Sessió informativa: "Com seran les eleccions europees 2014?"

 • A poc més de dos mesos per a les eleccions europees, que tindran lloc del 22 al 25 de maig als 28 Estats membres de la UE, el Col•legi de Periodistes de Catalunya, juntament amb l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, organitzen la sessió informativa “Com seran les eleccions europees 2014?”.


  La xerrada, que serà a càrrec de Jaume Duch, director per a les relacions amb els mitjans de comunicació i portaveu del Parlament Europeu, es farà a la seu del Col•legi de Periodistes a Barcelona el pròxim 18 de març de 11:30 a 13:00h, i servirà per explicar quin serà el calendari i els procediments de les properes eleccions al Parlament Europeu. A la seu del Col•legi a Tarragona, la sessió es podrà seguir a través del servei d’streaming. Es podran plantejar preguntes al ponent via Twitter amb l’etiqueta #CPCEU2014.


  Sota el títol "Com seran les Eleccions al Parlament Europeu 2014?", l’acte, que es farà a la Sala d’Actes del Col•legi de Periodistes, s’estructurarà en dues parts. En una primera part, més informativa, Jaume Duch explicarà les diferències electorals entre els Estats membres, l’elecció del nou president/a de la Comissió Europea per part del Parlament Europeu, el debat electoral dels candidats a presidir la Comissió, com serà la nit electoral del 25 de maig i projeccions del nou Parlament Europeu, que tindrà la seva sessió constitutiva de l’1 al 3 de juliol a Estrasburg.


  La segona part de la sessió serà d’anàlisi i de debat amb els col•legiats/des i periodistes assistents sobre l’impacte que aquestes eleccions tindran en la política europea. L’augment del populisme a Europa, els reptes del nou Parlament Europeu i el rol d’aquesta institució en la política europea dels propers cinc anys i perquè aquestes eleccions són diferents, seran alguns dels punts que s’hi tractaran.


  Es prega confirmar assistència a secretaria-tarragona@periodistes.org. Aforament limitat.

  Tarragona

  Demarcació de Tarragona CPC (August, 5, 1r 1a. Tarragona)
  18 març, 2014 (11.30)