• Debat 'Crisi política al Brasil i l'auge de la violència contra els moviments socials'

  9 juny, 2017

  El Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi coorganitza un debat sobre la greu crisi política i els assassinats que està vivint el país. L'activitat està programada pel pròxim 15 de juny a les 19:00h a la sala d'actes. 

  El Grup de Treball de Periodisme Solidari coorganitza amb SETEM Catalunya i el Comitè de Suport al MST el debat "Crisi política al Brasil i l'auge de la violència contra els moviments socials". L'acte tindrà lloc el dijous 15 de juny a les 19:00h a la sala d'actes del Col·legi de Periodistes. El debat comptarà amb la participació d'Ayala Ferreira, portaveu-coordinador del MST a l'Estat de Pará i membre de la direcció nacional; German Aranda, periodista i ex corresponsal d' El Mundo al Brasil i Maria Dantas, jurista brasilera i activista social a Catalunya, membre del Comitè de Suport a l’MST de Barcelona. Modera Sergi Barrera, periodista i membre del Grup de Treball de Periodisme Solidari

  Brasil arrossega una greu crisi política, però va deixar de ser el focus mediàtic després de les celebracions del Mundial (2014) i els Jocs Olímpics (2016). D'una banda, Dilma Rousseff va ser destituïda a finals d’agost de l’any passat amb un impeachment teledirigit pel seu llavors vicepresident i actual president del país, Michel Temer. Ara bé, ell podria seguir les mateixes passes després de filtrar-se unes gravacions.

  D'altra banda, deu persones van ser assassinades el matí del passat 24 de maig al campament Nova Vida que el Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra (MST) ha instal·lat a la Hisenda Santa Lucia, al municipi de Pau d'Arco, a l’Estat de Pará, al nord del país. 

  El Col·legi de Periodistes també acollirà l’exposició de fotografies “Imagens socials do Brasil”, amb què els set voluntaris del camp de solidaritat de SETEM al Brasil de l’agost del 2016 han volgut deixar testimoni de la seva experiència convivint amb famílies de l’MST a l’Estat de Pará. A través de 13 imatges, es retracta la situació social del país, tractant assumptes com l’educació, feminisme, LGTB, desforestació o la mineralització.

  Data: Dijous 15 de juny

  Hora: 19:00h

  Lloc: Sala d'actes del Col·legi de Periodistes (Rambla Catalunya núm. 10, Barcelona)

  Grups de treball:
  Periodisme solidari
  Inici activació:
  dijous, 15 juny, 2017 - 18:00
  Fi activació:
  dijous, 15 juny, 2017 - 21:00

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.