• 8 eines per transcriure àudios i vídeos

  29 novembre, 2017

  El periodista Ren LaForme fa una comparació de les vuit eines més populars de transcripció automàtica útils per als professionals de la comunicació. Quines són les més eficaces? Què faciliten aquestes eines i com s'han d'utilitzar? Són algunes de les preguntes que respon al seu article sobre les aplicacions que converteixen la veu en text. 

  Els avanços tecnològics han superat límits als quals no esperàvem arribar tan aviat, és més, tenim fins i tot robots que estan substituint feines i que ens van sorprenent cada vegada més. No obstant això, tal com explica el periodista Ren LaForme en l’article sobre les millors eines de transcripció automàtiques per a periodistes en el Poynter Institute, la utilització d'aquestes pot reduir el treball del periodista, tanmateix, encara no han tingut l'èxit i l'ús que mereixen. 

  Des de l'article destaca vuit eines populars de transcripció automàtica destinades a periodistes i les compara per al millor ús del professional:

  Les vuit eines que destaca són el DragonDictationHappy ScribeoTranscribe, RecordlyRevSonixTrint i Youtube. Aquestes són capaces de reconèixer i transcriure les paraules que s'adjunten, per exemple d'un àudio o vídeo, i transcriure-les de forma ràpida i eficaç. Les transcripcions es poden fer en qualsevol aplicació, e-mail, SMS... I moltes et donen l'opció d'editar-les després. La majoria d'aquestes eines cobren, per exemple, al voltant de 0,10 i 1 euro per minut. Funcionen com a aplicació per a mòbils o en línia i moltes són capaces de traduir en diversos idiomes diferents, entre ells l'espanyol, l'anglès i el francès.

  Tot i que totes les eines que menciona són útils per als periodistes, mitjançant un experiment que va realitzar, la que més destaca pel fet de disposar d'eines d'edició de transcripció i capacitat d'adaptar-se més al volum de treball periodístic és Trint. No obstant això, algunes eines són més útils en altres aspectes com ara la rapidesa o la qualitat de transcripció.

  Aquestes eines faciliten el treball dels periodistes a l'hora de fer una entrevista o gravar qualsevol conversa o vídeo, sobretot quan tenen poc temps i necessiten fer el treball per al mateix dia i se'ls acumula.

  Pots llegir l'article sencer clicant aquí.

  1 Comentari

  1. (no verificat)
   Very nice post published by you. Keep writing such an amazing post and get amazing hosting details

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.