Diàleg entre Neus Bonet i Diana Riba sobre la Llei Europea de Llibertat de Mitjans de Comunicació

 • L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya organitzen aquesta conversa sobre la Llei Europea de Llibertat de Mitjans de Comunicació, el pròxim dijous 18 d'abril, a les 18:30 h, a la seu de Barcelona del Col·legi. Neus Bonet, periodista i exdegana del Col·legi, mantindrà una conversa amb Diana Riba, eurodiputada del Grup dels Verds/Aliança Lliure Europea, per analitzar els aspectes clau d'aquesta legislació que va ser aprovada la setmana passada. Cal inscripció prèvia per assistir a l'acte. 

  La Llei Europea de Llibertat de Mitjans de Comunicació sorgeix com una mesura de protecció per als periodistes i els mitjans contra les ingerències polítiques i els programes d'espionatge. La normativa va obtenir el suport de 464 vots a favor, 92 en contra i 65 abstencions. Aquesta llei que entrarà en vigor l'any 2025 és un pas endavant en la defensa dels drets dels periodistes i la llibertat de premsa a Europa. 

  Un dels punts més destacats d'aquesta nova llei és la prohibició als governs de perseguir periodistes utilitzant programes d'espionatge als seus telèfons, excepte en casos concrets. Les autoritats no podran arrestar, sancionar o vigilar els periodistes sense una autorització judicial prèvia. 

  INSCRIPCIONS

  Barcelona

  Rambla de Catalunya, 10, Eixample, 08007 Barcelona, Espanya (Principal )
  18 abril, 2024 (18.30 - 20:00)