Notícies

 • El degà i la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes et conviden a aquesta trobada entre els periodistes col·legiats/des i l’alcaldessa de Barcelona, el pròxim dijous 23 de gener a les 18:00 hores. Cal inscripció prèvia per assistir a l'acte. 

  El Grup de Treball de Mitjans Públics del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Junta de Govern volem mostrar la nostra inquietud per la situació que viuen els periodistes d’alguns mitjans locals públics. 

  L'activista i fundadora de Xnet presentarà com funciona el negoci de la desinformació, el 22 de gener a les 9:30h a la seu de Barcelona. L'activitat és exclusiva per a col·legiats i col·legiades. Inscripció obligatòria amb places limitades.

  Començarem amb un nou taller per desenvolupar la creativitat, tractarem l’edició de vídeos amb el mòbil, el protocol, les novetats en publicitat digital, l’ús de whatsapp i podcast com a eines de màrqueting, treballarem Instagram stories i tècniques de SEO.

  La Demarcació Terres de l’Ebre del CPC hem organitzat per al pròxim divendres, 24 de gener, la Nit de la Comunicació 2020. Hi estan convidats tots els periodistes i comunicadors del territori. Serà un punt de trobada entre professionals de la comunicació que aprofitarem per a reconèixer els nostres periodistes més grans, ja jubilats, i els nous col·legiats. No t’ho pots perdre!

  Una vintena de col·legiats han assistit aquest dijous a la trobada anual per presentar la memòria de l'any 2019.
  La presidenta de la Demarcació, Coia Ballesté, ha explicat que a punt d'arribar a l'equador del mandat s'han acomplert alguns dels principals projectes que teníem en cartera.

  L'Assemblea anual ha escollit la periodista i investigadora com a nova presidenta de l'entitat. Alguns dels objectius de la nova junta són augmentar el nombre de socis i arribar a les universitats i redaccions. 

  Aprèn a com transversalitzar l'enfocament de gènere i basat en els drets humans a les cobertures mediàtiques de crisis humanitàries, conflictes i situacions de refugi. La formació tindrà lloc els dies 4 i 5 de febrer, de 15:30 h. a 18:30h, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. Activitat oberta i gratuïta per a tothom. 

  La Demarcació Terres de l’Ebre del CPC convida un any més als periodistes ebrencs a proposar candidats per a rebre el MICRO OBERT i el MICRO TANCAT 2019. Aquests guardons pretenen reconèixer persones o entitats de tots els àmbits i sectors que hagen facilitat la feina periodística (obert) o, ans al contrari, que l'hagen dificultat (tancat). El termini màxim per a fer-nos arribar els candidats o candidates és el 16 de gener de 2020. Després mirarem els candidats més votats i, si és el cas, farem una segona ronda.

  La cerimònia d’entrega dels premis tindrà lloc el dijous 20 de febrer a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, i serà presentada per Rafel Faixedas i Carles Xuriguera

  Els fotògrafs Sandra Balsells, Manel Armengol, Ricard Terré i Joana Biarnés seran alguns dels protagonistes de la sèrie de capítols que emet La 2 els dimecres a les 20 h. Una oportunitat per conèixer la fotografia i el periodisme a partir de les històries, les vivències i anècdotes d'aquests professionals. 

  El divendres 17 de gener se celebrarà el segon dinar del cicle "SobreDones", una iniciativa del grup DEIM i la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes per posar en valor el talent femení del territori.

   

  Les categories de periodisme social i comunicació social estan dotades amb 8.000 euros cadascuna i el premi a la innovació repartirà 24.000 euros entre els tres millors treballs. La data límit per presentar treballs finalitza el 31 de gener. 

  El portal crea una guia d'adreces i un espai per publicar els esdeveniments relacionats amb la diversitat o el fet migratori. Aquesta iniciativa està impulsada pel Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes. 

  L'escriptora Maria Climent presenta la seva primera novel·la aquest divendres 10 de gener, a les 19:00 h., a la seu de les Terres de l'Ebre del Col·legi de Periodistes. A continuació, l'autora i la periodista Anna Zaera conversaran sobre els mitjans culturals digitals. 

  Amants de la comunicació i el màrqueting digital es reuniran del 7 al 10 de maig a l'illa de Formentera per compartir coneixements sobre la cultura digital. Oferta especial i descompte exclusiu per a col·legiats i col·legiades.