• Com hem de cobrir l’extrema dreta?

  20 maig, 2019

  Actualment és una de les preguntes que es plantegen les redaccions dels mitjans i els seus periodistes. Volem debatre-ho amb experts i periodistes el pròxim dijous 30 de maig a les 18:00h a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Inscripció obligatòria. L'acte es podrà seguir a través de Facebook Live. 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya organitza un debat sobre com els nostres mitjans de comunicació han de cobrir el fenomen de l'extrema dreta. L'activitat comptarà amb dues parts: una taula d'experts que faran una radiografia de l'auge de la ultradreta a Espanya i la Unió Europea i a continuació, hi haurà un debat entre periodistes amb l'objectiu de conèixer com estant tractant aquest tema i quines són les qüestions que s'han anat trobant. El debat tindrà lloc el pròxim dijous 30 de maig a les 18:00h a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. Modera Carles Prats, membre de la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes. 

  Els mitjans d’arreu estan col·laborant a engrandir, fins i tot a sobredimensionar, les expectatives electorals dels partits populistes i d’extrema dreta. I estan omplint tots els titulars possibles amb declaracions escandaloses, accions no políticament correctes o afirmacions que inciten a l’odi i voregen la il·legalitat en una Europa que ja sembla haver oblidat la seva història més recent. "Els mitjans amb el desig d’aconseguir notícies i històries que captin l’atenció del gran públic han conreat inevitablement el sensacionalisme, la histèria i els escàndols polítics” va afirmar l'expert i doctor en Història Contemporània Higini Polo al Report.cat

  Programa: 

  18:00h - 18:45h: Com hem arribat fins aquí?

  • Helena Castellà, politòloga
  • Xavier Casals, doctor en història contemporània

  18:45h - 19:30h: El debat a les redaccions

  • Joan Rusiñol, cap de política de Catalunya Ràdio
  • Maribel Izcue, redactora en cap de la revista 5W's
  • Xavier Rius Sant, periodista especialitzat en l'extrema dreta
  • Milagros Pérez Oliva, periodista d'El País

  19:30h - 20:00h: Preguntes dels assistents

  Inscripcions

  Vídeo realitzat per la Revista 5W i el CIDOB

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.