• Cap de setmana de premis per al periodisme ebrenc

  8 juny, 2015
  Els Premis FIC-CAT s’atorguen a treballs de Germán Machí, Roman Aixendri, Ariadna Rodríguez i Javier Rodés, mentre que el 3r Premi Josep Maria Planes fa menció especial del llibre de Jordi Marsal sobre el cas Castor
  Els guardonats de les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre als FIC-CAT 2015
  Els guardonats de les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre als FIC-CAT 2015

  Ahir a la tarda, en l’acte de lliurament dels premis de la vuitena edició del Festival Internacional de Cinema en Català –FIC-CAT-, van ser guardonats, dins la Secció Premi Joves 48 hores, els campredonencs Germán Machi i Roman Aixendri, pel seu curtmetratge Landscape, mentre que Ariadna Rodríguez, de Sant Carles de La Ràpita, i Javier Rodes, de Mequinensa, van obtenir el premi a la millor producció de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre pel documental Mar de fons, sobre els pescadors del Delta de l’Ebre.

  D’altra banda, divendres passat el jurat del tercer Premi Josep Maria Planes va anunciar que atorgava el guardó al documental Perseguits i salvats. Camins de nit i boira . Aquest documental del programa Sense Ficció, de TV3, que tracta sobre les expedicions dels jueus durant la segona guerra mundial a través dels Pirineus, ha estat impulsat per la Diputació de Lleida i coproduït per Televisió de Catalunya i la Xarxa de Comunicació Local, amb Felip Solé en tant que director, guionista i responsable de la realització. El premi serà lliurat el dimecres vinent, 11 de juny, a les 8 del vespre, a la sala d’actes del Casino de Manresa. El mateix jurat va fer menció especial del llibre Castor: la bombolla sísmica, de Jordi Marsal, sobre aquest projecte de magatzem submarí de gas que ja va rebre el passat mes de març el I Premi de Periodisme de les Terres de l’Ebre.

  El Premi Josep Maria Planas d’Investigació Periodística, que organitza des de fa tres anys la Fundació Independència i Progrés, ha comptat enguany amb la col·laboració de la demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya que, a la vegada, va demanar la col·laboració de la resta de demarcacions per a que proposessin treballs. El llibre de Jordi Marsal va ser, així, proposat per la demarcació de les Terres de l’Ebre.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.