• ‘Colita’, Premi Ofici De Periodista 2023

  10 octubre, 2023

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya decideix reconèixer la col·legiada Isabel Steva ‘Colita’, referent de la fotografia i el moviment feminista. L'acte de lliurament tindrà lloc el pròxim 6 de novembre a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya decideix reconèixer la col·legiada Isabel Steva ‘Colita’, referent de la fotografia i el moviment feminista.
  Autor:
  Francesc Polop

  La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya decideix atorgar el Premi Ofici de Periodista 2023 a la col·legiada Isabel Steva, també coneguda com a ‘Colita”.  Aquest és el màxim guardó amb què el Col·legi de Periodistes distingeix la trajectòria professional dels seus col·legiats.

  Isabel Steva ‘Colita’ ha estat una figura destacada en l’àmbit del fotoperiodisme i la vida cultural de la ciutat de Barcelona, especialment associada a l’escena de la Gauche Divine. La seva contribució a la cultura i l'art és indiscutible, amb una obra fotogràfica que ha capturat moments crucials de la història de la ciutat.

  Autodidacta, Isabel Steva va iniciar la seva carrera com a fotògrafa a principis dels anys 60, en una època en què l'expressió artística i la provocació eren l'única arma davant de la censura franquista i l'oposició de l'Església. La seva obra audaç i provocadora va desafiar les normes establertes i va capturar la vitalitat i la diversitat de la Barcelona d'aquella època.

  No només ha estat una excel·lent fotoperiodista, sinó que també ha estat una feminista entusiasta. La seva dedicació pels drets de les dones i la igualtat de gènere ha estat exemplar. ‘Colita’ va dirigir el departament de fotografia de la revista "Vindicación Feminista" una publicació que va jugar un paper fonamental en la promoció de les veus femenines i la lluita per la igualtat.

  Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes ha recordat que la periodista ha deixat “una empremta inesborrable a la història del fotoperiodisme i el moviment feminista al nostre país”. També ha destacat que el seu compromís amb els valors periodístics “és un exemple inspirador per a totes les generacions de periodistes”.

  El Premi Ofici de Periodista que atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya és un guardó creat l'any 1999 amb la voluntat de distingir els/les col·legiats/des amb trajectòries professionals rellevants caracteritzades per l’excel·lència i l’ètica periodística. La darrera edició del guardó va ser atorgada a Olga Viza.  En anteriors ocasions aquesta distinció l’han rebut periodistes com Antonio Franco (a títol pòstum), Tomás Alcoverro, Josep Maria Cadena, Josep Martí Gómez, Maria Eugenia Ibáñez, Josep Pernau, Rosa Maria Calaf, Enric Frigola, Josep Maria Huertas Claveria, Joaquim Maria Puyal, Jaime Arias, Mercè Conesa, Narcís-Jordi Aragó, Xavier Batalla i Josep Maria Espinàs. 

  Està previst que el lliurament es faci el pròxim 6 de novembre, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.