• Arriba la dotzena edició del programa “La Premsa a les Escoles”

  1 març, 2022

  El Col·legi de Periodistes i la Fundació “La Caixa” promouen la dotzena edició del programa La Premsa a les Escoles  de manera online. Aquesta iniciativa consisteix a oferir tallers sobre periodisme als centres de secundària de tota Catalunya amb l'objectiu de millorar la seva educació mediàtica, el coneixement i l’anàlisi crítica de l’actualitat.

  'Premsa a les escoles' iniciativa, impulsada conjuntament pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Fundació “la Caixa” a través d’EduCaixa

  El programa La Premsa a les Escoles arriba a la seva dotzena edició amb l’adaptació de les xerrades al format online. La pandèmia de la COVID-19 continua a les nostres vides i tant el Col·legi de Periodistes de Catalunya com l’Obra Social “La Caixa” han apostat per garantir unes formacions segures per a tots els participants. L’objectiu continua sent reflexionar amb els més joves sobre el seu consum d’informació i donar les eines necessàries per crear una dieta mediàtica més saludable. El programa arribarà a setanta centres de tota Catalunya i a una quantitat molt més elevada d’estudiants, en comparació a l’edició anterior.

  Això serà gràcies als serveis de videoconferència que tant s'ha utilitzat des de l’inici de la pandèmia. Més de 4.375 estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius se’n beneficiaran. Les xerrades i els tallers es desenvoluparan durant el mes de març i es repartiran entre el territori de la següent manera: 30 a la província de Barcelona, 10 a Tarragona, Lleida i Girona i 5 a les Terres de l'Ebre i la Catalunya Central. L’equip formatiu estarà format per periodistes col·legiats amb una àmplia trajectòria professional en el sector del periodisme i la comunicació. Els periodistes donaran eines bàsiques per fomentar l’esperit crític dels joves i mostrin interès en l’actualitat que els afecta.

  A més explicaran què és el Codi Deontològic de la professió periodística i per què és important garantir una informació de qualitat, veraç i fiable. L’alfabetització mediàtica és una de les línies principals de treball del Col·legi de Periodistes de Catalunya. La iniciativa, a més, constitueix, avui més que mai, un recurs imprescindible de cara a entendre una realitat complexa i en constant canvi. Els centres participants de totes les edicions valoren molt positivament la iniciativa, i els seus responsables creuen que l’activitat permet als seus alumnes tenir una millor comprensió dels mitjans i de la seva importància social.

  2 Comentaris

  1. (no verificat)
   A través d'on es pot demanar que un centre escolar participi a la propera edició? Moltes gràcies i enhorabona per la iniciativa
  2. Francesc Xavier Puig García
   Es pot fer la petició a premsainstituts@periodistes.org Gràcies

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.