• Debat 'La Xina, tres dècades de transformació accelerada'

  2 maig, 2018

  El cicle de debats 'Àsia, el gran continent', organitzat pel Grup de Treball de Periodisme Solidari i Casa Àsia, reapareix amb la 2a sessió el pròxim dimarts 15 de maig a les 18:30h a la seu del Col·legi. 

  El Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi i Casa Àsia ens porta un nou debat sobre la situació del continent asiàtic en relació a les claus per entendre els canvis de l'estat més poblat del món. La taula rodona 'La Xina, tres dècades de transformació accelerada' es realitzarà el dimarts 15 de maig a les 18:30h a la seu del Col·legi de Periodistes. El debat comptarà amb les intervencions de Chiao-in-Chen, professora del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB; Rafel Bueno, director de Política, Societat i Educació de Casa Àsia i Sergi Vicente, periodista i director de betevé. El periodista Josep Ramón Giménez, membre del Grup de Treball Solidari del Col·legi, serà l'encarregat de moderar la taula rodona. 

  La Xina és l’estat asiàtic que ha patit una evolució més ràpida en poc temps: en el sistema polític, social, tecnològic, econòmic... Sabem que és un dels bressols més importants de la cultura i civilització mundial, que després d’una guerra civil cruenta els comunistes de Mao Zedong aconsegueixen el poder a la gran Xina continental des de 1949, que durant el període maoista se succeeixen intrigues i lluites de poder (Revolució Cultural, Jian Qing, la viuda de Mao i la Banda dels Quatre, Zhou Enlai, Deng Xiaobing, la plaça Tiananmen...)  Però poc sabem de com ha estat possible que, en escasses tres dècades, els reformistes comunistes hagin col·locat la Xina al capdavant de l’economia global, deixant enrere el club dels països emergents (Brasil, Rússia, Índia, Xina i Sud-àfrica, els coneguts com a BRICS) i que hagin impulsat una expansió econòmica internacional cada cop més gran.

  Data: Dimarts 15 de maig

  Hora: 18:30h - 20:30h

  Lloc: Sala d'Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya núm. 10, Barcelona)

  2 Comentaris

  1. Alex
   Hola, vareu fer algun registre audiovisual, fonogràfic o documental del debat? Si és així, on es pot aconseguir? Gràcies.
  2. 93061
   Ho trobaràs al canal de youtube del Col·legi de Periodistes: https://www.youtube.com/user/periodistescatalunya

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.