• Consulta les últimes novetats del Centre de Documentació Montserrat Roig

  23 maig, 2023

  Descobreix les noves recomanacions del Centre de Documentació Montserrat Roig del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Els col·legiats i col·legiades podeu demanar-les en préstec a través de documentacio@periodistes.cat.

  Aliades: les nenes de Xatila desafien les regles del joc (Ara Llibres) de Txell Feixas

  Enmig del camp de refugiats de Xatila, al Líban, en Majdi, un pintor de façanes palestí, forma un equip de bàsquet femení amb l'objectiu de protegir les nenes de destins tràgics com el matrimoni infantil i l'abús. La periodista Txell Feixas i Torras segueix els primers passos de l'equip i, una dècada després, torna per retrobar-se amb en Majdi i les jugadores. A través del bàsquet, l'entrenador intenta salvar la seva filla i les seves companyes de les violències masclistes. Aquest llibre mostra com les noves generacions de dones de l'Orient Mitjà sobreviuen gràcies a una xarxa de suport i complicitats, descobrint que poden somiar i ser les nenes que desitgin ser.

  Sense càstig : deu crims impunes (La Campana) de Jordi Grau i Tura Soler

  Els periodistes Jordi Grau i Tura Soler han estat testimonis de casos de crims irresolts que continuen sense trobar culpables o sense proves concloents. Des d'un assassinat d'un empresari gironí amb empremtes misterioses a l'escena del crim fins a l'execució d'un home durant un dinar de negocis. Els autors d'aquest llibre ens endinsen en els misteris, veritats i incògnites d'aquests assassinats que han quedat impunes. A través de les seves investigacions i experiències en les escenes dels crims, ens ofereixen una visió dels casos que sempre recordaran per la seva falta de resolució.

  La profunditat de les butxaques (Saldonar) de Josep Lluís Micó

  "La profunditat de les butxaques" és un llibre que presenta dos relats periodístics en què les butxaques simbolitzen els secrets ocults. El primer relat tracta d'un professor que descobreix una relació clandestina amb un alumne i possiblement una mort. El segon relat segueix dues noies que tenen una connexió a través de substàncies prohibides i un negoci prometedor. Aquest llibre combina diversos gèneres i temes, oferint una experiència lectora fascinant.

  Roses de foc de Barcelona : les grans explosions d'ira social a la capital catalana durant més de cent anys (Edicions 62) d'Andreu Farràs 

  Aquest llibre de l'autor Andreu Farràs aborda les grans explosions d'ira social que han tingut lloc a Barcelona al llarg de més de cent anys. Explora episodis clau del passat recent de la ciutat que han estat marcats per la violència política, com ara les bullangues de 1835, els bombardejos del general Espartero, la Setmana Tràgica, la Vaga de la Canadenca i les manifestacions contra la sentència de l'1 d'Octubre. Mitjançant aquesta crònica, es narren les tragèdies personals que han desencadenat les grans revoltes contemporànies, oferint una perspectiva sobre la violència sociopolítica al nostre país.

  Qui parla i qui calla : comunicació i (des)igualtat entre dones i homes (Eumo Editorial) d'Irene Yúfera, Estrella Montolio i Elisa Rosado

  Irene Yúfera, Estrella Montolio i Elisa Rosado aborden la polèmica idea de l'ús del llenguatge inclusiu com a eina per assolir la igualtat entre dones i homes. Expliquen com el llenguatge influeix en la rellevància i credibilitat assignades als homes en comparació amb les dones, i com s'estableixen significats, valors i jerarquies en els actes comunicatius. A través d'aquest llibre, les autores proposen un canvi en la manera de relacionar-nos per aconseguir una societat més igualitària, i les seves propostes van més enllà de la dimensió lingüística. 

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.