Notícies

 • La demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de la ciutat han recordat els 80 anys de l'afusellament de Carles Rahola amb una ofrena floral que han dipositat a la seva tomba

  L'Arxiu Municipal de Girona ofereix a la seva web el catàleg complet del fons documental del periodista, escriptor, historiador i polític; afusellat fa 80 anys pel règim franquista

  Enguany, el Simposi versarà sobre 'Periodisme, Veritat i Fake News'. Comptarà amb ponents que debatran sobre el  la veritat en el periodisme (aproximació des de la filosofia, l’ètica professional i el dret), sobre casos de desinformació i fake news i sobre les eines contra la desinformació.

  Són oberts a la ciutadania i en el cas de Tortosa, d’Amposta i de Móra d’Ebre es podran seguir en directe per diferents mitjans de comunicació

   

  La ja tradicional trobada d'estiu serà el dijous 4 de juliol a Can Veí, de Sarrià de Ter, i és oberta tant a periodistes col·legiats com a no col·legiats

  L'exposició "Rahola foto 2019" es podrà visitar entre el 18 de juny i el 31 de juliol a la seu de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes.

  L'associació Obertament presenta l'informe de l'Observatori de salut mental i mitjans, que mostra que quasi la meitat de les notícies que es publiquen a mitjans locals sobre salut mental la relacionen amb perillositat.

  El mateix dia que el judici del procés era vist per a sentència, la periodista Gemma Nierga  va parlar, a Manresa, de periodisme i del llibre que ha escrit sobre Jordi Cuixart.

  La foto "Estira-i-arronsa", que va guanyar la novena edició dels Premis Carles Rahola.

  L'exposició "Capturant l'actualitat", que es pot visitar fins al 24 de juny a La Burés d'Anglès, inclou 29 imatges de les que es van presentar a la novena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local.

  Les beques Robert Schuman començaran la tardor del 2019 i tindran una durada de cinc mesos. Els sol·licitants han d’estar en possessió del títol universitari tres mesos abans de començar les pràctiques. La data límit per presentar la candidatura és el pròxim 30 de juny a mitjanit. 

  La Diputació de Girona, amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, ha tirat endavant una segona edició del llibre de Lluís Costa coincidint amb els 80 anys de l'afusellament de Carles Rahola

  El màrqueting d’influencers, l’edició de vídeos amb el mòbil, la redacció de reportatges gastronòmics, la realitat augmentada i virtual, la protecció de dades, les subscripcions als mitjans o el periodisme de dades són els temes que abordaran els pròxims cursos del Centre de Formació del Col·legi de Periodistes.

  Aquest espai informatiu permet publicar qualsevol tipus de peça relacionada amb el periodisme i la comunicació. Les col·laboracions estan remunerades amb un total de 100 euros i totes opten a la beca especial de 300 euros que s'atorga trimestralment.

  La Festa anual dels Periodistes de Lleida va tornar a ser un èxit total de congregació de professionals col·legiats i no col·legiats. Enguany, la Sala Comèdia va ser el punt de trobada per passar una estona relaxada que ens va deixar molts somriures i moments pel record.

  La Demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya va lliurar divendres 7 de juny en una sala plena de gom a gom els Premis Micros corresponents a l’any 2018. El primer a rebre el Micro Obert de mans del vicepresident del Col·legi Albert Mestre, va ser el responsable de comunicació dels Mossos d’Esquadra a la Regió Policial Terres de l’Ebre, Toni Giménez. Giménez va agrair aquest guardó que reconeix les facilitats que posa als periodistes a l’hora de desenvolupar la seua tasca dia a dia.

  Els aspirants a Petxina Oberta, Petxina Tancada i Petxina Km.0  se sotmetran el proper 20 de juny al dictamen dels col·legiats i col·legiades, en el marc de la vint-i-setena edició de la Festa de les Petxines de la Informació.