• Convocats els Premis Montserrat Roig 2023

  10 abril, 2024

  El Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) de l'Ajuntament de Barcelona convoca la 7a edició dels premis Montserrat Roig que tenen la voluntat de promoure, i reconèixer la informació de qualitat que es fa a la ciutat de Barcelona, posant el focus en els temes socials.

  Nova convocatòria dels Premis Montserrat Roig 2023

  Els treballs han de centrar-se en temes relacionats amb la ciutat de Barcelona, estar escrits en llengua catalana o castellana i haver-se publicat, emès o difós entre l’1 de gener de 2023 i el 31 de desembre de 2023. En cas que l'obra original sigui en un altre idioma, es requerirà la seva traducció a una de les dues llengües oficials. Els aspirants poden enviar les seves candidatures fins al 6 de maig de 2024.

  Es valorarà especialment la mirada sensible i responsable en el tractament dels temes socials, posant èmfasi en aspectes com la cobertura de necessitats bàsiques des de la perspectiva dels drets i la participació ciutadana, les cures a les persones al llarg de la vida i els efectes de la bretxa digital en l’exercici de la ciutadania.

  El jurat està format per periodistes i directors de programes entre els quals també hi és el Degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros. Per valorar el treball social es compta amb la participació dels responsables de comunicació de diferents organitzacions com la Creu Roja, Càritas, la Federació de l’Associació de Veïns i Veïnes de Barcelona, entre d'altres.

  Poden participar tots els ciutadans amb nacionalitat espanyola o residents a l'Estat. La presentació es pot fer tant a títol individual com a títol col·lectiu, amb el reconeixement exprés dels autors o autores i els mitjans de comunicació vinculats a les propostes. Es pot optar a més d'una modalitat del premi, però només poden ser guardonats en una de les categories:

  • Periodisme social: Articles, sèrie d’articles, reportatges, fotoperiodisme, programes de ràdio i televisió i documentals divulgatius. Primer premi de 7.000 €; segon premi de 3.000 €
  • Comunicació social: Projectes de comunicació en qualsevol suport. Primer premi de 7.000 €; segon premi de 3.000 €
  • Promoció de la investigació en l’àmbit dels drets socials i l’acció social a Barcelona: Propostes documentades que puguin donar lloc a una investigació periodística en l’àmbit del benestar social. Els projectes s’han de dur a terme durant un termini màxim d’un any, a partir de la data d’atorgament del premi. Àmbits preferents de desenvolupament: cobertura de necessitats bàsiques des de la perspectiva de drets, atenció a la petita infància, participació ciutadana, les cures a les persones al llarg de la vida i els efectes de la bretxa digital en l’exercici de ciutadania. Dos premis de 10.000 €
  • Premi especial del jurat: El jurat atorgarà un reconeixement especial a un projecte o trajectòria professional marcada per la sensibilitat, el rigor i el compromís amb el periodisme i la comunicació social. Aquest premi té una dotació econòmica de 5.000 €

  Aquests guardons, creats l’any 1993 pel Consell Municipal de Benestar Social (CMBS), tenen la voluntat de promoure, reconèixer i incentivar la informació de qualitat que es fa a la ciutat comtal, posant el focus en un tractament millor dels temes socials en els mitjans de comunicació.

  Premis:
  Altres Premis

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.