• Introducció al món del cava

  Objectius del curs

  Aquest curs pretén donar a conèixer les nocions bàsiques sobre el cava, una de les begudes més conegudes i consumides de les que s’elaboren a casa nostra. Amb l’arribada del Nadal tots els mitjans de comunicació en parlen en un moment o altre, però més enllà de la beguda i la festa, el cava és un element important en l’economia catalana actual, té una història molt significativa i forma part del nostre patrimoni cultural i gastronòmic. El curs combinarà les explicacions històriques i conceptuals amb el tast de diferents varietats de cava per tal d’aprendre a reconèixer les diferències i els matisos que els distingeixen.

  Programa

  1. La DO Cava i els diferents tipus d’escumosos.
  2. Classificacions del cava.
  3. Les catedrals del cava i les caves actuals.
  4. Com lliga amb la nostra gastronomia.
  5. El cava i el seu públic.

  Metodologia

  El curs combina l’explicació de conceptes amb la pràctica. Es realitzaran tastos de cava per tal de trobar les diferències entre ells.

  Requeriments

  No n’hi ha. La documentació del curs es posarà a disposició dels participants per mitjà del correu electrònic.

  Destinataris

  El curs s’adreça a tot tipus de periodistes: tant els que treballen en mitjans de comunicació com els que exerceixen en gabinets de comunicació, així com bloguers i freelancers. No és indispensable estar especialitzat en gastronomia. Només cal tenir interès en el tema.

  Professors

  Anna Vicens Rubirola

  Sumiller i comunicadora especialitzada en vins. Col·labora amb la revista digital Sentits, amb Selectus Wines i amb Catalonia Today. Membre de l’Associació Catalana de Sumillers. Imparteix cursos de tast des de l’any 1999. Treballa com a sumiller a Miquel Alimentació Grup SA, i compagina aquesta tasca amb les diferents col·laboracions gastronòmiques i periodístiques. Ha realitzat el curs de Formadors en Cava, per l’Institut del Cava.