Notícies

 • Ahir al vespre la llibreria Caselles va acollir la presentació d’Intrigues i poder a Vaticà’ (Pòrtic), la qual va estar a càrrec de Rafa Gimena, president del Col·legi de Periodistes de la demarcació de Lleida qui va destacar la labor del periodista Vicenç Lozano durant 35 anys  treballant a la redacció d’internacional de TV3 com a enviat especial al Vaticà i Itàlia.

  Ja es poden consultar les darreres queixes tramitades pel Consell de la Informació de Catalunya i resoltes durant el primer trimestre de l’any pel Ple del Consell. 

  Els treballs han de tenir una extensió màxima de 1.000 paraules i el jurat valorarà les bones idees, la frescor i la claredat de l'estil. El guardó està dotat amb 1.000 euros i la publicació de l'article guanyador a la revista. Presenta-t'hi abans del 30 de novembre de 2021. 

  Coneix les eines per relacionar-se amb els mitjans de comunicació, produeix el teu podcast o crea i edita vídeos amb el teu mòbil. Els col·legiats i col·legiades teniu descomptes especials en els cursos que organitza el Col·legi de Periodistes. 

  La periodista col·legiada Laura Saula va presentar abans d’ahir, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, el seu nou llibre Terra de dones. Pageses de Catalunya (Ed. Fonoll). Durant la presentació va conversar amb Jordi Borràs, fotoperiodista i encarregat de fer les fotografies per al llibre, i Francesc Canosa, periodista i director del magazín La Mira. Les dones i la pagesia van ser les protagonistes, però també la seva dignitat, orgull i autenticitat.

  Jornada sobre cooperativisme i precarietat

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya dóna suport a la trobada per a professionals de la comunicació programada el proper 24 de maig al Teatre El Magatzem (Tarragona) amb l’objectiu de posar sobre la taula el cooperativisme com a fórmula per dignificar el sector del periodisme i la comunicació.

  La Demarcació Terres de l’Ebre del CPC ha organitzat el cicle d’entrevistes Periodisme Sud, on periodistes del territori conversaran amb persones referents en l’àmbit dels mitjans de comunicació i la cultura. L’objectiu és que periodistes ebrencs puguin conèixer i apropar figures destacades al territori.

  La presidenta de la Demarcació de Tarragona, Coia Ballesté, i la periodista Alba Cartanyà van conversar sobre experiència i joventut en el marc de l'acte de lliurament del premi, que va tenir lloc divendres, 9 d'abril, al Castell del Paborde de la Selva del Camp.

  El premi distingeix la dedicació dels professionals als afers europeus, a més de la qualitat i rellevància de la seva feina. Els col·legiats/des i membres de l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya podeu enviar les vostres candidatures fins al 22 d'abril. 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i Barcelona Activa posen en marxa a partir d'avui diferents tallers per ajudar a la ciutadania a lluitar i combatre les notícies falses. Una activitat que es va acordar tirar endavant conjuntament, en virtut del conveni signat el passat mes de novembre, per arribar a un públic més ampli que el que ja acull "premsa en les escoles". Aquesta activitat la impartirà la col·legiada Nereida Carrillo a les Antenes Cibernàrium situades als espais multimèdia de la xarxa de Biblioteques de Barcelona. L'activitat és gratuïta amb places limitades, per la qual cosa és imprescindible fer inscripció.

  Et convidem a la presentació de l'última publicació del periodista i col·legiat Isidre Ambrós, que tindrà lloc el pròxim dimarts 20 d'abril, a les 18:00h, a la sala d'actes de la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. L'autor conversarà en una taula rodona amb José Ángel Martos, editor de l’editorial Diëresis i Joaquín Luna, periodista de La Vanguardia i excorresponsal a l’Àsia. Cal inscripció obligatòria.

  Apunta't a la nova master class que organitzen el Col·legi de Periodistes i Barcelona Activa el pròxim dijous 22 d'abril, a les 18:30h, per streaming. Coneixeràs com la visualització de dades és útil pel fact checking, com funciona la desinformació i quines són les principals eines. Places limitades!

  A partir del llibre "Terra de dones. Pageses de Catalunya", de la periodista i col·legiada Laura Saula, el pròxim dimarts 13 d'abril, a les 18:00 hores, es farà a la seu del Col·legi de Periodistes una taula rodona per parlar del periodisme i les dones del món rural. Una conversa de l'autora amb el fotoperiodista Jordi Borràs i la moderació de Francesc Canosa, periodista col·legiat i director del magazín La Mira. Cal inscripció prèvia. Aforament limitat.

   
  Una de les fotos de "La resposta", la sèrie guanyadora.

  La mostra aplega les millors fotografies presentades a l'onzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local i es pot visitar tot el mes d'abril

  Les seus del Col·legi de Periodistes de Catalunya romandran tancades des de dijous 1 d'abril a dilluns 5 d'abril, ambdós inclosos. L'atenció col·legial tornarà amb l'horari habitual el pròxim dimarts 6 d'abril (de 9:30h a 14:00h i de 15:00h a 19:20h). També podeu enviar-nos les vostres consultes a través de contacte@periodistes.cat

  El conjunt de 12 capítols del programa Espais de Sao Fonda,  coproduït i emès per Canal Terres de l’Ebre i presentat per José Luis González,  s’ha emportat el VI Premi Terres de l’Ebre de Periodisme, organitzat per la Demarcació Terres de l’Ebre del CPC. El segon premi és per al reportatge del periodista Andreu Prunera La història dels oblidats: soldats de l'Ebre al Valle de los Caído i el tercer per a 26M El Reportatge, de Dani Sainz de Aja.