• Convocat el XII Concurs Periodístic Josep Pernau

  6 octubre, 2017

  El president de la Demarcació de Lleida, Rafa Gimena, ha presentat la nova edició juntament amb la regidora de la Paeria, Montse Parra, les dues entitats que organitzen aquest guardó per fomentar la reflexió crítica entre l'alumnat d'ESO, Batxillerat i cicles formatius.

  concurs periodistic josep pernau
  Font:
  Ajuntament de Lleida

  El Concurs Periodístic Josep Pernau consisteix en l’elaboració de treballs amb el format de cartes al director (per a l’alumnat d’ESO) i d'articles d’opinió (per al de batxillerat i de cicles formatius) sobre qualsevol temàtica del seu interès, escrit en català o castellà. La data límit per presentar els treballs conclou el 12 de desembre. Podeu mirar les bases al document relacionat, al final de la notícia.

  Durant la roda de premsa, Rafa Gimena ha assenyalat que la importància d'aquest concurs rau en el fet que és una forma de fer accessibles els mitjans a la participació ciutadana i promoure l'exercici de la llibertat d'expressió. Per la seva part, Montse Parra ha destacat que l'activitat requereix un treball previ amb els professors a la classe que fa que sigui molt més enriquidora i que són els mateixos alumnes els qui trien de quins temes parlaran.

  Concurs Periodístic Josep Pernau

  El Concurs Periodístic Josep Pernau porta aquest nom en homenatge a aquest veterà periodista, nascut a Lleida el 1930 i amb una llarga i reconeguda carrera en els mitjans de comunicació. Va morir el 14 de novembre de 2011. És una activitat inclosa dins el programa educatiu municipal “Educació a l’Abast”, que organitza anualment el Servei d’Educació de l’Ajuntament, per als centres educatius de Lleida.

  Els objectius d'aquest concurs són oferir a alumnat l'oportunitat d'expressar i donar a conèixer la seva opinió sobre aquells temes que els preocupa o els agrada, fomentar una actitud reflexiva i crítica, des d'un vessant respectuós i tolerant envers la societat, incentivar l'estructuració de les idees, afavorir l'expressió escrita i fomentar el coneixement de la premsa escrita i la seva lectura. En la darrera edició van entrar en la fase de concurs un total de 295 treballs, d'alumnes de 18 centres educatius.

  Les categories

  S'estableixen tres categories, una pels alumnes de primer i segon d'ESO, una altra pels de segon i tercer i la tercera, pels de Batxillerat i cicles formatius. S’han establert com a premis per a cada categoria 1 tablet per als guanyadors i 3 reproductors MP4 per als tres primers finalistes. L’acte de lliurament de premis tindrà lloc durant el mes de febrer de 2018, al matí, al Saló de Plens de l’Ajuntament, on es donarà a conèixer el veredicte del jurat. La data es comunicarà oportunament. En aquest acte, els tres alumnes guanyadors llegiran les cartes al director i l’article d’opinió premiats.

  El jurat

  El jurat està format pel president del Col·legi de Periodistes a Lleida, Rafa Gimena; els periodistes Josep Ramon Ribé, director del diari La Mañana i vicepresident del Col·legi de Periodistes de Lleida; Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Jesús Riverola, director de RNE Lleida i tresorer del Col·legi de Periodistes a Lleida; i la corresponsal de Público a Lleida i vocal de la Junta del Col·legi de Periodistes a Lleida, Mònica Mombiela; l’escriptor i professor d’educació secundària, Emili Bayo; i el professor de secundària, Jordi Capdevila.

  Els diaris Segre i La Mañana publicaran les cartes guanyadores i les finalistes en format destacat. Igualment també donaran difusió d’aquestes cartes les emissores de ràdio Cadena Ser, Cope Lleida, Onda Cero i Proradio d’ORVEPARD Pardinyes.

   

  Premis:
  Altres Premis

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.