• Ali Lambret, en vaga de fam

  29 juny, 2015
  El periodista marroquí i membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya comença una vaga de fam per poder exercir com a periodista al seu país. Ho fa a Ginebra, davant la seu de les Nacions Unides.

  El periodista marroquí Ali Lmrabet ha començat una vaga de fam i protagonitza una protesta diària devant la seu de les Nacions Unides a Ginebra per exigir que el govern marroquí li permeti exercir de nmou el periodisme al seu país, com explica en el portal del qual n'és el director: www.demainonline.com.

  Amb aquesta protesta, que va començar el passat 24 de juny, Lmrabet demana a les autoritats del Marroc els seus documents d'identitat, que li han estat negats, per rellençar la seva activitat periodística.

  El periodista acusa al govern del MArroc d'haver-lo convertit en un indocumentat al seu propi país després de negar-li la renovació de la seva identificació bnacional i el seu passaport alegant inexactituds en la seva declaració de residència. Aquest aspecte ja va ser motiu de protesta per part del Col·legi de Periodistes el passat XXXXX

  Aquesta no és la primera vaga de fam de Lmrabet, Al juny del 2003 ja en va fer una altra durant 50 dies des de la presó per protestar per la seva condemna a tres anys de presó per "ultratge al rei" Mohamed VI. aquest últim el va indultar el gener del 2004 després d'una intensa campanya internacional reclamant pel seu alliberament.

  L'abril del 2005, el govern del Marroc li va prohibir exercir el periodisme al seu país durant 10 anys. Acabat el termini d'aquesta prohibició, el passat mes de maig, Lmrabet es va presentar a Tetuán, la seva ciutat natal, per renovar els documents i rellençar dos setmanaris satírics. Les autoritats, però, li han negat el seu certificat de residència, motiu que li impedeix renovar la seva documentació personal i rellançar els seus projectes professionals.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.