• 17 teles participen al 'Dia Mundial de la Televisió a Lleida'

  22 novembre, 2017

  La Demarcació de Lleida va celebrar aquesta jornada de la mà de 17 televisions convencionals i digitals, professionals de la televisió de Lleida i alumnes de La Caparrella i la Universitat de Lleida, per acostar la professió de periodista i el mitjà televisiu als ciutadans.

  Per segon any consecutiu, 17 televisions convencionals i digitals de la demarcació van prendre part en aquesta jornada organitzada per la Demarcació de Lleida el Col·legi de Periodistes de Catalunya: Aué TV, Aran TV, Balaguer TV, Garrigues TV, Mollerussa TV, Noguera TV, Les Borges TV, Lleida TV, Pirineus TV, Pla d'Urgelll TV, Segarra TV, Segrià TV, Tàrrega TV, Teleponent, TV3 Lleida, TVE Lleida i Urgell TV.

  Programes i actes especials

  Les cadenes van organitzar actes o programes especials per commemorar aquesta diada:

  Les Borges TV: Xerrada amb joves de l'INS Josep Vallverdú i padrins del Casal de la Gent Gran per parlar del present, passat i futur de la televisió. Visualitza el vídeo per conèixer les opinions del més joves i més grans sobre el consum televisiu que tenen i com veuen el futur del mitjà televisiu.

  Teleponent: Va fer una enquesta als ciutadans de Lleida sobre el tractament informatiu de les televisions del procés sobiranista. Visualitza el video i sabràs en quines cadenes s'han informats els lleidatans per seguir l'actualitat del procés sobiranista.

  Lleida TV: Va emetre el programa ‘Ben Trobats’ des de la Plaça Paeria Lleida per tot Catalunya. Entre altres continguts, va comptar amb una taula de debat amb professionals del camp audiovisual com Joan Cal -director de Lleida TV; Carles Porta -periodista i productor; Carles Gené -periodista i director de Mainera; i Santi Lapeire -director del Magical Media. Visualitza el programa.

  TV3 a Lleida: Va mostrar la delegació i el seu funcionament als alumnes de l’escola CEIP Alfred Potrony de Térmens.

  Segrià TV, Noguera TV, Pla d'Urgell TV, Garrigues TV, Aué TV, Urgell TV i Segarra TV: Van publicaran a la capçalera dels seus webs una retolació especial en commemoració del ‘Dia Mundial de la Televisió’.

  Balaguer TV, Mollerussa TV i Tàrrega TV: Un banner al seu web en indicava la celebració del ‘Dia Mundial de la TV’.

  Programa 'Televisió 3.0'

  Paral·lelament, el Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida va gravar un programa de televisió tipus magazine al centre de continguts audiovisuals Magical Media, amb la col·laboració del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i l’Ajuntament de Lleida.

  El programa, conduït per Mariví Chacón (periodista de Lleida TV) i Mònica Mombiela (periodista de El Publico a Lleida), va incloure una entrevista al periodista de TV3 Lluís Caelles. Amb ell, es va repassar la seva trajectòria professional. D'altra banda, també va comptar un debat sobre la televisió on van intervenir Núria de José (periodista de La Xarxa i membre de la Junta del Col·legi de Periodistes de Catalunya); l'autor del llibre ‘La causa del periodisme’, Joan Julibert; i el periodista David Marin. 

  Aquest programa especial va comptar amb la col·laboració de diferents professionals de la televisió a Lleida, així com alumnes de la Universitat de Lleida i del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Il.luminació, captació i tractament d’imatge de La Caparrella.

  • Mariví Chacón entrevistant al periodista Lluís Caelles.
  • Casal de la Gent Gran de Les Borges Blanques
   Foto:
   Les Borges TV
  • Alumnes del INS Josep Vallverdú de Les Borges Blanques
   Foto:
   Les Borges TV
  • Banner del web de Mollerussa TV
  • Banner de Segrià TV
  • L'enquesta de Teleponent
  • El 'Ben trobats' des de la plaça Paeria de Lleida
  • Un grup d'alumnes a TV3 Lleida.
  • Alumnes de Térmens a la delegació de Lleida de TV3.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.