Jornada Periodisme Emprendor

 • Des de l'inici de la crisi econòmica han tancat 75 empreses periodístiques i gairebé 30.000 professionals engreixen les llistes de l'atur. Internet ha destruït el paradigma del mass media i el model de negoci clàssic de la premsa està en crisi. Els grans mitjans pateixen per adaptar-se als nous temps, per la contra cada vegada hi ha més micro-mitjans i periodistes en solitari que, amb eines a baix cost, fan periodisme de gran qualitat i aconsegueixen viure d'ell.

  En el nou ecosistema periodístic, el periodista no només ha de crear contingut de qualitat, sinó ser capaç d'explicar històries d'una forma diferent, difondre en xarxes socials, gestionar la comptabilitat, aconseguir formes de finançament i tenir una visió estratègica de seva carrera i la seva empresa. Aquesta jornada vol aprofundir en l’experiència emprenedora de diversos periodistes i presentar el Postgrau Periodisme Emprenedor del Tecnocampus-UPF.

  Programa

  Els convidats explicaran la seves experiència en el periodisme emprenedor, posant especial èmfasis en quin son els seus models de negoci i com han arribat a ells.

  Ponents:
  - Barbara Yuste : Autora del llibre ‘Emprender en Periodismo’ i Directora de Comunicació de l’Assocaició Espanyola de Economia Digital.
  - Jordi Pérez Colomé : Blogger, periodista i professor. Autor de del bloc Obama World, director de El Ciervo i professor de la UPF.
  - Valentí Sanjuan : Periodista, videblogger i amanat dels continguts. Creador de Visto lo visto TV, el primer late show online, i del programa Etiquetats de a Tv3.
  - Toni Aira : Periodista, analista polític i Doctor en Comunicació. Col·labora habitualment a Catalunya Radio, Tv3, TVE-Catalunya, BTV, El Periódico de Catalunya, RAC i d’altres.
  Saül Gordillo: Cap de continguts Digitals de El Periódico de Catalunya. Impulsor del portal Poliblocs, portal de referencia dels blocs polítics en català. Director del Posgrau Periodisme Emprenedor .

  Destinataris:

  Periodistes i professionals de la comunicació estan convidats a compartir idees i experiències amb els assistents. Tots junts explorarem els reptes i les oportunitats que s’obren avui per al periodistas cara defenir el nou panorama comunicatiu català.


  Sala d'Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rambla de Catalunya, 10, 08007 Barcelona
  28 abril, 2014 (12:00h. - 14:00h.)