Notícies

 • El cicle de debats 'Àfrica, tan a prop i tan desconeguda', organitzat pel Grup de Treball de Periodisme Solidari, reapareix amb una nova taula rodona el pròxim 30 de maig a les 18:30h a la seu del Col·legi. 

  Si vols saber com descobrir les darreres funcionalitats de les xarxes socials, produir vídeos de forma professional o millorar les tècniques d’expressió oral i escrita, no et deixis perdre els pròxims cursos.

  El documental 'Tots els governs menteixen' s'estrenarà el pròxim 1 de juny a les 20:00h a l'Aribau Club i comptarà amb un col·loqui posterior del col·legiat Jordi Rovira. 

  La nova web Gavarres365

  És una plataforma informativa multimèdia que vol aplegar tota la informació i activitats que es generen a l'entorn del territori de les Gavarres i la seva àrea d'influència

  Melo, Martín de Vidales i Pau Lanao.
  Melo, Martín de Vidales i Pau Lanao, en la taula rodona a la Casa de Cultura.

  El jesuïta i periodista hondureny Ismael Moreno, conegut com a Padre Melo, ha visitat Girona per denunciar la situació que viu el seu país i donar a conèixer Radio Progreso.

  El jurat del guardó ha valorat la valentia dels periodistes d'abordar el tema d'abusos sexuals i com la publicació del cas ha canviat els protocols del departament d'Ensenyament. El treball es va publicar al diari "El Periódico" i els autors són Guillem Sànchez, Jesús Garcia Albalat i Maria Jesús Ibáñez. 

  El Grup de Periodistes Ramon Barnils convoca la III edició del premi que reconeix i estimula la pràctica del periodisme d'investigació. Els professionals o estudiants de periodisme interessats a participar-hi poden entregar els reportatges entre el 23 de maig i l'1 de novembre. 

  El proper mes de juliol tindrà lloc la celebració de la tradicional festa de les Petxines de la Informació, que enguany assoleix la històrica xifra de 25 edicions. És per aquest motiu que demanem els teus precandidats a guanyar:

  - La Petxina Oberta: distingeix la font informativa que, per la seva accessibilitat, facilita la feina dels mitjans de comunicació.

  - La Petxina Tancada: distingeix la font informativa que ha posat pals a les rodes a la tasca dels periodistes.

  Tot el que es va dir i debatre al III Simposi sobre Llibertat de Premsa organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya-Demarcació de Lleida i la Universitat de Lleida, celebrat els dies 4 i 5 de maig a la capital de la Terra Ferma.

  El president de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes, Rafa Gimena, va ser una de les autoritats que van presidir l'acte, on el Congost de Mont-rebei va ser un dels protagonistes dels treballs guardonats.

  Sònia Castellò, de Ràdio Ebre – Cadena Ser i Gustau Moreno, de Canal 21, comparteixen, ex aequo, el III Premi Terres de L’ Ebre de Periodisme que atorga la demarcació per distingir els autors de treballs periodístics que tractin temàtiques pròpies de les Terres de l’ Ebre. Va rebre una menció especial el reportatge del tercer finalista, Francesc Millan Ariño.

  Els estudiants de periodisme i comunicació teniu l'oportunitat de precol·legiar-vos i gaudir d'un gran ventall de serveis i avantatges: participar en el setmanari digital Report.cat, ampliar els vostres coneixements amb els nostres cursos i utilitzar el Centre de Documentació, entre d'altres. 

  Els recents ciberatacs mundials ens han fet reflexionar sobre quines mesures de seguretat hauríem d'adoptar, especialment els periodistes. És per això que el Col·legi de Periodistes ha programat una interessant màster class pel dijous 1 de juny de 18:30h a 20:30.

  Joan Ventura, Jordi Ribot i Pere Vila van inaugurar l'exposició.

  L'exposició que recull una selecció de les fotografies presentades a la vuitena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local es pot visitar fins al 30 de juny a Girona

  El pròxim dia 8 de juny, a les 19.00 hores, se celebrarà a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya un acte d’homenatge a Miguel Ángel Bastenier, mort a Madrid el passat 28 d’abril.

  Aquest matí s'ha fet públic un comunicat signat per tots els Col·legis de Periodistes de l'Estat condemnant i denunciant la situació que travessen els professionals de la informació a Mèxic. En aquell país, l'any passat van ser assassinats 11 periodistes, convertint-se en el tercer país de tot el món on hi ha hagut més victimes de professionals de la informació. En el que portem d'any, ja són sis les víctimes.