Sessió informativa: "Com seran les eleccions europees 2014?”

 • A poc més de dos mesos per a les eleccions europees, que tindran lloc del 22 al 25 de maig als 28 Estats membres de la UE, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l ’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitzen una sessió informativa per explicar quin serà el calendari i els procediments de les properes eleccions al Parlament Europeu.

  La xerrada, a càrrec de Jaume Duch, director per a les relacions amb els mitjans de comunicació i portaveu del Parlament Europeu durà per títol " Com seran les Eleccions al Parlament Europeu 2014?" i s’estructurarà en dues parts.

  En una primera part, més informativa, Jaume Duch desgranarà les diferències electorals entre els Estats membres, ’elecció del nou president/a de la Comissió Europea per part del Parlament Europeu, el debat electoral dels candidats a presidir la Comissió, com serà la nit electoral del 25 de maig i projeccions del nou Parlament Europeu, que tindrà la seva sessió constitutiva de l’1 al 3 de juliol a Estrasburg.

  La segona part de la sessió serà d’anàlisi i de debat amb els col·legiats i periodistes assistents sobre l’impacte que aquestes eleccions tindran en la política europea. L’augment del populisme a Europa, els reptes del nou Parlament Europeu i el rol d’aquesta institució en la política europea dels propers cinc anys i perquè aquestes eleccions són diferents, seran alguns dels punts que s’hi tractaran.

  Es prega confirmar assistència a cfd@periodistes.org. Aforament limitat.

  Sala d'Actes del Col·legi de periodistes de Catalunya, Rambla de Catalunya, 10, 08007 Barcelona
  18 març, 2014 (11:30h. - 13:00h.)