Notícies

 • Els estudiants de periodisme i comunicació teniu l'oportunitat de precol·legiar-vos i gaudir d'un gran ventall de serveis i avantatges: participar en el setmanari digital Report.cat, ampliar els vostres coneixements amb els nostres cursos i utilitzar el Centre de Documentació, entre d'altres. 

  El Col·legi de Periodistes ​té places disponibles per al curs  subvencionat​ d'Assessorament per a la creació d'empreses​ del Consorci per a la Formació Contínua de la Generalitat de Catalunya. Els col·legiats i col·legiades adscrits al Règim General, autònoms/es i persones en situació d’atur tenen l'oportunitat d'apuntar-se ​gratuïtament​. 

  Els col·legiats poden adquirir la col·lecció que repassa la història del periodisme de Catalunya a un preu especial i exclusiu. 'Història del Periodisme de Catalunya' està formada per 3 volums: 'Dels inicis a la Guerra Civil', 'La dictadura franquista' i 'De la transició al segle XXI'. 

  El Col·legi de Periodistes col·labora en la quarta edició del Premi ATLL de l'aigua que té com a objectiu promoure i reconèixer els treballs periodístics sobre la temàtica de l'aigua. La data de presentació de candidatures finalitzarà el 30 de setembre. 

  El col·legi de Periodistes de Catalunya vol fer un públic reconeixement a tots aquells professionals i mitjans de comunicació que han seguit les recomanacions sobre la cobertura informativa d'actes terroristes que van elaborar conjuntament el Col·legi de Periodistes i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya. De la mateixa manera, els animem a continuar observant aquestes recomanacions i seguir el Codi Deontològic aprovat en el darrer Congrés de Periodistes de Catalunya, on es marquen línies vermelles que cap mitjà de comunicació ni periodista hauria de traspassar.  

  Amb motiu de l'atemptat a les Rambles de Barcelona d'aquesta tarda, el Col·legi de Periodistes de Catalunya condemna els fets i es solidaritza amb els familiars de les víctimes i aprofita per a recordar als professionals i als mitjans de comunicació que fa uns mesos es van fer públiques unes recomanacions elaborades conjuntament amb el Consell de l'Audiovisual de Catalunya que poden ser útils en moments tan complicats com els d'avui. 

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya romandrà tancada per vacances del 7 d'agost al 3 de setembre, ambdós inclosos.

  Busquem candidats per a les Mosques 2017

  Estem preparant les Mosques de la Informació 2017 i necessitem la col·laboració dels periodistes gironins per trobar persones i/o institucions que es mereixin la Mosca Borda i la Mosca Grossa!

  Aquest estiu, la demarcació Terres de l' Ebre tanca per vacances tres setmanes, del 7 al 27 d'agost. Ens podreu trobar altre cop a partir d l'ultima setmana d'agost en els dies i horaris d'atenció al públic habituals. Bones vacances per a tothom!

  Aquesta agència de viatges 100% en línia ofereix descomptes addicionals de 75€ fins a 200€ als descomptes oferts a la seva web per a tots els col·legiats i col·legiades i familiars directes. Adjunt trobareu els bonus de descompte. El codi del bonus s’haurà d’indicar a l’apartat de les formes de pagament a la casella de codi descompte.

  Del 7 d'agost a l'1 de setembre, el Col·legi de Periodistes de Lleida tanca per vacances. Del 28 d'agost a l'1 de setembre, per qualsevol tema, els col·legiats i col·legiades de Lleida poden contactar amb la seu central de Barcelona. Bones vacances!

  El Ple de l'Ajuntament de la capital del Bages ha aprovat, per unanimitat, la petició que havia impulsat un grup d'entitats de la ciutat, entre les quals el Col·legi de Periodistes de Catalunya. 

  • Foto:
   M.ROTA DIVING
  • Foto:
   M.ROTA DIVING
  • Foto:
   M.ROTA DIVING
  • Foto:
   M.ROTA DIVING
  • Foto:
   M.ROTA DIVING
  • Foto:
   M.ROTA DIVING
  • Foto:
   Laura Casadevall
  • Foto:
   Laura Casadevall

  Un grup de col·legiats tarragonins, en el marc del conveni entre la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes i Repsol,ha realitzat una immersió submarina amb l'objectiu de conèixer el projecte dels "biòtops - boies ecològiques" implantats a la zona del litoral tarragoní.

  Amb l’horitzó de promoure una cobertura periodística dels barris, i les propostes, projectes i protestes dels moviments veïnals, la CONFAVC incorpora enguany a la Jornada de (Re)coneixements Veïnals el Premi al Periodisme Veïnal. 

  L’Ajuntament de Manresa aprovarà aquest dijous, 20 de juliol, la concessió del títol de Manresà Il·lustre al periodista Josep Maria Planes (1907-1936). Planes va ser un periodista excepcional que fou assassinat per un escamot de la FAI a la carretera de La Rabassada amb només 29 anys.

  Fem vacances el mes d'agost!

  La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya estarà tancada durant el mes d'agost per vacances.