Notícies

 • Més de 30 experts reflexionaran sobre comunicació corporativa i periodistes de fonts, el pròxim dijous 28 de novembre a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Els precol·legiats i col·legiats tenen la inscripció gratuïta. No et quedis sense la teva plaça! 

  El jurat li reconeix la seva trajectòria professional que posa de manifest la necessitat, la importància i la força del periodisme. El lliurament del premi es farà el pròxim dia 18 de novembre, a les 18:30, a la Sala d’Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Inscripcions limitades! 

  Aprendràs molt amb els cursos de noves funcionalitats de les xarxes socials, fact checking, tècniques de periodisme escrit, generació d’idees per a blocs, cinema documental periodístic, protecció de dades, presentacions en PowerPoint, parlar en públic i reputació online.

  El Fòrum 10 se celebrarà per vint-i-novena ocasió a Puig-Reig els dies 8, 12, 15 i 29 de novembre. El lema escollit per les Jornades del 2019 és "La dona i els mitjans de comunicació" i comptarà amb la participació de la degana del Col·legi de Periodistes Neus Bonet, la periodista Xantal Llavina, la presidenta de l'ADPC Marta Corcoy i l'atleta Núria Picas. 

  Les beques Robert Schuman començaran la primavera del 2020 i tindran una durada de cinc mesos. Els sol·licitants han d’estar en possessió del títol universitari tres mesos abans de començar les pràctiques. La data límit per presentar la candidatura és el pròxim 30 de novembre a mitjanit. 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya de la demarcació de Lleida en col·laboració amb l’Associació Salut Mental Catalunya – Terres de Lleida, es complau en convidar-te al cicle de debat i esmorzar  de Periodistes contra l’Estigma el qual es durà a terme els dies 26 de novembre i 2 de desembre de 9:30 a 11:00 hores a les instal·lacions del col·legi (Rambla Ferran 21 – 8é).

  El periodista i exdiputat de la CUP, Antonio Baños, va participar ahir al vespre, a Manresa, en el cicle Cosmògraf. Va conversar amb Xavier Gual, empresari i cronista, sobre feixisme, dissidència i periodisme.

  El Consell de la Informació de Catalunya (CIC) organitza la tercera i última jornada dedicada a “La nova ètica de la comunicació en temps de fake news”. La Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB acollirà aquest acte el pròxim dilluns 18 de novembre.

  El filòsof iranià, referent internacional de la no-violència, defensa en la inauguració del Cosmògraf, a Manresa, l’obligació moral de desobeir les lleis injustes i apel·la a la llibertat de pensar per un mateix.

  David Oliete, col·legiat i membre de la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, ha estat guardonat pels International Photography Awards (IPA) 2019, considerats els Oscar de la fotografia.

  Tractarem molts temes diferents com són escriptura creativa, visualització de dades, noves funcionalitats de les xarxes socials, fact checking, tècniques de periodisme escrit, generació d’idees per a blocs, cinema documental periodístic, protecció de dades, presentacions en powerpoint o parlar en públic.

  L'Associació de Dones Periodistes de Catalunya celebra una nova edició dels Premis de Comunicació No Sexista i del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic. L'acte de lliurament tindrà lloc el pròxim divendres 15 de novembre a les 19:00h a l'Auditori del CaixaForum de Barcelona. 

  Encara no saps què faràs aquest cap d'any? Els col·legiats i col·legiades compteu amb un 10% de descompte especial sobre el preu d'un minicreuer de cap d'any a Roma.

  La 3a edició del cicle tracta sobre les dissidències i les insubmissions. L’acte inaugural anirà a càrrec del filòsof i activista de la No-violència Ramin Jahanbegloo. També hi participa Antonio Baños i Teresa Forcades.

  La junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes us convoca a la Trobada de Nadal d’aquest any, que es realitzarà el divendres, 13 de desembre de 2019, a les 20.00 hores a la seu del Col·legi, al carrer August, 5 1er-2a de Tarragona.

  Una taula rodona amb Mònica Planas, Aurora Anton i Xevi Masachs analitzarà els prejudicis i estereotips de gènere que s'utilizen encara als mitjans de comunicació