• Debat a la presidència de la Comissió Europea 2014

  6 maig, 2014
  La periodista Monica Maggioni, directora del canal públic RAI News 24, moderarà l'únic debat el pròxim dijous 15 de maig. Televisió de Catalunya, en col·laboració amb l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, oferirà senyal institucional en directe

  Quan tot just faltarà només una setmana per encetar les eleccions europees, que començaran dijous 22 de maig als Països Baixos i al Regne Unit, Eurovision organitza l’únic debat entre els cinc candidats a presidir la Comissió Europea, des de l’hemicicle del Parlament Europeu a Brussel·les, dijous 15 de maig a les 21h00. El debat s’oferirà en directe amb lliure accés a tots els mitjans de comunicació a través d’Eurovision World Feed i d’Europa per Satèl·lit (EbS+), així com per webstreaming. També es podran recuperar a posteriori els vídeos. S’oferirà senyal institucional en directe del debat amb interpretació en català a través del repetidor de Collserola. Els periodistes a Brussel·les tindran accés a l’hemicicle.

  Per primera vegada, el Parlament Europeu escollirà el nou president/a de la Comissió Europea, d’acord amb els canvis introduïts pel Tractat de Lisboa (article 17, apartat 7, del TUE). El Consell Europeu –els caps d’Estat i de govern de la UE– proposaran un/a candidat/a al càrrec de president/a de la Comissió basant-se en els resultats de les eleccions europees del 22 al 25 de maig.

  El ple del Parlament Europeu escollirà per majoria dimecres 16 de juliol a Estrasburg qui presidirà la Comissió Europea, és a dir, caldran els vots a favor d’almenys la meitat dels 751 eurodiputats més un (376). En aquest sentit, cinc partits polítics europeus han nominat els seus candidats/es a presidir la Comissió Europea. El luxemburguès Jean-Claude Juncker pel Partit Popular Europeu, l’alemany Martin Schulz pel Partit Socialista Europeu, el belga Guy Verhofstadt per l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa, l’alemanya Ska Keller pel Partit Verd Europeu i el grec Alexis Tsipras pel Partit de l’Esquerra Europea participaran en aquest debat televisiu en directe, organitzat per primer cop a l’hemicicle del Parlament Europeu a Brussel·les, davant d’una audiència d’entre 300 i 500 persones.

  La periodista italiana Monica Maggioni, presentadora i directora del canal públic RAI News 24, moderarà el debat, que tindrà una durada de 90 minuts, de 21h00 a 22h30, i es dividirà en tres blocs: Polítiques socials i medi ambient; Política internacional; i Afers econòmics. Cada candidat farà una breu presentació inicial, després de la qual tindran un màxim d’un minut per contestar cada pregunta o comentar la resposta dels altres candidats.

  També en l'àmbit de les eleccions europees, CTecno organitza un debat a la seu del Col·legi de Periodistes el pròxim 20 de maig, per analitzar la innovació i les TIC en l'horitzó 2020. L'acte serà presentat per la vocal de la Junta de Govern, Teresa Turiera.  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.