• Convocatòria de la XVII edició del Concurs Periodístic Josep Pernau

  11 novembre, 2022

  El concurs periodístic Josep Pernau està adreçat a estimular la redacció periodística entre els alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

  Sandra Castro, tinent d'alcalde i regidora d’Educació i Laura Alcalde, presidenta del Col·legi de Periodistes de Lleida
  Autor:
  Ajuntament de Lleida
  Font:
  Ajuntament de Lleida

  La tinent d’alcalde Sandra Castro i la periodista i presidenta de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Laura Alcalde, van presentar ahir al matí la convocatòria 2022- 23  del Concurs Periodístic Josep Pernau. i la seva imatge.

  Castro ha remarcat la importància dels Premis Pernau “perquè ens permeten arribar als alumnes d’ESO, Batxillerat i cicles formatius, i promoure que reflexionin, per mitjà de la paraula, sobre allò que els envolta o sobre l’actualitat del que succeix al món. Veure, any rere any, l’alta qualitat dels textos i imatges presentades ens referma en el camí iniciat fa anys de la mà del Col·legi de Periodistes que impulsa la participació dels infants, un dels drets reconeguts per la Convenció dels Drets dels Infants i dels Adolescents aprovada per l’ONU l’any 1989” . Per la seva banda, la presidenta de la demarcació de Lleida del CPC, Laura Alcalde, ha explicat que “un dels objectius del col·legi és fomentar el coneixement de la professió i aquest premi permet el treball a les aules dels diferents gèneres periodístics a la vegada que estimula, segur, vocacions a l’entorn de la comunicació”.

  Els Premis Pernau compten amb quatre categories:

  1a categoria: 1r i 2n d’ESO- Cartes al director

  2a categoria: 3r i 4rt d’ESO- Cartes al director

  3a categoria: Batxillerat i Cicles formatius- Articles d’opinió

  4a categoria: Batxillerat i Cicles Formatius- Fotografia periodística

  En la darrera edició es vam presentar un total de 331 originals entre totes les categories.

  El termini per presentar originals s’inicia l’11 de novembre i s’allargarà fins el 26 de febrer de 2023. L’acte de lliurament del certamen tindrà lloc al mes d’abril de 2023. Els treballs guanyadors i finalistes es publicaran als diaris locals de Lleida i també se’n farà difusió a diferents emissores de ràdio i xarxes socials.

  L’Ajuntament de Lleida, per mitjà de la regidoria d’Educació, Drets Civils, Cooperació i Feminismes, juntament amb la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya convoca el XVIII Concurs Periodístic Josep Pernau. Els premis Pernau tenen com a objectiu estimular l’anàlisi de l’actualitat per part dels alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius i fomentar el coneixement i l’ús de la redacció periodística.

  Els premis duen el nom del periodista lleidatà Josep Pernau, qui fou degà del Col·legi de Periodistes i impulsor del primer Codi Deontològic i del Consell de la Informació. Va rebre el premi Josep Maria Lladó a la llibertat d’expressió l’any 2002 i la creu de Sant Jordi l’any 2005, a més del Premi Internacional Manuel Vàzquez Montalban.

  Premis:
  Altres Premis

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.