Notícies

 • El passat dijous, 15 de juliol, es va celebrar l'Assemblea General Ordinària del Col·legi de Periodistes on es van aprovar  els comptes anuals de l’exercici 2020 i el pressupost de l’exercici 2021. La trobada també va servir per fer un repàs a totes les actuacions fetes des del Col·legi durant el 2020.

  La Sala Trono guanya la Petxina Oberta, la Petxina Tancada recau en la Confraria de Pescadors de Tarragona i la Petxina Km. 0 és per al programa de ràdio Carrer Major, en un acte que ha homenatjat la periodista esportiva Danae Boronat i que ha estat retransmès en directe des del Teatret del Serrallo de Tarragona a través de Youtube.

  Els col·legiats i col·legiades podeu gaudir de grans descomptes en la matriculació de graus, màsters i postgraus de la Universitat Oberta de Catalunya.

  Descobreix les eines per relacionar-se amb els mitjans de comunicació, millora la gestió de subscriptors a Mailchimp o construeix una newsletter eficaç. Els col·legiats i col·legiades teniu descomptes especials en els cursos que organitza el Col·legi de Periodistes. 

  La seu de Girona del Col·legi de Periodistes estarà tancada de l'1 al 29 d'agost. 

  Fes-nos arribar les teves propostes: com cada any, farem una selecció dels més nominats perquè els periodistes gironins voteu qui voleu que rebi cada guardó

  Montserrat Roig és una de les icones del periodisme català i enguany es commemora el 75è aniversari del seu naixement. Un dels plats forts per homenatjar la periodista és la jornada que organitzen Tramoia Produccions Culturals i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona el pròxim 4 de setembre. Entrades limitades! 

  El col·legiat i un dels fundadors de la revista "El Jueves", Carlos Romeu Müller, ha mort aquest cap de setmana als 73 anys. El dibuixant i escriptor, però també escultor, serigrafista o pintor, va ser conegut pels seus dibuixos d'humor gràfic. Va ser el creador i pare del conegut personatge Miguelito, entre d'altres, i va dibuixar per al diari El País des del primer número, editat el 1976, fins a finals del 2009.

  Inauguració de la mostra

  El Tinglado número 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona acull entre el 23 de juliol i el 5 de setembre l’exposició “Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona”, que reuneix les fotografies presentades a la XXXIII edició (2020) del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer.

  Durant el mes d'agost els col·legiats i col·legiades podran fer tràmits i consultes de dilluns a divendres, de 10:00h a 14:00h, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. 

  Aprofita el descompte exclusiu per a col·legiats i col·legiades en blanquejaments clínics i carilles estètiques fins al pròxim 30 de setembre. Cal presentar el carnet col·legial vigent per gaudir de l'avantatge. 

  Els mitjans seleccionats rebran un percentatge màxim de cofinançament del 70% dels costos de l'acció mediàtica. La data límit per presentar propostes finalitza l'1 de setembre a les 17:00h. 

  El comunicat el signen el Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació i el Sindicat de la Imatge UPIFC. Tots tres expressen el seu rebuig a la petició fiscal de presó per al fotoperiodista Albert Garcia quan cobria les mobilitzacions posteriors a la sentència del Procés. 

  Una emotiva cerimònia va servir el passat divendres, 9 de juliol, per a fer realitat que la periodista i assagista catalana Margarita Rivière Martí disposi d'un espai propi al districte de Les Corts. Aquesta petició es va presentar a la Ponència del Nomenclàtor dels carrers de Barcelona pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya i la família de la periodista. El degà Joan Maria Morros, va destacar que el Col·legi de Periodistes de Catalunya, "sempre estarà en deute amb la Margarita Rivière, perquè ha estat i continua sent un dels referents de la professió a Catalunya i Espanya. Però també va ser una de les persones que, ara fa 35 anys, va contribuir a crear el Col·legi de Periodistes de Catalunya".

  La Tirona és un catamarà elèctric no contaminant.

  El Col·legi de Periodistes i l'empresa que gestiona la barca Tirona signen un acord que ens permet gaudir d'un preu reduït en les excursions a bord d'aquest catamarà elèctric

  El pròxim dilluns, 12 de juliol, a les 19:00 hores, Juan Cruz, periodista i un dels fundadors del diari El País, presentarà el seu darrer llibre "Ciudadano Polanco. Los hechos de una vida". Ho farà en conversa amb Lluís Bassets, Antonio Franco i Màrius Carol.