• Antonio Franco, Premi Ofici de Periodista 2021

  28 octubre, 2021

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya atorga, a títol pòstum, el Premi Ofici de Periodista a Antonio Franco, un dels majors referents del periodisme en democràcia i que ens va deixar el passat mes de setembre. El guardó serà un reconeixement a la seva figura i al mestratge que ha deixat a tot el sector periodístic. L'acte de lliurament va tenir lloc el passat dilluns 8 de novembre, a les 18.30 hores a la seu del Col·legi de Periodistes. El periodista Emilio Pérez de Rozas va glossar la seva figura i vam recordar el seu llegat amb Josep Carles Rius, Joan Tapia, Josep Cuní, Neus Tomás i Xavier Vidal-Folch. 

  La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya va proposar, a finals d'estiu, atorgar el Premi Ofici de Periodista 2021 al col·legiat Antonio Franco. Aquest és el màxim guardó amb què el Col·legi de Periodistes distingeix la trajectòria professional dels seus col·legiats. Malauradament la mort d'Antonio Franco, el passat 25 de setembre, obliga a fer el lliurament a títol pòstum, i que recollirà la família del col·legiat.

  Un dels periodistes que millor el va conèixer, Emilio Pérez de Rozas, serà l'encarregat de glossar la figura del fundador d'El Periódico. L'acte vol ser també un homenatge i reconeixement a la trajectòria professional d'Antonio Franco i que serveixi per posar en valor el llegat que ha deixat a la professió periodística. Ho farem de la mà de periodistes que l'han conegut com Xavier Vidal-Folch, periodista d'El País; Joan Tapia, president del Comitè Editorial d'El Periódico, Josep Cuní, periodista de la Cadena SER; Neus Tomás, directora adjunta d'elDiario.es i Josep Carles Rius, president del Consell de la Informació de Catalunya i periodista de Catalunya Plural.  

  Antonio Franco va ser director fundador de El Periódico de Catalunya i director adjunt del diari El País, va treballar a El Diari de Barcelona i la revista Destino. A més va ser un dels redactors del Codi Deontològic del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Durant la seva carrera va ser guardonat amb nombrosos premis i reconeixements: Luca de Tena, Ortega y Gasset, Antonio Asensio, la Creu de Sant Jordi o el Ciutat de Barcelona.

  El Premi Ofici de Periodista que atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya és un guardó creat l'any 1999 amb la voluntat de distingir els/les col·legiats/des amb trajectòries professionals rellevants caracteritzades per l’excel·lència i l’ètica periodística. La darrera edició del premi va ser atorgada a Tomás Alcoverro, corresponsal de La Vanguardia a Beirut des del 1970.  En anteriors ocasions aquesta distinció l’han rebut periodistes com Josep Maria Cadena, Josep Martí Gómez, Maria Eugenia Ibáñez, Josep Pernau, Rosa Maria Calaf, Enric Frigola, Josep Maria Huertas Claveria, Joaquim Maria Puyal, Jaime Arias, Mercè Conesa, Narcís-Jordi Aragó, Xavier Batalla i Josep Maria Espinàs. 

  CONFIRMA LA TEVA ASSISTÈNCIA

   

  En acabar se servirà una copa de vi, cortesia de TORRES

  4 Comentaris

  1. Montse Majench
   Hola, voldria saber si retransmetreu l'acte en streaming. Felicitats per la feina!
  2. Josep Maria Balcells Gené
   Antonio Franco. Periodista de cap a peus. Apassionat per la professió. Mestre del periodisme que beu de les fonts, contrasta, analitza i es posiciona davant la notícia. Home de conviccions. Combatiu. Noble. Amic dels amics. In memoriam.
  3. Francesc Pérez Torres (Bellaterra)
   Recordo que l'Antonio ens va dir que el Conde de Godó li va oferir la direcció de La Vanguardia, però que no ho va acceptar perquè s'havia de reestructurar i fer fora moltes persones
  4. Angi i Francesc Pérez Torres
   NOTA: Des de Bellaterra recordem l’amistat i vivències amb la família Franco-Bigatá al nostre i sempre estimat barri de la Sagrada Família. L’escola catalana AFA Sagrada Família on van estudiar els nostres fills, al tant proper carrer de Cerdenya, l’amor del gos mascota Paco, la nostra assistència conjunta als partits del Barça, els viatges a Perpinyà amb la Mylène, festejar la festa i bateix del nostre fill Guy a la capella d’en Gaudí, els inoblidables moments que vam gaudir junts a l’apartament d’Esterri d’Aneu, jugant, escoltant música francesa i passejant pel Pallars Sobirà, la negativa de l’Antonio a l’oferta del Conde de Godó per ser director de La Vanguardia, i no acceptada perquè havía de fer una forta reducció de personal, les trobades al restaurant Via Veneto de Barcelona, etc., etc., Per sempre als nostres cors. Abraçades i recordeu que us estimarem Angi i Francesc

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.