Notícies

 • El document és una mostra més del col·lectiu periodístic per exigir respecte i llibertat a la feina de tots els professionals que treballen als mitjans de comunicació.

  El jurat haurà de valorar un total de 107 obres, presentades en sis de les set categories dels guardons, ja que no hi ha hagut cap proposta en l’apartat de millor projecte de comunicació periodística .

  Cent trenta-set autors, molts dels quals amb treballs col·laboratius, han participat en aquesta edició dels Premis, organitzats per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes.

  Els col·legiats i col·legiades podran gaudir d'un nou servei d'assessorament que entrarà en funcionament el pròxim dimecres 27 de setembre. Es podran fer consultes presencialment, videoconferència, telèfon o correu. 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya fa una crida per tal d’exigir la necessitat de garantir el dret fonamental a la llibertat d’informació i d’expressió davant la convocatòria del Referèndum d’aquest diumenge 1 d’octubre. L’exercici lliure de tots els periodistes ha de quedar absolutament protegit abans, durant i després del Referèndum convocat pel Govern de Catalunya.

  El Col·legi de Periodistes dona suport al Col·legi de Periodistes d'Andalusia per demanar la rectificació de la convocatòria de pràctiques no remunades, impulsada pel Parlament Europeu. A més, recordem que qualsevol oferta abusiva es pot denunciar a gratisnotreballo@periodistes.cat

  L'arquebisbat de Barcelona organitza una missa en record de tots els periodistes col·legiats que ens han deixat durant aquest últim any. La cerimònia es realitza demà passat, 24 de gener, a les 13:15 hores a la parròquia de Sant Francesc de Sales de Barcelona. 

  La demarcació de Lleida ha programat dues visites culturals a dues exposicions a la ciutat de Lleida. La primera és la del fotoperiodista català Agustí Centelles (dissabte 27 de gener) i la segona, de l'artista Oscar Muñoz (17 de febrer).

  És important ser polivalents i estar al dia: aprendre a organitzar els millors esdeveniments, perfeccionar el teu pla de màrqueting digital, millorar la redacció o generar continguts d’alt valor per a les xarxes t’ajudaran a fer-ho.

  L'Oficina Antifrau de Catalunya i el Col·legi de Periodistes organitzen una jornada per reflexionar sobre la corrupció a Catalunya i a l'estat espanyol. Inscriu-te i vine el pròxim 7 de febrer a les 18:30h a la seu del Col·legi de Periodistes de Barcelona. 

  El pròxim dimarts, 16 de gener, a les 18:00 hores, s'inaugura al Col·legi de Periodistes la IV edició del cicle de conferències pensada pel col·lectiu sènior de diferents col·legis professionals. La primera de les xerrades, anirà sobre el Gernika a càrrec d'un enginyer especialista en robòtica. 

  El Grup Zeta ha anunciat el tancament d'aquestes dues publicacions per la impossibilitat d'assumir les seves pèrdues econòmiques. Des del Col·legi de Periodistes expressem la solidaritat amb els treballadors i reclamem unes condicions que els beneficiïn de la millor manera possible. 

  Si t’interessa saber com utilitzar els bots en periodisme, perfeccionar en les noves narratives i eines multimèdia, millorar les teves intervencions orals, organitzar els millors esdeveniments o aprofundir en el màrqueting digital, prova els propers cursos del Col·legi.

  El dibuixant, periodista i col·legiat Alfons López ha donat una part del seu fons al Centre de Documentació Montserrat Roig del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  La degana i la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya us conviden el pròxim dilluns, 22 de gener, a les 19:00 hores, a aquesta tradicional trobada entre els periodistes col·legiats/des i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

  El mirador de la Font Groga, a la carretera de la Rabassada, va acollir dissabte 23 de desembre l'homenatge a Josep Maria Planes. El periodista manresà va ser assassinat en aquests paratges l'any 1936 pel seu compromís amb el país i la professió periodística. Avui, 81 anys després, el país i el periodisme li han retornat la seva aportació en un sentit homenatge reivindicatiu. 

  La Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes desitja a tots els seus col·legiats i col·legiades que tinguin un feliç i profitós 2018. Us informem que la nostra seu romandrà tancada al públic els dies 27, 28 i 29 de desembre i 2, 3, 4 i 5 de gener.