Notícies

 • Comunicat conjunt dels professionals de la informació davant les agressions.

  Us demanem màxima difusió a les xarxes i, si voleu adherir-vos, podeu enviar un correu a comunicacio@periodistes.cat 

  El mític article de Manuel Vázquez Montalbán compleix el 50è aniversari de la seva publicació a la revista Triunfo. Et convidem a assistir a l'acte homenatge que organitza el Col·legi de Periodistes i el Futbol Club Barcelona el dijous 24 d'octubre, a les 18:30h, a la seu de Barcelona del Col·legi. Inscripcions limitades! 

  L'objectiu de la campanya no és altre que denunciar els constants atacs a periodistes que cobreixen informació a peu de carrer. Ahir mateix una desena de periodistes van patir algun tipus d'agressió arran de les càrregues policials. Una de les accions de la campanya és el llançament d'un vídeo per exigir que se'ns respecti per garantir la llibertat d'informació. Ajuda'ns a difondre'l entre els teus contactes a través de les aplicacions de missatgeria instantània (Whatsapp, Telegram, etc.) o xarxes socials (Twitter, Instagram, Facebook...). 

  El pròxim dimarts 29 d'octubre es donarà el tret de sortida a la VI edició del cicle de conferències de la Comissió Intercol·legial de Sèniors. El Col·legi de Metges de Barcelona serà l'encarregat d'acollir la primera xerrada, "Has de ser-hi. Fotoperiodisme en estat pur", que tindrà lloc dimarts 29 d'octubre a les 18h. Entrada lliure i oberta a tothom. 

  El lliurament de les Mosques de la Informació ha tingut lloc aquest vespre a l’Aula Magna de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona

  La Demarcació Terres de l’Ebre del Col.legi de Periodistes us convidem aquest dijous, 24 d’octubre, a les 19 hores, a la nostra seu a la presentació-col·loqui del llibre “Respirando fuego” de David Meseguer i Karlos Zurutuza. Un llibre que parla de l’actualitat del conflicte Kurd i de perspectives a curt termini.

  El Memorial Xavier Batalla, juntament amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Fundació Konrad Adenauer (KAS), us conviden a la conferència Trenta anys de la caiguda del mur: el teló no era d’acerque se celebrarà el pròxim dilluns 11 de novembre a les 18.30 hores, a la sala d'actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  La periodista Teresa Turiera explicarà com és un procés de creació d'un projecte teatral a partir del know how del periodista, el pròxim dilluns 4 de novembre a les 19:00h a la seu de Barcelona del Col·legi. Apunta't a aquesta master class organitzada des del Centre de Formació i Desenvolupament. Activitat gratuïta per a col·legiats/des. Inscripcions

  Et proposem cursos sobre Indesign, storytelling, reportatges multimèdia, SEO o generació d’idees per a blocs, protecció de dades, creació de vídeos amb el mòbil o comunicació de crisi, entre molts altres.

  L'artista ucraïnès afincat a Girona ha elaborat a partir del collage una peça que funciona perfectament com a escultura i que conté els tres distintius de la seva obra.

  El GEiEG rebrà la Mosca de Sant Narcís pel seu centenari, i la Mosca del Col·legi serà doble: es lliurarà al periodista i escriptor Rafel Nadal i, a títol pòstum, a l'exdegana del Col·legi de Periodistes Montse Minobis.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i Rosa Sensat us conviden a la presentació del llibre de Ramon Breu, "Desconstruint els mèdia a l'aula. Del reality a les fake news" el pròxim dimarts, 29 d'octubre, a les 18:30 hores. A la presentació hi participarà Núria de José, vocal de la Junta del Col·legi de Periodistes, Francina Martí, presidenta de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, Alba Ambrós, professora de la Facultat d'Educació de la UB i el propi autor del llibre, Ramon Breu 

  Escull entre una àmplia oferta d’interessants formacions sobre e-mail màrqueting, storytelling, protocol, Indesign, tractament de la violència masclista, visualització de dades, reportatges multimèdia, SEO o generació d’idees per a blocs.

  Els periodistes que vulguin participar en aquesta acció per exigir respecte a tots els professionals de la comunicació poden fer-se una foto a la seu de la demarcació fins al divendres 18 d'octubre.

  La Demarcació Terres de l’Ebre ens sumem a la campanya del CPC #ProuAgressionsPeriodistes, que vol denunciar les agressions que pateixen els professionals de la informació que treballen a peu de carrer, alhora que exigir respecte als periodistes i a la seua feina.

  Si ets periodista, col·legiat o no, vine a la nostra seu de Tortosa i fes-te la fotografia.

  Tindrem tot preparat per a fotografiar-te:

  -Dilluns, 14 d'octubre, de les 13 a les 15 hores.

  -Dimarts, 15 d'octubre, de les 17 a les 19 hores.

  -Dimecres, 16 d'octubre, de les 18.15 a les 19.30 hores.

  Anima’t i digues no a les agressions als periodistes. T’hi esperem!

  Sabadell Professional és una unitat especialitzada de Banc Sabadell dedicada a oferir als col·lectius professionals tot un conjunt de productes i serveis en condicions exclusives. Els membres del Col·legi de Periodistes de Catalunya disposen d'avantatges en la contractació d'aquests productes financers. 

  Vine a la seu de Tarragona del Col·legi de Periodistes entre el 14 i el 18 d'octubre i participa en la campanya #ProuAgressionsPeriodistes per exigir respecte als professionals de la informació.