• Coneix els guanyadors del World Press Photo Contest 2022

  12 abril, 2022

  Una fotografia d'uns vestits vermells penjats d’unes creus per homenatjar els nens morts al Kamloops Indian Residential School del Canadà és elegida "Millor Fotografia de l'Any". La 65a edició del World Press Photo ha rebut més de 64.000 imatges d'un total de 4.066 fotògrafs. 

  La fotografia d'Amber Bracken, titulada "Kamloops Residential School", ha estat nomenada World Press Photo of the Year.

  El World Press Photo ha anunciat els quatre guanyadors de les categories: World Press Photo of the Year, World Press Photo Story of the Year, World Press Photo Long-Term Project Award i World Press Photo Long-Term Project Award. El certament reconeix el millor fotoperiodisme i fotografia documental de l'any anterior en una edició on s'han presentat 4.066 fotògrafs de 130 països. La mostra es podrà veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) del 4 de novembre a l'11 de desembre 2022. 

  A continuació us presentem els guanyadors de les 4 categories:

  World Press Photo of the Year

  La fotografia d'Amber Bracken, titulada "Kamloops Residential School", ha estat nomenada World Press Photo of the Year. La imatge mostra uns vestits vermells penjats d’unes creus per homenatjar els nens morts al Kamloops Indian Residential School del Canadà. Més de 4.100 alumnes van morir a les escoles com a resultat de maltractament, negligència, malaltia o accident. 

  Las cruces con vestidos colgados en ellas se ven junto a un camino con un arco iris al fondo.

  World Press Photo Story of the Year

  La sèrie "Saving Forests with Fire" de Matthew Abbott mostra com el poble Nawaddeken viuen amb el foc i l'utilitzen estratègicament per protegir el seu hàbitat. Aquesta pràctica coneguda com cool burning consisteix a cremar només la mala herba i eliminar l'acumulació de combustible que alimenta les flames més grans. Això els ha permès evitar incendis més grans i destructius durant els mesos més calorosos i secs de l'any.

  El anciano de Nawarddeken, Conrad Maralngurra, quema hierba para proteger a la comunidad de Mamadawerre de los "incendios forestales" de final de temporada, en Mamadawerre, Arnhem Land, Australia, el 3 de mayo de 2021

  World Press Photo Long-Term Project Award

  Lalo d'Almeida ha capturat durant 12 anys els efectes socials, polítics i ambientals de la desforestació, mineria i explotació de recursos de l'Estat de l'Amazones. Les comunitats indígenes es veuen obligades a lluitar amb una degradació significativa del seu medi ambient i de la seva forma de viure. La regulació i el compliment de la conservació s'ha erosionat sota l'administració del president brasiler Jair Bolsonaro. 
   

  World Press Photo Open Format Awar

  El vídeo “Blood is a Seed” d'Isadora Romero qüestiona les conseqüències de la colonització, l'eradicació de la cultura i la pèrdua del patrimoni. Alhora recupera les pràctiques agrícoles tradicionals com un acte de resistència. Romero espera aprendre sobre la seva història i explora els records de la terra i els cultius del seu avi i besàvia. 

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.