• La mirada de Pilar Aymerich, a L'Alfolí de la Sal de l'Escala

  15 juny, 2022

  "Pedra, marbre... cel i mar" recull 40 imatges de la fotoperiodista col·legiada fetes als cementeris de Montjuïch, a Barcelona, i de Colón, a l'Havana. 

  Una de les fotografies de l'exposició
  Una de les fotografies de l'exposició.
  Autor:
  Pilar Aymerich

  La Fundació Vila Casas celebra, amb el suport de l’Ajuntament de l’Escala, l’exposició "Pedra, marbre... cel i mar", de Pilar Aymerich, amb l'objectiu de retre homenatge a una de les veus més lúcides i significatives del fotoperiodisme a casa nostra. ofereix un vol transoceànic que segueix els passos dels catalans que van fer les Amèriques a través de 40 fotografies del cementiri de Montjuïc (Barcelona) i del cementiri de Colón (l'Havana). 

  La fotoperiodista col·legiada Pilar Aymerich –guardonada amb el Premio Nacional de Fotografía 2021, a més de molts altres guardons– ha fixat la mirada en els cementiris, grans dipòsits de testimonis que neixen de manera contemporània a les ciutats, on la imaginació i el simbolisme determinen un període de la història urbana. L’exposició pretén captar la bellesa escultòrica i arquitectònica del cementiri de Colón de l’Havana i del cementiri de Montjuïc de Barcelona. Els dos es creen al mateix període, darrer terç del segle XIX, en dues ciutats que han enderrocat les seves muralles i s’expandeixen amb innovadors llenguatges arquitectònics. Amb el pas del temps, el modernisme predominarà en el paisatge de Colón i Montjuïc, un estil que a Cuba és conegut com a català, ja que moltes tombes i panteons modernistes van ser construïts per arquitectes i escultors d’origen català. 

  En paraules d'Aymerich“és una exposició feta amb curiositat, per descobrir, per recordar les petjades que van deixar els nostres avantpassats i per conèixer una mica més la nostra pròpia història”.  L’alcalde de l’Escala, Josep Bofill, ha destacat que la mostra "és una nova demostració dels bons fruits que està tenint l’excel·lent col·laboració que des de fa uns anys s’ha establert entre l’Ajuntament de l’Escala i la Fundació Vila Casas, tant pel que fa a la programació d’exposicions d’alt nivell com a altres iniciatives en l’àmbit cultural”

  "Pedra, marbre... cel i mar" s'inaugura a L'Alfolí de la Sal - Museu de l'Escala el dijous 16 de juny a les 7 de la tarda, i comptarà amb l'assistència de la fotoperiodista Pilar Aymerich; la historiadora Isabel Segura; l'alcalde de l'Escala, Josep Bofill; i l'assessora d'art de presidència de la Fundacio Vila Casas, Natàlia Chocarro. L'exposició es podrà visitar fins al 21 d'agost (de dimarts a dissabte, de 10 del matí a 1 del migdia, i de 5 de la tarda a 8 del vespre; i també els diumenges en horari de matí).

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.