Visita guiada exposició: 'Joana Biarnés. El rostre, l’instant i el lloc'.

 • Visita guiada gratuïta a l'exposició de Joana Biarnés, fotoperiodista: ' Joana Biarnés. El rostre, l’instant i el lloc'.

  Dia: dissabte 5 de març
  Hora: 12 hores
  Durada activitat: 50 minuts
  Lloc: Museu Morera

  Apunta't a l leida@periodistes.org abans del 3 de març.

  'Joana Biarnés. El rostre, l’instant i el lloc'

  L' exposició que recull una selecció de fotografies que representen un elenc molt variat de rostres, anònims i públics, capturats en llocs i instants sorgits de l’ull sempre atent i honest de Joana Biarnés (Terrassa, 1935) al llarg dels anys seixanta i setanta del segle.

  Aquest conjunt fotogràfic de rostres polièdrics, d’instants ingenus, enganyosos, condemnats a desaparèixer, i de llocs inesperats i inversemblants certifica la capacitat de la seva autora de registrar la imatge del que s’esvaeix, del que és difícilment “fotografiable”. Una recerca, al capdavall, per trobar el rostre en el lloc i en l’instant precisos per tal de donar un sentit complet a la composició; per tal de descriure, en el present, un petit fragment de la realitat i del temps passat.

  La fotografia de Joana Biarnés s’ha ocupat sempre de coses reals i n’ha estat l’enfocament intimista el que l’ha distingida de la resta de fotoreporters de l’època. La realitat documentada per aquesta fotògrafa es troba i es mostra en el seu rostre més intuïtiu, en el seu instant decisiu i en el lloc més marcat de significació. De la mateixa manera, la seva responsabilitat a l’hora de mirar la realitat que l’envolta i de donar-hi visibilitat es troba en funció del principi del procés creatiu de l’exclusió i la inclusió: què n’ha d’escollir i què n’ha d’eliminar.
  Lleida

  Museu Morera, Avinguda Blondel, 40 baixos, 25007 Lleida
  5 març, 2016 (12 hores)
  Arxius relacionats