• La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya és el resultat del procès electoral iniciat l'any 2014.

  Degana

  • Periodista de Catalunya Ràdio. Ha estat professora de ràdio a la UPF, i va tenir una part molt activa a l´inici de Catalunya Informació i a IcatFM, l’any 1992. Ha dirigit i presentat diversos programes (L’aparador, El Matí de Catalunya Ràdio) així com els informatius més emblemàtics d’aquesta emissora, com el Catalunya Migdia. Durant alguns anys va ser directora de continguts d’Ona Catalana i directora de programes de Catalunya Ràdio. Ha obtingut diversos guardons per la seva trajectòria professional.

  Vicedegans

   • Vicedegà a la Junta de Govern des de març, 2017

   Va néixer a Igualada el 1970. És cap d'Informatius de RAC1 des de l'octubre de 2008. Col·legiat número 15.061. Va començar treballant en mitjans locals: Anoia Ràdio-Cadena 13 del 1988 al 1993; i a Televisió Igualada del 1993 al 2000. També va ser corresponsal de Catalunya Ràdio a Igualada-Anoia del 1990 al 2000.L'abril del 2000 va entrar a RAC1 on va formar part de l'equip inicial de la ràdio, a l'equip d el'informatiu matinal 'Primera hora'. A finals del 2000 va assumir la direcció i presentació de l'informatiu econòmic 'Mercats', fins al 2004. Aquest any va incorporar-se com a guionista a El món a RAC1, primer amb Xavier Bosch i després amb Jordi Basté. Des del 2008 és cap d'Informatius.

    

  • Barcelona, 1974. Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona.  Va treballar al Diari de Tarragona i a Ràdio 4, on va treballar com a redactora a Entre un tango i un bolero. Des de 1996 viu a Tarragona i s’incorpora a la delegació de La Vanguardia per treballar en el suplement Vivir Tarragona. Des de 2004 és la corresponsal d’aquest diari. A més, col·labora amb Descobrir Catalunya on ha publicat reportatges relacionats amb cultura i paratges del sud de Catalunya. Ha col·laborat amb la revista Alfa i ha estat corresponsal de RAC 1 Tarragona fins l’any 2004. És coautora del llibre Tàrraco Viva (Arola Editors, 2008).

  • Director i propietari, des de 1996, de Missatges, Gestió de Comunicació i Missatges Web a Lleida. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat de Navarra (1987-92), Potsgrau en PAC per la Universitat de Lleida (i Tècnic Superior en Enologia i Maridatge per Euroinnova). Des de Missatges dirigeix diferents publicacions com Dossier Europa, projectes de comunicació enogastronòmica com Como Pomona, així com assessora en matèria de comunicació diferents empreses i entitats.
   També ha desenvolupat part de la seva trajectòria professional com a responsable del Gabinet de Premsa de Tartera & Lavilla de Lleida (1993-96), o redactor del diari La Mañana (1990-93).

  • Sílvia Tejedor Barrios (1971). Llicenciada en Ciències de la Informació (UAB). Després de col·laborar amb la premsa i la ràdio comarcal, la seva trajectòria profesional ha estat sempre vinculada al món de la ràdio i més concretament a la CADENA SER. Primer a SER MAESTRAT (Castelló) i des de l’any 1997 és la coordinadora d’informatius i programes de Ràdio Ebre-Cadena SER. Va formar part de la primera junta de la demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes on va exercir com vicepresidenta durant el primer mandat (2001-2005).

  • Joan Ventura i Brugulat (Llagostera, 1955), ha exercit tota la seva vida periodística en El Punt. El 1985 va entrar en plantilla com a redactor i hi ha treballat com a delegat a la Selva, com a cap de Política, redactor en cap de Cultura, i director de l’edició gironina (1994-1997). Ha estat director de Presència (1998-99) i director regional de les comarques barcelonines i conseller delegat de Comit Premsa BCN del 2000 al 2005. El 2006 torna a la redacció dirigint el suplement Punt de Festa. Del 2008 al 2009 és el director adjunt del diari. El desembre del 2009 assumeix de nou la direcció de Presència i el 2011 també del suplement Sortim. Des de finals del 2012 és director adjunt de la informació cultural d’El Punt Avui.

  • Enric Badia Aztarain (Badajoz, 1963). Treballa a  Regió7 (Manresa), diari en el què ha dut a terme bona part de la seva trajectòria professional. Actualment és redactor en cap, responsable de la informació de política i societat. Llicenciat en Filologia Catalana per la UAB, és membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya des dels anys 80. Va ser un dels fundadors del grup Apunt, col·lectiu nascut per unir els periodistes de la Catalunya central. És autor del llibre "La sal, suport d'uns pobles" (1996) i coautor dels "Cent anys del descobriment de la potassa" (2013). "Premi Nacional de Periodisme, 1993" pel millor reportatge i Premi Tassis Torrent el 2005, conjuntament amb altres periodistes de Regió7.

  Secretària

  Vocals

  • Després de treballar durant vint-i-dos anys a Catalunya Ràdio, on va encarregar-se de diverses transmissions esportives i de presentar i dirigir programes com La Jornada o No ho diguis a ningú, l’any 2004 va passar a RAC1, on va ser cap d´Esports, i, des de la temporada 2007-08, responsable del programa El món a RAC1, que ha significat un gir important en la seva carrera. Ha treballat a diversos programes de TV3 i ha estat col.laborador de premsa escrita. És autor dels llibres L’esport als Matins de Catalunya Ràdio i El Barça del canvi. Una cronologia personal.

  • Llicenciat en Periodisme. És actualment redactor en cap del diari El País a Barcelona, col·laborador de Ràdio Barcelona i Catalunya Ràdio, professor de periodisme a la Facultat de Ciències de Comunicació Blanquerna de la Ramon Llull, i professor dels màsters de periodisme de Les Heures. Va treballar al Diari Avui i va ser redactor-fundador del setmanari El 9 Nou. Ha publicat els llibres Del genio al malgenio (Dèria), Maradona, una historia efímera (Barcanova) i Historia de un desencuentro, de la col·lecció del Centenari del F.C. Barcelona. D’entre els diversos guardons rebuts, en destaca el Premi Ciutat de Barcelona 2000 i el Premi Manuel Vázquez Montalbán 2009.

  • Soci-director de la productora audiovisual Daltabaix; col·laborador de El Punt Avui; el Singular digital; La Xarxa; Catalunya Ràdio i BTV. Professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna (URL). Ha treballat a La Mañana, Avui, El Periódico, El País, TV3, Tele 5, Antena 3, i a la Xarxa. Ha publicat: Sort per a tots; La Barcelona Pecadora de Domènec de Bellmunt; L’anecdotologi de Francesc Pujols; República TV. La Catalunya de la primera televisió; L'imperialisme dolç. Catalunya salva Extremadura del Plan Badajoz; Entre el sabre i la bomba. Memòries d'un país i d'un partit. UDC (1931-1980); Capitans d'Indústria. Ha dirigit els documentals Estudiants per la llibertat (TVC) i Joan Sales: l'home incòmode, la veritat que fa nosa (TVC).

  • (Barcelona, 1979) Periodista freelance. Llicenciada en Periodisme per la Universitat de Navarra i Màster en Direcció d'empreses de comunicació i grups multimèdia per la Pompeu Fabra. Especialitzada en informació sobre mitjans de comunicació i Internet. Va fundar l'any 2010 el col·lectiu BcnMediaLab. Actualment és cap de xarxes socials a El Periódico de Catalunya. Ha estat responsable de premsa a Herder Editorial i profesora d'Empresa informativa a la Universitat Internacional de Catalunya. Ha escrit el llibre Internet para periodistas, kit de supervivencia para la era digital (UOC 2012) i com a formadora en habilitats digitals ha impartit tallers a redaccions d'Espanya, Itàlia, Perú i Veneçuela.

  • Llicenciada en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (2005). Postgrau en Periodisme Digital per la Universitat Oberta de Catalunya (2008) i Màster en Periodisme Internacional per la Universitat de Leeds (2012). Redactora del Diari de Girona des de 2002, actualment a la secció de Girona, Salt i Sarrià. Coordinadora del suplement l'Estiu.

  • Corresponsal a Brussel·les del diari ARA i col·laboradora de Telecinco. Va començar en el món de la ràdio a Barcelona com a redactora d'Informatius de COMRàdio l'any 2002 i com a corresponsal a Catalunya de Radio Euskadi. Des del 2005 viu a Brussel·les, on cobreix l'actualitat de la Unió Europea, de l'OTAN i dels països del Benelux. A la capital comunitària ha treballat com a freelance per a l' Avui, La Vanguardia i Radio France Internacional, i ha col·laborat amb la revista El Temps. És llicenciada en Periodisme per la URL i té estudis de Ciències Polítiques (Postgrau d'Anàlisi Política de la UOC).

  • Joan Garcia Bausa (Barcelona,1957), llicenciat en Ciències de la Informació UAB i en Dret, UNED. Periodista i advocat. Treballa a la Generalitat, com a responsable de publicacions i en diferents gabinets de comunicació. Actualment adscrit a la Direcció General d’Afers Religiosos. També ha exercit l’advocacia durant deu anys.  L’any 2001 va fer el primer Pla de comunicació interna de la Funció Pública.  Membre actiu del Grup de treball de Defensa i Ètica Professional, on ha col·laborat com a secretari tècnic els darrers quatre anys, i del de Gabinets de Comunicació.

  • Llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB, els últims 10 anys he col·laborat de forma estable, pràcticament diària, a RAC1 i La Vanguardia. Sempre lligat a la informació, com a freelance, treballo temes ciutadans, tribunals o esports.  La meva àrea d'influència, Tarragona i les Terres de l'Ebre. També he fet feina a la televisió, redactant guions i editant reportatges informatius, i comunicació institucional. També he treballat per la Cadena SER, Catalunya Ràdio, El Mundo Deportivo, Canal Reus o la revista Descobrir Catalunya. Tinc 35 anys.

  • Periodista científica. Coordina el suplement de ciència del diari Ara. Llicenciada en Ciències de la Informació per l’UAB i màster en Comunicació científica per l’UPF, on també va cursar un doctorat en Comunicació social i audiovisual. Guionista a De la Terra (C33), Pelopicopata (Antena3), Redes (TVE), Canal Salut, Xplore Health i el portal Youris (UE). Assessora per a documentals com Dimensió Dalí (TV3/TVE) i Bicicleta, Cullera, Poma (TV3/TVE). Redactora a salut i ciència d’El País i professora de l'àrea audiovisual del Màster en Comunicació Científica de l’UPF. Premi Matemàtiques i Societat de la Fundació Ferran Sunyer i l’IEC, i el Premi Periodisme i Bioètica de la Fundació Grífols.

  • Llicenciat en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (2001). Les primeres passes al món del periodisme les va fer a la revista Unidiversitat, El Periódico de Catalunya i Ona Catalana. Redactor de la secció d’esports del diari El Punt des de l’any 2001, actualment és cap de secció de l’àrea de futbol català d’El 9 Esportiu de Catalunya.

  • Periodista, escriptor, consultor i conferenciant especialitzat en mitjans digitals. Director d’innovació digital del Grup Godó des del 2008. Autor dels llibres Internet és útil, Web 2.0. El usuario, el nuevo rey de Internet i Sr. Director: Les millors cartes dels lectors de La Vanguardia. Professor de periodisme a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Creador i editor del web “Internet és útil”. Ha estat subdirector de continguts de Prisacom (2005-2008). Va viure un any a Miami, on va ser redactor en cap de Baquía.com. També ha treballat en premsa, ràdio i agències. Ha estat becari de la Fundació Fulbright (Salzburg Seminar) i ponent en nombrosos congressos.

  • Periodista. Cap de comunicació i premsa de Rosa Sensat i vicepresident de l’Associació Comunicació Pública. Ha treballat a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), la Diputació de Barcelona i la Federació de Municipis de Catalunya. També a l’Agència EFE. Membre fundador de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), n’ha estat vicepresident i secretari, i president de l’Associació Catalana d'informadors de l’Administració Local (ACIAL) i de Comunicació Pública. Ha impartit classes sobre Gabinets de Comunicació i Comunicació Local en cursos i seminaris del CPC, de la Universitat Pompeu Fabra i de la UAB.

  • Llicenciada en Ciències de la Informació per la UAB, treballa actualment com a periodista freelance, especialitzada en temes de gènere. Ha treballat com a periodista per a diverses ONG. Durant set anys, va ser redactora del programa setmanal Dotze estels, de RNE-Ràdio 4, primer espai radiofònic a Catalunya sobre l’actualitat de la Unió Europea, que va dirigir en la seva última etapa. És membre fundadora de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, de la Xarxa Europea de Dones Periodistes i de la Red Internacional con Visión de Género. També forma part de la Junta Directiva de l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya.

  • Nascut a Barcelona el 1975. Llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Des del 2009 és conductor del Telenotícies Migdia de TV3. Ha estat corresponsal a Brussel·les i a París, on va col·laborar amb altres mitjans com El Periódico de Catalunya, l’ACN i BBC-Mundo Radio. També ha estat enviat especial a diversos països europeus. Anteriorment, havia treballat com a redactor a la secció d’Internacional, així com al canal 3/24. També va treballar Grup Flaix (Flaix FM i Ràdio Flaixbac), i a Barcelona Televisió (BTV) on va ser reporter i presentador d'informatius i programes de debat. És membre de l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya.

  • Director del diari La Mañana, llicenciat en Història de l’Art per la UdL, amb estudis de Filologia Catalana i Màster en Comunicació Digital per la Universitat Miguel Hernández d’Alacant i Màster en Direcció i Lideratge per la Universitat de Lleida (UdL). Ha treballat en el món de la premsa escrita a les comarques de Lleida (Diari de Lleida, Nou Diari, La Mañana, Bondia Lleida). També és coordinador de continguts de la revista Dossier Europa i de la revista Altanto!. Ha estat professor al Màster en Educació per a la Salut a la UdL i al Màster en Llengües Aplicades a la UdL. Participa periòdicament en tertúlies de Lleida Televisió –al programa Lleida al Dia– i Onda Cero Lleida, i també col·labora amb Ràdio U-A-1. Des de febrer de 2014 és el tresorer de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  • Jesús Sagués (Manresa,1968). Sóc llicenciat en Ciències de la Informació, branca Periodisme, per la UAB, postgraduat en Comunicació Empresarial per l'IdEC i postgraduat en Direcció de Comunicació per la UOC i l'IdEC. Tinc experiència en quasi tots els tipus de mitjans de comunicació: premsa (corresponsal d'un diari d'abast català durant més de tres anys, i col·laborador d'un diari de proximitat durant un any), ràdio (col·laborador durant dos anys d'una emissora de proximitat), televisió (redactor i conductor d'informatius d'una emissora de proximitat durant quatre anys) i Internet (community manager per a una empresa de comunicació durant nou mesos). A més, durant cinc anys vaig ser el responsable de premsa d'una entitat financera, portant-ne la comunicació externa i interna, la redacció de notes i dossiers, la relació amb mitjans i el seguiment de repercussions (clipping i monitoring).

  • Llicenciat en Ciències de la Informació a la UAB, i postgrau en Periodisme Digital a la UPC, és actualment cap de la secció d'Internacional del diari ARA. Anteriorment la seva dedicació professional estava orientada al periodisme radiofònic que va exercir a Catalunya Ràdio, on va ser corresponsal a Brussel·les, i on va dirigir diversos programes informatius diaris –com l'Informatiu del Migdia– o especialitzats –com l'Economia i Empresa–. És membre també de l' Associació de Periodistes Europeus de Catalunya