• Celebració del Dia Mundial de la TV a Lleida

  13 novembre, 2019

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya- Demarcació de Lleida (CPCLleida) el proper 21 de novembre commemorarà  per quart any consecutiu el Dia Mundial de la Televisió declarat per les Nacions Unides l'any 1996, amb la col·laboració de 17 televisions lleidatanes i una programació d'activitats especials, com un taller de televisió davant del públic a l'IEI - Institut d’Estudis Ilerdencs- organitzat pel CPC Lleida.

  Autor:
  Àngel Toapanta

  La finalitat principal d'aquesta celebració és fer de la televisió un mitjà més proper per la ciutadania i que aquesta pugui conèixer de primera mà la labor periodística i com funcionen els mitjans televisius lleidatans en el dia a dia. Una vegada més, 17 televisions lleidatanes, convencionals i digitals es sumen a aquesta diada: Aué TV, Aran TV, Balaguer TV, Garrigues TV, Mollerussa TV, Noguera TV, Les Borges TV, Lleida TV, Pirineus TV, Pla d'Urgelll TV, Segarra TV, Segrià TV, Tàrrega TV, Teleponent, TV3 Lleida, TVE Lleida i Urgell TV.

  Programa Especial

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida, realitzarà un programa especial a l'IEI - Institut d’Estudis Ilerdencs- el qual podreu seguir en streaming a través d'aquest enllaç DIA MUNDIAL DE LA TV  que consistirà en diferents tallers a on professionals de la televisió lleidatana tant convencional com a digital faran una petita mostra de què es lo que hi ha a darrere de les càmeres, com és la producció i la posada en escena d'un programa, franges horàries, etc. Els tallers aniran adreçats a grups d'alumnes de diferents col·legis que formaran part del públic els qui també tindran una participació més activa amb preguntes i inquietuds al voltant de la televisió.  Aquest programa especial serà conduït per Mariví Chacon (presentadora del   Magazin de Lleida TV), Mònica Visier, professora del cicle formatiu d'imatge i so de l'institut La Caparella, la periodista Laura Alcalde i Rafa Gimena president de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya. A més pel desenvolupament dels tallers que es realitzaran es comptarà amb la participació dels col·legiats: Santi Roig, Francesc de Dios Sans, Oriol Bosch i altres professionals del món audiovisual i la comunicació. 

  A més del programa especial del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida, les cadenes preparen una programació especial per commemorar aquesta diada que organitza el CPC Lleida. Així per exemple,  Les Borges TV impartirà una classe pels alumnes de l'Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques la qual consistirà en una visita a  les instal·lacions. Posteriorment s'emetrà el contingut de la activitat dins de la seva programació.

  D’altra banda, durant tot el Dia Mundial de la Televisió Lleida TV també emetrà molinets informant de la diada i les televisions digitals del grup - Segrià TV, Noguera TV, Pla d'Urgell TV, Garrigues TV, Aué TV, Urgell TV i Segarra TV- publicaran a la capçalera dels seus web una retolació especial en commemoració del ‘Dia Mundial de la Televisió’.

  La proposta de Balaguer TV, Mollerussa TV i Tàrrega TV és fer una enquesta a peu de carrer sobre els hàbits televisius.

  Pel que fa a Teleponent, farà un making off del programa especial que durà a terme el Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida i posteriorment es penjarà a la seva web.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.