• Converses: "Genèric masculí en el periodisme. Sí o no?"

  17 maig, 2022

  Un dels dubtes que sovint ocupa a les redaccions té a veure amb la llengua i el gènere. Cal apostar pel desdoblament del llenguatge o en les nostres rutines periodístiques n'hi ha prou amb el genèric masculí?. En parlarem el dimecres 25 de maig, a les 18:00 hores, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes amb la participació de Montse Boix, periodista de TVE i membre de l'Observatori d'Igualtat de la Corporació de RTVE i Ernest Rusinés, cap d’Assessorament Lingüístic de la CCMA. Moderarà la sessió Marta Corcoy, delegada de gènere del Col·legi i presidenta de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Activitat exclusiva per a col·legiats i precol·legiats que també es podrà seguir a través de Zoom. Amb aquesta sessió, s'inicia un seguit de Converses de periodisme i comunicació. 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya inicia un nou cicle de converses de periodisme i comunicació. Una iniciativa que va començar durant el confinament, i que té per objectiu traslladar alguns dels debats que hi ha a les redaccions, entre els periodistes i comunicadors o senzillament que afecten la professió. La primera xerrada tindrà lloc el dimecres 25 de maig, a les 18:00 h, a la seu de Barcelona del Col·legi. 

  Reprenem el cicle amb un debat lingüístic i periodístic. Com hem d'afrontar els periodistes les qüestions de gènere amb el llenguatge? La millor opció és fer servir el genèric masculí? O és una excusa que ens imposem per motius de temps?  

  Montse Boix, membre de l'Observatori d'Igualtat de la Corporació de RTVE ens explicarà com ho fan a l'ens públic, i a quines conclusions i recomanacions han arribat. De la mateixa manera, coneixerem els criteris que es recomanen a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de la mà d'Ernest Rusinés, cap d’Assessorament Lingüístic de la CCMA. La sessió serà moderada per Marta Corcoy, delegada de gènere del Col·legi i presidenta de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

  L'enllaç de Zoom s'enviarà 24 hores abans des del correu comunicacio@periodistes.cat

  INSCRIPCIONS

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.