Report.cat

 • Varis autors

  El Col·legi de Periodistes ha acollit avui la roda de premsa per presentar la carta oberta dels fotoperiodistes a la ciutadania sota el títol "O qualitat o res". Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, presentem l'article que serveix com a veu de molts professionals per reflexionar sobre la situació actual de l'ofici i el món on vivim. 

  Jordi Flamarich

  Les fotografies que podem fer avui dia amb el mòbil tenen una qualitat igual (o fins i tot superior) a les que obtindríem amb una càmera rèflex. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Jordi Flamarich ens dona alguns consells per millorar-les. 

  Mercè Martínez

  La Generació Z o centennials, aquells joves nascuts des del 1994 fins al 2010, juntament amb els milennials, representen el 39% del mercat mundial i l'any 2020 la xifra s'elevarà fins al 59%. Mercè Martínez ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, quins són els valors que destaquen d'aquesta generació i si el món està preparat per ells.

  Redacció

  El Col·legi de Periodistes va acollir el passat 27 d'abril l'excombatent de les FARC, ara reconvertida al periodisme, Paula Sáenz i al director del documental "La flor de la lengua de vaca", Germán Reyes. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, expliquem com va anar la trobada i quina és la història de l'exguerrillera colombiana.

  Carles Prats

  El pròxim 3 de maig és el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa. La Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes i la Universitat de Lleida han organitzat la IV edició del Simposi sobre Llibertat de Premsa a Lleida els dies 2 i 3 de maig que enguany se centrarà amb la temàtica del periodisme responsable. Carles Prats ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, quins són els reptes periodístics actualment i què tractarà el Simposi aquesta edició. 

  Jordi Rovira

  Més de cinc mil dones periodistes de tot l’Estat han signat un manifest on es denuncia el masclisme imperant en el periodisme. Jordi Rovira ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, la història d'algunes de les pioneres que van aconseguir obrir el camí per totes les que vindrien després. 

  Adrián Caballero

  Cristina Cifuentes va anunciar una querella contra els dos periodistes que van publicar la informació que revelava que el Màster que havia obtingut a la Universitat Rey Juan Carlos contenia notes falsificades. Hem de patir els periodistes cada cop que publiquem una investigació o revelem una informació com la de Cifuentes? Adrián Caballero ens ho explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi. 

  Jordi Rovira

  Aquell periodista que als anys noranta llegia tot el que podia sobre la imatge de la lluita política dels catalans en la premsa estrangera, un quart de segle després s’ha convertit en la persona que ha aglutinat un major nombre d’adhesions en la premsa de tot el món. Jordi Rovira ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, el canvi sofert, en especial, en la premsa alemanya respecte al Procés després d’anys de reticències i prejudicis.

  Laura Saula

  Manuel de Pedrolo és un dels escriptors més prolífics i fecunds de la història de la literatura catalana. Laura Saula ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, les seves múltiples facetes i la gran influència com a escriptor i personatge públic. 

  José Luís Gómez Galarzo

  El Col·legi de Periodistes va acollir l’Observatori del Discurs Discriminatori als Mitjans (GPRB) el passat 28 de febrer, un acte per reflexionar sobre els discursos i la construcció ideològica als mitjans de comunicació. José Luís Gómez Galarzo ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, què va tractar l’Observatori i quines opinions van sorgir. 

  Núria Reguero

  Eugenio Trías és considerat el pensador de l'escriptura castellana més important des d'Ortega i Gasset. Núria Reguero ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, l'homenatge que va acollir el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) amb motiu del cinquè aniversari de la seva mort. 

  La pel·lícula "Los archivos del Pentágonono només ha estat nominada al premi Oscar a la Millor Pel·lícula, sinó que també ha encapçalat el primer lloc de la taquilla als cinemes espanyols. Molts periodistes s’han retrobat amb la professió gràcies a aquesta història sobre la lluita de la premsa lliure contra la censura. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, recomanem altres d’experiències audiovisuals similars.

  Josep Salvat

  Què diferencia uns negociadors d'uns altres? El procés de comunicació del negociador és molt estratègic i per aquesta raó, Josep Salvat ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, una sèrie de consells per negociar de forma adequada.

  Laura Saula

  Hi ha un gran nombre de petites entitats i ONGs que necessiten serveis professionals de comunicació. Laura Saula ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, quines són les peculiaritats i limitacions afegides amb què es troben els periodistes que treballen en aquest sector.

  Laura Mansfield

  El passat 14 de desembre el govern de Trump va aprovar la llei d'acabar amb la neutralitat de la Xarxa. Internet es troba ara més que mai en la corda fluixa perquè els grans proveïdors dels serveis prendran el control sobre quines coses tindran o no prioritat a la Xarxa. Laura Mansfield ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, què significa la neutralitat de la Xarxa i com ens afectarà aquesta nova llei que, de moment, només ha sigut aprovada als Estats Units.

  Jordi Benavente

  La novel·la Un cel de plom. La vida de Neus Català de l’escriptora Carme Martí relata els fets d’una de les supervivents catalanes del camp d’extermini nazi de Ravensbrück. Jordi Benavente ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, l’experiència de Martí amb el testimoni de la Neus Català i la seva memòria d’aquells esdeveniments.

  El passat 8 de gener el Grup Zeta anunciava el tancament de les revistes Interviú i Tiempo. La primera, un històric setmanari que va néixer l'any 1976 i la darrera com a complement polític en 1982. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, expliquem la importància d'aquest mitjà a partir de cinc de les investigacions més conegudes d'aquesta revista.

  Aliaksandr Herasimenka

  La democràcia a Rússia ha anat desapareixent poc a poc durant els darrers vint anys però el control dels mitjans de comunicació ha jugat un paper molt important en aquesta erosió democràtica. Aliaksandr Herasimenka ens explica des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, les quatre etapes d’aquest deteriorament democràtic a Rússia en mans del president Vladimir Putin.