• Alfons López dona part del seu fons documental al Col·legi

  8 gener, 2018

  El dibuixant, periodista i col·legiat Alfons López ha donat una part del seu fons al Centre de Documentació Montserrat Roig del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  En concret, el dibuixant Alfons López ha donat 12 unitats de revistes i monografies i les col·leccions completes de Butifarra! (1975-1980) i Cul-de-Sac (1982). El Centre de Documentació es compromet a conservar-les i posar-les a la consulta dels col·legiats i investigadors. 

  Alfons López ha publicat la seva obra a diaris com La Vanguardia, El Periódico, Diari de Barcelona, Avui, i més recentment a Público. Va ser membre del Comitè promotor del Saló de Còmic de Barcelona. Ha creat i dirigit diferents publicacions. Ha estat reconegut, el 2005, amb el premi Serra i Moret i el 2011 amb el Premi Nacional de Còmic, ambdós de la Generalitat de Catalunya. En 2017, rep els premis al millor còmic d'humor (guió i dibuix) pel Diario de Avisos de Canàries, així com el Junceda que atorga l'APIC (Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya) per la novel·la gràfica El Solar.

  ​Aquesta donació s'afegeix a les anteriors que s'han produït dintre de l'actuació Llegats dels periodistes - Memòria de l'ofici. Gràcies!

  2 Comentaris

  1. Josep Lluís Gómez Mompart
   Benvolgut Alfons, Moltes gràcies per la teva donació al nostre Col·legi.. Tot i que fa molts anys que no ens veiem, des del 2000 sóc catedràtic de Periodisme a la Universitat de València, recordo amb molta estimació els bons moments que vam passar junts fent "Butifarra!" al Velódromo. He tingut diversos projectes finançats sobre comunicació i periodisme satíric i he dirigit prous treballs sobre premsa satírica de la Transició, entre d'altres una tesi doctoral de María Iranzo sobre "El Papus", que ha guanyat diversos premis. Probablement incitaré alguna altre doctorand a que faci una sobre "Butifarra!". Tot esperant retrobar-nos algun dia a Barcelona, una abraçada. <josep.ll.gomez@uv.es>
  2. Alfons Lopez
   Hola Josep Lluís, quants anys!!!!!! curiosament les úniques tesis doctorals sobre Butifarra! s'han fet a França, així és què si us animeu, encantat. Per cert, pels quaranta anys de la revista la FAVB i l'Ajuntament de Barcelona ens van fer una exposició conmemorativa i un llibre, encara en queden, ja saps.... Una abraçada

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.