• Assisteix a la xerrada: "Dones periodistes rebels davant la repressió"

  11 maig, 2022

  Les periodistes Paulina Alejandra Ríos Olivera i Feresheteh Rafat han estat perseguides per exercir la professió en els seus països. Vine a la trobada organitzada pel Grup de Treball de Periodisme Solidari, el proper 17 de maig a les 18:30 a la seu de Barcelona. 

  El Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes organitza una xerrada amb la periodista mexicana Paulina Alejandra Ríos Olivera i l'afganesa Feresheteh Rafat. Ambdues han estat amenaçades per la seva labor com a periodista i pel seu activisme a l'hora de denunciar violacions de drets humans. Vine gratuïtament el pròxim dimarts 17 de maig, a les 18.30 h, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya 10, Barcelona). L'acte estarà moderat per Alícia Oliver, membre del Grup de Treball de Periodisme Solidari. 

  Feresheteh Rafat va estudiar Periodisme, va treballar per al diari Asht-e-sob i va ser una de les impulsores de la campanya Where is my name. La façana casa seva va aparèixer pintada quan els talibans van ocupar la capital de la província d'Hera. La periodista i la seva germana van aconseguir fugir de l'Afganistan en un avió d'evacuació espanyol. 

  Paulina Alejandra Ríos Olivera és fundadora del mitjà online Página 3 de la ciutat d'Oaxaca i forma part de l'Alianza de Medios de la Red Periodistas de a Pie. Els periodistes de Página 3 han estat desprestigiats amb la circulació d'informacions falses sobre l'acceptació de suborns pagats amb recursos públics. Ríos també ha estat increpada per funcionaris de l'estat durant els governs d'Alejandro Murat Hinojosa i Gabino Cué. 

  3 Comentaris

  1. Roger Valsells
   M'agradaria assistir a la xerrada: "Dones periodistes rebels davant la repressió". Gràcies
  2. gemma bufias
   per què no feu les activitats gratuïtes també en streaming. Soc preol·legiada i m'encantaria poder escoltar moltes de les xerrades, però visc a La Conca de Barberà i la logística em resulta impossible. O un canal privat de Youtube pels col·legiats? i precol·legiats? Gràcies
  3. 93061
   Benvolguda, intentem fer moltes de les activitats que organitzem nosaltres també via streaming per facilitar la màxima concurrència. En aquest cas ho programem també i així ho podreu seguir a distància. Gràcies pel suggeriment.

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.