• 'Apòstols del rock', visita guiada a l'exposició del fotoperiodista Francesc Fàbregas

  14 desembre, 2015
  Col·legiats de la demarcació de Lleida van gaudir de l’exposició que el Museu de Lleida acull fins al 10 de gener, la qual exhibeix una insòlita comunió entre estrelles del rock i art clàssic.

  Una desena de col·legiats i acompanyants van visitar dissabte 12 de desembre l’exposició ‘Apòstols del rock’ de la mà de Javier de Castro, comissari de l’exhibició, i Josep Giralt, director del Museu de Lleida. La mostra és una selecció de fotos que el fotoperiodista Francesc Fàbregas ha captat durant la seva carrera a grans estrelles nacionals i internacionals del rock.

  Tina Turner, Madonna, El Último de la Fila, Elthon John, Freddy Mercury, Camarón,… són alguns dels artistes que comparteixen espai amb l’art clàssic que exhibeix el Museu de Lleida. Freddy Mercury, cantant de Queen, és la reina que falta al joc d’escacs del segle XI del Compte Arnau Mir de Tost. Per la seva part, quatre instantànies d’Elton John s’alineen amb les mènsules de l’església de Sant Joan. O, per exemple, la foto de Duran Duran s’acobla a la taula de Santa Magdalena de Lleida; Madonna al retaule de Sant Pere de l’església de Corbins, i Tina Turner ocupa un lloc privilegiat juntament amb la imatge de Santa Maria l’Antiga.

  Javier de Castro i Josep Giralt van explicar que l’exposició intenta establir un diàleg entre les stars del rock i les peces d’art clàssic que el Museu de Lleida exhibeix. Cada foto ha estat ubicada de manera minuciosa i amb sentit al costat de peces destacades del Museu.

  Aquesta mostra forma part del projecte ‘99% Francesc Fàbregas. Fotografies’, una exposició antològica del fotoperiodista que inclou 5 apartats temàtics, un dels quals aquesta exposició.

  Si voleu visitar ‘Apòstols del rock’, que ha dut dos anys de feina, s’exhibeix al Museu de Lleida fins al 10 de gener.

  • Freddy Mercury
   Freddy Mercury
  • la reina dels escacs d'Arnau Mir de Tost
   la reina dels escacs d'Arnau Mir de Tost
  • Madonna al retaule de Sant Pere
   Madonna al retaule de Sant Pere
  • Tina Turner i Santa Maria l'Antiga
   Tina Turner i Santa Maria l'Antiga

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.