Vés al contingut
Col·legi de Periodistes de Catalunya
  • Correu
  • Contacte
  • Repositori Digital
  • Iniciar sessió
  • Col·legi
    • Qui som
    • Què fem
    • Uneix-te a nosaltres
    • Codi deontològic
    • Premis
  • Actualitat
  • Formació
  • Ocupació
    • Borsa de treball
  • Activitats
  • Documentació
  • Serveis
  • Capçalera
  • Report.cat
Col·legi de Periodistes de Catalunya
  • Col·legi
    • Qui som
    • Què fem
    • Uneix-te a nosaltres
  • Actualitat
  • Activitats
  • Formació
  • Ocupació
    • Borsa de treball
  • Documentació
  • Serveis
    • Iniciar sessió
Inici / Actualitat / Ada Parellada: “La taula és l’altar on comencen les grans coses”
  • Ada Parellada: “La taula és l’altar on comencen les grans coses”

    28 setembre, 2017

    La cuinera va repassar, ahir al vespre, a Manresa, els seus orígens familiars al voltant dels fogons i com va aventurar-se a obrir el restaurant Semproniana fa 25 anys. Parellada va conversar amb la periodista Neus Artigas dins el cicle "Pessics de Vida". 

    Tweet
     
     
    Un moment de l'entrevista.
    Autor:
    Xavier Serrano

    L’Ada Parellada és filla d’una família de fondistes de Granollers amb més de dos-cents anys d’ofici. Als nascuts entre fogons els hi poden passar dues coses, explica, “o que t’administrin el virus contra cuina o que t’inoculin el virus”, com va ser el seu el seu cas. Un virus -diu- que no només afecta la cuina estrictament sinó la música de la coberteria, el moviment de plats, el dringar de les copes...

    Parellada va participar ahir al vespre, a Manresa, en el cicle “Pessics de Vida”, organitzat per la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i el Centre Cultural el Casino. La cuinera era la petita de vuit germans i va començar a estudiar Dret fins que va veure clar que la seva vocació era continuar la tradició familiar. Gràcies al suport econòmic del seu marit, el 1993 va obrir, a Barcelona, el restaurant Semproniana plena "d’ingenuïtat, il·lusió, inconsciència i inexperiència". Assegura que el fracàs s’albirava, però que la va salvar l’esforç i la tenacitat.

    Durant l'entrevista, va parlar de la cuina, de la diversió, de l’escriptura -al febrer publicarà nou llibre-, de les dificultats de fer quadrar els balanços, de la importància dels productes locals, del seu compromís en la lluita contra el malbaratament alimentari, del fricandó -el seu plat preferit- , de la seva creuada personal per recuperar els xurros i, entre d'altres temes, dels tallers i xerrades que ofereix. Va assegurar que “la taula és l’altar és on comencen les grans coses” i va fer una recomanació a les famílies: que procurin sopar plegats, reunir-se al voltant d’una taula parada i conversar. 

     

    • Foto:
      Xavier Serrano
    • Foto:
      Xavier Serrano

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
  • Altres notícies

    David Carabén: “Reivindico el desvergonyiment d’admetre d’on treus les idees”
    Es presenta el mural dedicat al periodista Josep Maria Planes
    Es compleix un segle del naixement del periodista Manuel Ibáñez i Escofet
    Una mirada cap al periodisme feminista
    El Col·legi de Periodistes signa un conveni amb Caldea i Inúu
    No deixis de formar-te!
    L’Associació de Dones Periodistes compleix 25 anys
    S'obre el període d'inscripcions al 29è Premi Turístic Internacional 'Pica d’Estats'
    El Col·legi de Periodistes de Catalunya condemna enèrgicament la intervenció de TV3, Catalunya Ràdio i l'ACN i ho qualifica d'atac sense precedents a la llibertat d'expressió i informació
    "L'Europa de les portes tancades" o com tractem els immigrants
  • Cercador

  •  
    Un New Deal per als mitjans
    Quan la mare va a la guerra
    Dotze errors lingüístics habituals dels periodistes
    L'última polèmica d'El Vaquilla
    L’efecte Streisand que alimenta les fake news
  •  
    Recursos útils
    Webs
    La xarxa
    Contra el fangar
    Això és real?

Col·legi de Periodistes de Catalunya 2025

Rambla de Catalunya 10, pral. 08007 Barcelona.

Tel. 93 317 19 20       contacte@periodistes.cat

  • Avís legal
  • Política de privadesa
  • SII
  • Política de cookies