• Curs de primers auxilis per a periodistes

  24 abril, 2018

  La seguretat i la salut de les persones depèn de les primeres atencions rebudes en cas d’emergència. Els periodistes, i en particular aquells que han de desenvolupar la seva feina en llocs aïllats sense serveis mèdics a prop, davant de grans catàstrofes, o corresponsals en països en conflicte, poden trobar-se en situacions d’emergència on saber actuar davant d’un accident és primordial per a una recuperació ràpida.

  Amb aquesta perspectiva, el Col·legi de Periodistes ha volgut organitzar un curs de Primers Auxilis amb la Creu Roja el pròxim dimecres 9 de maig, amb un format de taller pràctic, per proporcionar als periodistes uns coneixements bàsics d’atenció sanitària immediata.

  Programa:

  -  Lesions (tractament d’hemorràgies amb pràctiques de torniquet, immobilitzacions improvisades amb mocadors, mantes o elements rígids; com tapar una part del cos amb mocador).

  -  Síndrome compressiu (quan hi ha parts del cos aixafades o soterrades per terratrèmols o explosions).

  -  Cremades.

  -  Farmaciola: material que cal portar.

  -  Suport vital bàsic i funcionament d’un DEA.

  -  Vivència d’una experiència traumàtica (segrests, violència, atemptats...). Els periodistes són un dels col·lectius més afectats per estrès posttraumàtic. S’explicaran les reaccions de les persones davant d’una situació traumàtica, els símptomes d’alerta si no se supera (insomni, irritabilitat, dolors físics, etc.), així com què fer per superar millor la situació.  

  -  Dubtes i preguntes.

  Professor:

  Manel Jesús Fuentes. Llicenciat en Pedagogia i Diplomat en Infermeria. Ha realitzat un Postgrau en gestió de catàstrofes i emergències. Instructor director en suport vital bàsic. Treballa en la realització de serveis preventius en l'àmbit de salut, socors i emergències i és formador de l’àrea de la salut de Creu Roja a Catalunya.


  Inscripcions:

  Per fer la inscripció, cal enviar un correu a cfd@periodistes.cat indicant nom, càrrec, mitjà o empresa, correu i telèfon de contacte. Com el format serà d’un taller pràctic les places són reduïdes.

  Data: Dimecres 9 de maig 

  Hora: 9:30h a 13:30h 

  Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya núm. 10, Barcelona). 

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.