• Vine a la presentació de "Retorn a Raqqa" per només 3 euros

  19 gener, 2023

  Els col·legiats podem assistir a preu reduït a la projecció del documental al Cinema Truffaut de Girona i al posterior col·loqui amb els seus directors, Albert Solé i Raúl Cuevas, i amb el periodista Marc Marginedas

  El cartell de "Retorn a Raqqa"
  El cartell de "Retorn a Raqqa"

  El proper dijous 2 de febrer, a les 9 del vespre, el Cinema Truffaut de Girona acollirà la presentació de Retorn a Raqqa, la crònica d'un dels segrestos més famosos de la història: el de 19 periodistes i treballadors d'ONGs de diferents nacionalitats capturats a Síria per Estat Islàmic, l'any 2013. L'acte comptarà amb la presència dels dos directors d'aquest documental, Albert Solé i Raúl Cuevas, i també del periodista Marc Marginedas, que va viure en primera persona el segrest. 

  Gràcies a la col·laboració del Cinema Truffaut, els periodistes col·legiats podrem assistir a la projecció de Retorn a Raqqa i al col·loqui posterior amb els realitzadors i amb Marginedas a meitat de preu: tres euros enlloc de sis. Per gaudir d'aquest descompte, tan sols cal presentar el carnet que t'acredita com a membre del Col·legi a la taquilla, en el moment de comprar l'entrada: se t'aplicarà el descompte directament.

  Retorn a Raqqa és la crònica del segrest, explicada en primera persona per Marginedas -que va ser el primer captiu a ser alliberat- i altres dels segrestats. Sis dels dinou captius van acabar essent decapitats davant d'una càmera, en imatges que es va emetre a tot el món i es va convertir en una tràgica estratègia de comunicació molt eficaç per part de l'ISIS. 

  Els tres protagonistes de la presentació

  Albert Solé és periodista i va treballar com a reporter de televisió abans de debutar al cinema amb Bucarest, la memòria perduda (2008), premi Goya al millor documental. Aquell mateix any va fundar la seva productora, Minimal Films, amb la que ha realitzat documentals per a cinema i televisió com Al final de l'escapada (2010) o la sèrie documental Examen de consciència (2019). 

  Raúl Cuevas és llicenciat en Comunicació Audiovisual i màster en Documental de Creació per la UPF. Ha estat director i guionista de dos llargmetratges més (Un lloc on caure mort i From Texas to Arbúcies), sis curtmetratges i diversos documentals de televisió.

  Marc Marginedas és un periodista destacat per la seva activitat com a corresponsal de guerra. Ha rebut diversos premis al llarg de la seva trajectòria, entre els que destasquen el XI Premi Luka Brajnovic, el Premi José Couso de Llibertat de Premsa, el Premi Nacional de Premsa, el Premi de Periodisme Cirilo Rodríguez o el Premi Manuel Vázquez Montalbán de peridisme cultural i polític. 

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.