actes del Col·legi la Carta oberta dels fotoperiodistes a la ciutadania, un article sota el títol "O qualitat o res" per reivindicar els drets de la professió i la importància d'una premsa responsable. 

  Un dels tallers que es van impartir al IV Simposi sobre Llibertat de Premsa fou el de 'Periodisme responsable davant els conflictes', moderat per Ezequiel Ramon, professor associat de Comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona. Llegiu-ne les principals conclusions.

  Carlos Juárez va decidir venir a Barcelona el passat mes de març arran d'unes amenaces al seu país. El Col·legi de Periodistes organitza un esmorzar off the record amb el periodista el pròxim dimecres 23 de maig a les 9:30h a la seu del Col·legi. Inscriu-te a comunicacio@periodistes.org

  Saps com evitar les ciberamenaces i quin és el nou Reglament de Protecció de Dades? Vols gestionar les teves fotos amb el mòbil i editar imatges on line amb rapidesa? Busques redactar unes bones crítiques gastronòmiques, conèixer bé les xarxes socials i parlar en públic de forma eficaç?

  El Col·legi de Periodistes col·labora en la cinquena edició del Premi ATLL de l'aigua que té com a objectiu promoure i reconèixer els treballs periodístics sobre la temàtica de l'aigua. La data de presentació de candidatures finalitzarà el 30 de setembre. Hi ha 7.500 euros en premis!.

  Des del Col·legi de Periodistes volem mostrar el més sincer condol a la família, amics i companys d'ofici de Paco Soto. El periodista valencià va treballar a l'Avui, el Diari de Tarragona o el Periódico de Catalunya i va ser corresponsal al Marroc.