• 50è aniversari de l'Escola Oficial de Periodisme de Barcelona

  26 novembre, 2018

  L'Escola Oficial de Periodisme de Barcelona va ser reconeguda com a seu pròpia l'any 1968. Alumnes, professors i personal administratiu es reuniran el pròxim dilluns 25 de març per celebrar els 50 anys de l'escola. Per a més informació, contacta amb Rosario Ros a través de rosrosg@yahoo.es. 

  Celebració dels 25 anys

  L'Escola Oficial de Periodisme de Barcelona (EOP) celebra l'any 2019 el 50è aniversari de la seva entrada en funcionament. És per això que estan organitzant un dinar de commemoració el pròxim dilluns 25 de març amb tots els alumnes, professors i personal administratiu de les tres promocions de l'escola. Si estàs interessat/da a assistir, contacta amb Rosario Ros a través del correu rosrosg@yahoo.es

  Al 1952, s’obre una delegació de la Escuela Oficial de Periodismo a Barcelona que funcionarà fins a l’any 1963. Romandrà tancada 5 anys, fins el 1968, quan el règim decideix reobrir-la per a contrarestar la pujança del Centre d’influència Catòlica, CIC, l’escola de periodisme de l’Església i la seva influència a la societat catalana. L'Escola Oficial de Periodisme de Barcelona va ser reconeguda com a seu pròpia aquell mateix any, quan es van iniciar les classes sota la direcció de Juli Manegat

  L'Escola va passar a dependre del ministeri d'Educació Nacional el 1943 i, després, del ministeri d'Informació i Turisme. En la dècada del 1960, el llavors director Bartolomé Mostaza va suggerir de nou que els estudis tinguessin caràcter universitari. La reorganització educativa de l'any següent tindria en compte la proposta, es va modificar el pla d'estudis i per mitjà d'una ordre del ministeri d'Informació i Turisme de 20 d'abril de 1967, es van ampliar a quatre els cursos i els estudis de periodisme es van considerar "títol de carrera superior".

  2 Comentaris

  1. (no verificat)
   Soy hijo de JULIO MANEGAT, que fuera director de la Escuela Oficial de Periodismo. Soy periodista licenciado por la Universidad Autónoma de Barcelona. Estoy a vuestra disposición por si queréis contar conmigo para ese díaa 25 de marzo de 2019 y por si puedo aportar algo en recuerdo y memoria de mi padre. Un saludo cordial, Luis Ignacio Manegat.
  2. (no verificat)
   Soy hijo de JULIO MANEGAT, que fuera director de la Escuela Oficial de Periodismo. Soy periodista, licenciado por la Universidad Autónoma de Barcelona. Estoy a vuestra disposición por si queréis contar conmigo para ese díaa 25 de marzo de 2019 y por si puedo aportar algo en recuerdo y memoria de mi padre. Un saludo cordial, Luis Ignacio Manegat.

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.