• Conversa amb Milthon Robles, periodista hondurenc exiliat

  11 juny, 2018

  El Programa "Escriptor Acollit" té l'objectiu d'acollir un escriptor/a o periodista amenaçat, perseguit o amb risc de ser empresonatUs convidem a assistir a la conversa amb el periodista Milthon Robles que organitza el PEN Català amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes el pròxim dimarts 12 de juny a les 18:30h. 

  El Col·legi de Periodistes acull una conversa entre el nou resident del programa "Escriptor Acollit" Milthon Robles i el periodista Francesc Ràfols el pròxim dimarts 12 de juny a les 18:30h. La finalitat del Programa és acollir un escriptor/a o periodista amenaçat, perseguit o amb risc de ser empresonat al seu país com a conseqüència de la seva obra. Aquesta activitat està organitzada pel PEN Català i forma part de l'activitat "Periodisme i compromís. El preu d'informar a Amèrica Llatina". Presentaran l'acte David Llistar, director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Barcelona i Carme Arenas, presidenta del PEN Català. 

  Milthon Robles va arribar a l’Estat espanyol fugint de la persecució i les amenaces que havia rebut, fins a arribar a alguns intents d’assassinat i un segrest. A causa d’aquests fets va haver d’emprendre la via de l’exili i, des de l’exili, continua la seva feina compromesa i  d’investigació de la corrupció instal·lada al seu país, Hondures, dins de les estructures de poder. Milthon Robles estarà dos anys a Barcelona gràcies al Programa Escriptor Acollit que forma part d’ICORN (International Cities of Refuge Network). 

  El programa "Escriptor Acollit" ha acollit fins al moment a 7 escriptors/periodistes: Salem Zenia, poeta, novel·lista i periodista en llengua amaziga, d’origen algerià (2007-2009), la periodista tunisiana, Sihem Ben Sedrine (2010-2011), el poeta palestí Basem Al-Nabríss (2012-2014), l'escriptora de Zimbabwe Rhodah Mashavave, acollida a Palma de Mallorca, el periodista i blogger egipci Amir Ali (2013- 2014), acollit a Girona, l'escriptor sirià Ugar (2015) i el georgià Irakli Kakabadze (2016-17) a Barcelona.

  Data: Dimarts 12 de juny 

  Hora: 18:30h 

  Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya núm. 10, Barcelona)

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.