• Master Class: El paper necessari del periodisme en el teatre contemporani

  Objectius del curs

  Pot la ficció explicar fets reals i crear estats d’opinió pública? Quin poder té avui disposar d’una audiència captiva, en silenci i amb el mòbil apagat durant més de 90 minuts? Com podem contribuir des del bon periodisme a l’excel·lència del teatre contemporani? Fins a quin punt ens serveix el teatre per explicar una realitat cada vegada més complexa en un context de saturació d’informació i manipulació de continguts suposadament periodístics?

  Analitzarem casos d’èxit de muntatges teatrals internacionals on la recerca i el treball periodístic han estat clau per al desenvolupament de la dramatúrgia i de la posada en escena. Des del teatre documental fins a l’auto-ficció. Com és un procés de creació d’un projecte teatral a partir del know how del periodista?Explorarem l’experiència de treball del Col·lectiu d’arts escèniques i audiovisuals Cultura i Conflicte.

  Professors

  Teresa Turiera-Puigbó Bergada

  És periodista i guionista. Ha desenvolupat bona part de la seva trajectòria professional a Catalunya Ràdio, on ha treballat com a redactora i editora d’Informatius, corresponsal a Brussel·les, delegada a Madrid i cap de programes. Entre 1991 i 1997 va seguir el conflicte dels Balcans i els primers judicis del Tribunal Penal Internacional per l’antiga Iugoslàvia, amb seu a La Haia. Col·labora amb el Diari Ara, on va coordinar el suplement d’informació internacional “Planeta”. És Fulbright Scholar i Màster en Relacions Internacionals per la School of International and Public Affairs de la Columbia University a Nova York, i Llicenciada en Ciències Polítiques i Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha realitzat els cursos de dramatúrgia “Escriure teatre avui” amb Josep Mª Miró, “Cinc textos per comprendre el drama contemporani dels últims 5 anys” amb Carles Batlle, el “El retrat fragmentat” amb Frédéric Sonntag, a l’Obrador de la Sala Beckett de Barcelona, i “Teatre i Política. Dissidències, provocacions, perplexitats”, curs dirigit per Victòria Spunzberg a l’Institut d’Humanitats del CCCB de Barcelona. És membre fundadora de Cultura i Conflicte, col·lectiu d’arts escèniques i audiovisuals.

  Preus

  Col·legiats
  Gratuït
  Col·legiats en atur
  Gratuït
  Col·legiats - Jubilats
  Gratuït
  Red de Colegios Profesionales de Periodistas
  Gratuït
  AMIC - Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació
  11,25€
  Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra
  Gratuït
  Associacions i estudiants de periodisme
  Gratuït
  Tarifa pública
  15,00€

  Edicions obertes

  Barcelona

  Rambla Catalunya, 10 08007 Barcelona
  04/11/2019 (19:00 a 21:00)
  2 hores
  Català
  Inscriu-te