Notícies

 • El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) confirma que l'epígraf de referència pels periodistes i professionals de la informació i la comunicació és el 863: "Periodistes i altres professionals de la informació i la comunicació" en l'agrupació 86 de la secció segona de les Tarifes de l'Impost sobre Activitats Econòmiques. Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya  estem treballant en una petita guia fiscal de referència on profunditzarem en els deures i obligacions dels periodistes freelance. 

  El servei d'assessorament fiscal AFISEC Serveis Empresarials ens resol els dubtes sobre quan un periodista pot rebre la prestació i alhora acceptar alguna feina. 

  El sector de la comunicació està en constant evolució i és imprescindible formar-se per poder garantir un periodisme de qualitat. No t'ho pensis més i aprofita el 10% de descompte en graus i màsters universitaris i el 20% (fins al 13 de gener) en postgraus.

  La iniciativa reuneix una vegada més els periodistes col·legiats i l'alcaldessa Ada Colau en un altre any marcat per la pandèmia, però amb la vista posada en els pròxims comicis de la ciutat de Barcelona. Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, va conversar amb la líder de Barcelona en Comú el passat dimarts 25 de gener a les 18.00 hores a la sala d'actes de la seu de Barcelona. Cal inscripció prèvia per assistir a l'acte. 

  Una de les poques imatges de Planes.
  Una de les poques imatges de Planes.

  El jurat del premi Josep Maria Planes, convocat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya amb el suport de l’Ajuntament de Manresa recordant qui va ser un dels pioners del periodisme d’investigació a Catalunya, ha decidit per majoria declarar desert el guardó en l’edició d’enguany.

  Els periodistes estem preparats per treballar en xarxa i crear noves idees de negoci. Vine a conèixer professionals com tu en aquesta sessió de networking i emprenedoria que celebrarem el pròxim dimarts 1 de febrer, de 10.00 h a 12.00 h, a la seu de Barcelona del Col·legi. Activitat gratuïta per a col·legiats i col·legiades. Cal inscripció prèvia per assistir-hi. 

  Has emès un podcast en català durant l'any 2021? Presenta't a la primera edició dels guardons creats pel magazín La Mira amb la col·laboració de Catalunya Ràdio. Tens temps fins al 31 de març a les 23.59 h. 

  L’exfutbolista anglès va entrar en el món de la comunicació després de penjar les botes. El jurat ha valorat la seva capacitat comunicativa, així com la seva mirada irònica i crítica del futbol.

  A causa de la pandèmia tanquem uns dies la seu de Tarragona. Entre el 26 i el 31 de gener us atendrem via telemàtica.

  La tercera edició de la Nit de la Comunicació, organitzada per la demarcació de les Terres de l’Ebre del CPC, ha servit un any més per a reunir periodistes i comunicadors, que no s’han volgut perdre l’acte de reconeixement a la trajectòria professional dels vuit homenatjats enguany ni el lliurament del VII Premi Terres de l'Ebre de Periodisme. Els professionals de la comunicació del territori, acompanyats de familiars i amics, van omplir divendres la sala gran de l'Hotel Corona de Tortosa, on es va fer el lliurament del premi periodístic, l'homenatge als periodistes i mitjans, i la benvinguda als nous membres de la demarcació de les Terres de l'Ebre del CPC.

   

   

  L’exposició sobre els 20 anys de la demarcació de les Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), es pot visitar a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d'Amposta fins a finals d'este mes de gener.

  "Carles Rahola. Una vida republicana" homenatja el periodista, historiador i activista cultural gironí executat per les tropes franquistes, i es pot visitar a Cervià de Ter.

  La conversa serà conduïda pel periodista Alfons Petit, i tindrà lloc el dissabte 19 de febrer a la biblioteca Ernest Lluch

  Els guardons, dotats amb 8.000 euros, estan organitzats conjuntament per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya

  La cerimònia d’entrega dels premis tindrà lloc el dijous 24 de febrer, a les vuit del vespre, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona

  La Beca dels Premis Carles Rahola, destinada a periodistes col·legiats i convocada per l’Ajuntament de Girona, ha rebut tres propostes

   

  El col·legiat i fundador del diari Avui, Jordi Maluquer, va morir el passat dissabte 15 de gener als 86 anys. Va ser director de la capçalera entre el 1977 i el 1982 i director general de Música, Teatre i Cinema del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

  Els col·legiats i col·legiades teniu un 20% de descompte pels espectacles "T’estimo si he begut" i  "Bye Bye Monstre" de la companyia teatral Dagoll Dagom representats al Teatre Poliorama. Per gaudir de l'avantatge cal accedir a través de l'enllaç promocional que podeu demanar a serveis@periodistes.cat o trucant al 93 317 19 20. Vàlid fins al 31 de gener.