• Acte de lliurament del VIII Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida

  11 març, 2015
  El President del Col·legi de Periodistes de la Demarcació de Lleida, l’alcalde de Lleida i la regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat van encapçalar l’acte d'ahir.
  Foto: Hermínia Sirvent
  Foto: Hermínia Sirvent
  Els guardonats del VIII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida varen ser Mercè March, Bàrbara Villuendas i Maricel Benabarre de Ràdio Lleida en la categoria de mitjans digitals; Itmar Fabregat, del diari Segre en la categoria de fotografia; Aurora Antorn i Sònia Pons en la categoria audiovisual pel reportatge Sòcies de Vida (Canal 33 i BTV). Per la seva part, Meritxell Rigor va recollir l’accèssit en mitjans digitals i Núria Gallart, estudiant de 2n de Batxillerat de l’IES Guindàvols fou la guanyadora de la Beca Cristina de Pizan pel projecte de recerca 'La Maseta: de la llegenda a la història
  Aquest premi, que convoquen conjuntament la regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, i la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, té com a objectiu reconèixer aquells treballs periodístics que es distingeixen per fomentar les polítiques de promoció de les dones en tots les àmbits, i forma part de la implementació del II Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida. Les bases del premi preveuen la concessió de 1.500 € per al treball periodístic premiat en cada una de les categories.

  En aquesta vuitena edició, els treballs premiats han estat:

  - Fotoperiodisme, la fotografia titulada '"Déu” també és nom de dona', d’Itmar Fabregat, publicada al diari Segre.

  - Audiovisual, s’ha concedit el premi al reportatge 'Sòcies de vida', d’Aurora Anton i Sònia Pons, emès pel Canal 33 i per Barcelona Televisió.

  - Mitjans Digitals, el premi és per al reportatge de les periodistes Mercè March, Bàrbara Villuendas i Maricel Benabarre, Tolerància zero. En contra de la violència de gènere, emès en streaming per la web radiolleida.com.

  En la categoria Mitjans digitals el jurat va acordar concedir un accèssit al reportatge 'L’escola mixta, lluny d’educar per viure la igualtat', de Meritxell Rigol. Pel que fa a la categoria de Premsa escrita, el premi ha quedat desert, per desacord del jurat.

  Per altra banda, el Jurat de la X Beca de recerca Cristina de Pizan va acordar per unanimitat concedir la beca al projecte de recerca 'La Maseta: de la llegenda a la història', presentat per Núria Gallart Guivernau, una jove estudiant de 2n de Batxillerat de l’IES Guindàvols. El jurat ha volgut destacar l’interès de la investigació sobre aquest personatge lleidatà desconegut actualment, tot i que va ser molt popular en la seva època. Alhora, treballa el període històric en el qual van tenir lloc la seva trajectòria vital i també la seva llegenda, proposta que igualment planteja emmarcar els fets en relació amb la situació social i jurídica de les dones en el context de la Lleida de mitjans del segle XIX. És el primer cop que la Beca Cristina de Pizan recau sobre una estudiant de batxillerat.

  L’acte de lliurament del VIII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida i de la X Beca Cristina s'emmarquen dins dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.