• La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya és el resultat del procès electoral iniciat l'any 2018.

  Degà

  • Va néixer a Igualada el 1970. És cap d'Informatius de RAC1 des de l'octubre de 2008. Col·legiat número 15.061. Va començar treballant en mitjans locals: Anoia Ràdio-Cadena 13 del 1988 al 1993; i a Televisió Igualada del 1993 al 2000. També va ser corresponsal de Catalunya Ràdio a Igualada-Anoia del 1990 al 2000. L'abril del 2000 va entrar a RAC1 on va formar part de l'equip inicial de la ràdio, a l'equip de l'informatiu matinal 'Primera hora'. A finals del 2000 va assumir la direcció i presentació de l'informatiu econòmic 'Mercats', fins al 2004. Aquest any va incorporar-se com a guionista a El món a RAC1, primer amb Xavier Bosch i després amb Jordi Basté. Des del 2008 és cap d'Informatius.

  Vicedegans

  • Montgat, 1971. Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (1994). Actualment és cap de Redacció a La Xarxa (Xarxa Audiovisual Local), on també ha estat responsable de Coordinació i cap de Projectes. Va ser directora de Continguts de COMRàdio durant quatre anys, empresa a la qual es va incorporar com a coordinadora de Programes l’any 2007. Fins llavors era directora de Ràdio Premià de Mar, càrrec que va ocupar durant prop de dotze anys. Va començar a exercir el periodisme en els serveis d’esports de Televisió de Mataró i del diari Crònica de Mataró, entre d’altres col·laboracions en mitjans locals de la comarca del Maresme.

    

  • Al 1979 va ser el primer corresponsal del diari El Punt a Llagostera fins al 1985 quan va entrar en plantilla com a redactor. Ha estat delegat a la Selva, després cap de Política, redactor en cap de Cultura i Espectacles, fins a esdevenir el director de l’edició gironina (1994-1997). Ha estat director de Presència (1998-99) i director regional de les comarques barcelonines i conseller delegat de Comit Premsa BCN del 2000 al 2005. Del 2008 al 2009 és el director adjunt d’informació general del diari. A finals del 2012 és nomenat director adjunt de la informació cultural d’El Punt Avui fins al setembre del 2016. 

   • Vocal a la Junta de Govern

   És delegada de la CCMA (Corporació catalana de Mitjans Audiovisuals) a Tarragona i l’Ebre. He estat coordinadora de Catalunya Informació, coordinadora de El matí de Catalunya Ràdio, sotscap del departament d'Esports i Delegada de Catalunya Ràdio a Tarragona. Ha format part de l'equip de Joaquim Maria Puyal a La TdP i ha estat membre del Consell Assessor de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili. Va estudiar Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona i ha treballat a la Cadena SER i la COPE.

  • Director i propietari, des de 1996, de Missatges, Gestió de Comunicació i Missatges Web a Lleida. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat de Navarra (1987-92), Potsgrau en PAC per la Universitat de Lleida (i Tècnic Superior en Enologia i Maridatge per Euroinnova). Des de Missatges dirigeix diferents publicacions com Dossier Europa, projectes de comunicació enogastronòmica com Como Pomona, així com assessora en matèria de comunicació diferents empreses i entitats. També ha desenvolupat part de la seva trajectòria professional com a responsable del Gabinet de Premsa de Tartera & Lavilla de Lleida (1993-96), o redactor del diari La Mañana (1990-93).

  • Llicenciat en Filologia Catalana per la UAB.Treballa a  Regió7 (Manresa), diari en el qual ha dut a terme bona part de la seva trajectòria professional. Actualment és redactor en cap, responsable de la informació de política i societat. Ha estat president de la Demarcació Catalunya central del Col·legi de Periodistes de Catalunya (2016-2018). Va ser un dels fundadors del grup Apunt, col·lectiu nascut per unir els periodistes de la Catalunya central. És autor del llibre "La sal, suport d'uns pobles" (1996) i coautor dels "Cent anys del descobriment de la potassa" (2013). "Premi Nacional de Periodisme, 1993" pel millor reportatge i Premi Tassis Torrent el 2005, conjuntament amb altres periodistes de Regió7

  • Va començar com a redactor d’esports al setmanari territorial Ebre Informes l’any 1982, arribant posteriorment a ser cap d’esports. A finals dels 80 va treballar com a corresponsal a les Terres de l’Ebre al setmanari Crònica de Tarragona. Va ser el primer corresponsal del Nou Diari de Reus i va col•laborar en les transmissions esportives de RNE ràdio 5. L’estiu de l’any 1989 va començar a elaborar informació esportiva a Catalunya Ràdio, i al setembre del mateix any inicia la seva tasca com a corresponsal a les Terres de l’Ebre de la emissora de la Generalitat fins al maig del 2013.

   En els últims anys ha estat responsable d’informatius d’Imagina Ràdio, col•laborador de les televisions Canal 21 i Canalte i de la ràdio municipal Ràdio Tortosa. Des del mes de setembre del 2017 té un espai propi d’anàlisi periodística a Canal 21 Terres de l’Ebre.

  Secretari

  • Llicenciat en periodisme. Màster en Comunicació Social. Doctor en Comunicació per la Facultat de Comunicació Blanquerna. És articulista i cronista del diari ARA i de Nació Digital. Col·labora amb el “Catalunya Migdia” de Catalunya Ràdio; el “Més 324" de Televisió de Catalunya i la Xarxa. També és professor associat de la Facultat de Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull). Treballa en el món del periodisme des de 1995. Ha fet de periodista a La MañanaAvuiEl PeriódicoEl País i el Singular Digital. Com a reporter i guionista a TV3Canal Satélite DigitalCanal 9Tele 5Antena 3.  Com a escriptor ha publicat diversos llibres de no ficció sobre la memòria periodística, política i social de Catalunya.

  Vocals

  • Barcelona, 1970. Llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Periodista de Catalunya Ràdio, actualment Editor de Catalunya Informació. Va començar treballant en mitjans locals com Ràdio Sant Boi, Televisió de Sant Boi, Ràdio Ciutat de Badalona o la Revista de Badalona. Des de 1993 vinculat professionalment a Catalunya Ràdio on ha estat corresponsal al Baix Llobregat, editor d’Informatius, Redactor en Cap, conductor de programes especials i subdirector del programa “El Matí de Catalunya Ràdio” la temporada 2008-2009 i l’estiu de 2010. També ha desenvolupat tasques docents impartint classes de ràdio a Micro Obert.

  • Barcelona, 1979. Llicenciada en Periodisme per la URL i Postgrau d'Anàlisi Política per la UOC. Actualment és redactora del diari Ara a Madrid cobrint l'actualitat política i econòmica. Anteriorment va treballar durant 13 anys (2005-2018) com a corresponsal a Brussel·les del diari ARA i de Telecinco cobrint l'actualitat de la Unió Europea, de l'OTAN i dels països del Benelux. A la capital comunitària també va treballar com a freelance per a l'AvuiLa Vanguardia i Radio France Internacional. Va començar en el món de la ràdio a Barcelona com a redactora d'Informatius de COMRàdio l'any 2002 i com a corresponsal a Catalunya de Radio Euskadi

  • David Melgarejo. (Badalona, 1978) Llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau de videoreporter per la Universitat Pompeu Fabra. Postgrau en márqueting i comunicació per la Muniversitat Complutense de Madrid. Reporter dels serveis informatius de Televisió de Catalunya, especialitzat en tribunals i en casos de corrupció. També ha format part dels equips d’edició dels Telenoticies Vespre i Migdia. Membre de l’equip de les nits electorals a TV3. 

  • Periodista, escriptor, consultor, conferenciant i professor especialitzat en mitjans digitals. Autor del llibre "La reinvención de The New York Times" (2017) i del butlletí setmanal "Tendenci@s". Durant el curs 2016-17 va ser periodista en residència del Knight Center for Journalism in the Americas de la Universitat de Texas a Austin (Estats Units). Anteriorment, va treballar com a director de continguts digitals i director d'innovació digital del Grup Godó (2008-2016) i com a subdirector de continguts de Prisacom (2005-2008). Autor també dels llibres Internet és útilWeb 2.0El usuario, el nuevo rey de Internet i Sr. Director: Les millors cartes dels lectors de La Vanguardia

  • Nascut a Barcelona el 1975. Llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Des del 2009 és conductor del Telenotícies Migdia de TV3. Ha estat corresponsal a Brussel·les i a París, on va col·laborar amb altres mitjans com El Periódico de Catalunya, l’ACN i BBC-Mundo Radio. També ha estat enviat especial a diversos països europeus. Anteriorment, havia treballat com a redactor a la secció d’Internacional, així com al canal 3/24. També va treballar Grup Flaix (Flaix FM i Ràdio Flaixbac), i a Barcelona Televisió (BTV) on va ser reporter i presentador d'informatius i programes de debat. És membre de l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya.

  • Llicenciada en Ciències de la Comunicació (Periodisme) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Estudis de Relacions Internacionals al CIDOB, i d’administració d’empreses a EADA. Abans de crear aPortada l’any 2000, va treballar a mitjans de comunicació i va ser directora de comunicació de la Fundació Josep Carreras. 20 anys d’experiència en els àmbits de la comunicació corporativa, formació en comunicació, relacions públiques, responsabilitat social i gestió cultural. 

  • Periodista freelance. Llicenciada en periodisme (2008), compagina les seves col·laboracions al diari ARACapçalera i Report.cat amb les tasques de blogger i community manager per a petites i mitjanes empreses. Durant més de quatre anys ha estat redactora al suplement mensual Lifestyle i també ha coordinat la històrica Revista de Treball Social (RTS). Entre el 2012 i el 2014 va treballar al departament de comunicació del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  • Periodista especialitzat en Ràdio, Televisió I Periodisme Digital. Després de més de 15 anys dedicat a la ràdio professional (Onda Cero, Rac1, Punto Radio, Catalunya Radio, RNE) decideix afrontar una nova aventura a la televisió, en l’espai ‘8 al dia amb Josep Cuní’. Ho fa primer com a col·laborador per a després assumir-ne la sots direcció i la direcció/edició digital. L’abril de 2017 publica dos llibres on analitza la transformació digital d’una redacció, la cobertura digital d’unes eleccions i la inclusió del “MoJo” en tot plegat. Actualment, és el director d’estratègia digital de la productora Broadcaster des d’on transforma i defineix projectes i estratègies periodístiques i/o digitals. 

  • Marc Vicens (Lleida, 1961). S'inicia en el món periodístic als diaris Segre i La Mañana i en l'equip fundacional de Cadena 13. Ha estat cap de programes de Ràdio Barcelona, director de les cadenes musicals de la Ser a l'Aragó i artífex del format i director de Kiss fm a Espanya. S'incorpora el 2006 a Catalunya Ràdio per a la posada en marxa d'iCat, exercint més tard com a director d'innovació i director d'estratègia del grup d'emissores públiques de la Generalitat. En l'actualitat treballa en l'anàlisi d'audiències per a l'àrea de màrqueting de la CCMA.

  • Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (1990). Actualment és el responsable de l'àrea de comunicació de la Fundació Barça i consultor de comunicació de l'agència Tessera BCN. Ha treballat durant més de 20 anys en llocs de responsabilitat relacionats amb la comunicació corporativa i els mitjans de comunicació. Ha estat responsable de l'àrea de comunicació d'OXFAM Intermón, cap de premsa de Winterthur Assegurances o redactor d'Europa Press Catalunya, entre d'altres. 

  • Mar Martí Montaner (Igualada, 1985). Llicenciada en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i en Traducció i Interpretació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Màster en Direcció de Comunicació i Màrqueting per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Treballa a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) des de l'any 2009 i actualment és la delegada a la Catalunya Central. En els inicis de la carrera periodística també va ser col·laboradora del diari Regió7 i va treballar a la Xarxa de Televisions Locals.

  • Llicenciat en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (2001). Les primeres passes al món del periodisme les va fer a la revista UnidiversitatEl Periódico de Catalunya i Ona Catalana. Redactor de la secció d’esports del diari El Punt des de l’any 2001, actualment és cap de secció de l’àrea de futbol català de L'Esportiu de Catalunya. També és col·laborador de RAC1 en les transmissions del Girona FC.

  • Ha treballat a Hermes Comunicacions des de 1987, on ha estat director adjunt d'El Punt Avui i director d'El Punt Avui comarques gironines. Va ser el primer director d'El 9 Esportiu de Catalunya (2002-2003). Ha treballat a Ràdio Girona (1974-1984) i al Diari de Girona (1981-1987). Ha col·laborat a TV3, Catalunya Ràdio, RAC1, la SERTVE i la Xarxa. Acualment col·labora amb El Punt Avui i  El Punt Avui TV i presenta "La Ciutat dels llibres" a TVGirona. Ha escrit "Puigdemont, el president @KRLS" i va ser coordinador i coautor de "Les pilotes del Borbons" i "Els Borbons en pilotes" i dels quatre llibres "Diari d'una retirada" sobre el final de la Guerra Civil a Catalunya. 

  • Ruth Troyano Puig (Reus, 1979). Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona; Màster en Planificació i Gestió del Turisme Enològic i Sommelier Professional per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. He treballat a la Cadena SER-RàdioReus, a la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya i a l’Ajuntament de Tarragona. Actualment sóc periodista freelance dedicada al món del vi i de l'enoturisme, tasques de direcció de comunicació i assessorament Col·laboradora de les plataformes digitals La Conca 5.1 i Gastrotalkers, de l'emissora RAC 1 (secció vins i enoturisme a La Primera Pedra) i del Diari ARA Camp de Tarragona. Autora del bloc Vi · Moments · Persones www.ruthtroyano.cat (1r premi concurs BlocDOCat 2012 que convoca la DO Catalunya). Més recentment, autora del cicle de llibres #retratsdevi (www.retratsdevi.cat), editats per Publicacions URV.

  • Llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB, els últims 10 anys he col·laborat de forma estable, pràcticament diària, a RAC1 i La Vanguardia. Sempre lligat a la informació, com a freelance, treballo temes ciutadans, tribunals o esports.  La meva àrea d'influència, Tarragona i les Terres de l'Ebre. També he fet feina a la televisió, redactant guions i editant reportatges informatius, i comunicació institucional. També he treballat per la Cadena SER, Catalunya Ràdio, El Mundo Deportivo, Canal Reus o la revista Descobrir Catalunya. Tinc 35 anys.